Eskiden de buzdolabı vardı, ama bir ara reklamlarda firmalar birden soğutucu demeye başladılar. 12 yaksitle soğutucu kampanyası vs oluyordu. Fridge, Refrigretaor, Freezer farklı olabilir.
Üreticiler artık kendi kendine buzlanan ve ayda bir kapatılıp temizlenmek zorunda kalan ve şikayet edilen buzdolapları yerine No Frost buzdolabı üretmeye başladılar. İlk başlarda 3 yıldız 4 yıldız vs deniyordu. Çift kapılı olanlar çıkınca daha net durum anlaşıldı. Elektrolux, Miele vs sayfalarında ayrım yapılmış, yerli üreticiler vatandaş anlamıyor diye hepsine buzdolabı demeye tekrar dönmüş olabilir.
Şimdi de TVde bir reklam var bir çocuk soğutucu diyor diğeri dondurucu diyor, iki duruma göre de kullanılabilen dondurucu çıkmış. Yiyecekleri ucuz ve toplu alıp dondurup sonradan parça parça tüketmek de yaygınlaşıyor ama elektrik fiyatı kurtarıyor mu emin değilim.
Siyasetçi kısa ve anlaşılır mesaj vermek zorunda, uzun uzun millet dinlemiyor. Sağ siyaset daha kolay, sol siyasette herkese ayrı mesaj gerekiyor çelişki içine düşmeden mesaj vermek nispeten kolay iş değil.
Buzdolabı ve çamaşır makinası hatalı olarak veya bilerek devam ediyor.
Biraz akıllı olan metin yazarı olsa konuyu LCD televizyona getirir. Bizden önce LCD televizyon var mıydı, hep tüplüydü denilebilir.
Egebank her şubeye 10 bin dolar değerinde 40 ekran Plazma TV koymuş, o zaman fiyatı demek oydu. Gelişen teknoloji ile plazma kalktı, sonra LCD kalktı LED ekranlar yaygınlaştı, şimdi göze zarar vermeyen özel ekranlar daha pahalı, standart olanları A101, BIM 2000 TL den satıyor. Ben de ilk LCD TV mi ucuz diye 2500 dolara aldım HD Ready deniyordu sonradan FullHD çıkınca değişti, sonra 3D var dediler tekrar değişti, uydu anteni içinde olunca kolaylık sağlıyor yine değişti. SMART gelince yine değişti. Öte yandan teknoloji gelişince fiyatlar çok düştü yoksa kolay kolay değişiklik zor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri