Sayfa 686/1006 İlkİlk ... 186586636676684685686687688696736786 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 5,481 - 5,488 arası.

Konu: Viop - XXII

1. Sinekleri öldürmek ile uğraşmayın bataklığı kurutun, veya balık vermeyin balık tutmayı öğretin şeklinde özlü sözler var. Sorunları kalıcı şekilde çözmeiyi öğütleyen.

Ortada bir öğüt var ise insanlar bazı nedenler ile tersini yapıyor olabilir.

Ekonomi arz talep dengesi üzerine yürüyor. Dengeler bozulunca bazen artık tasarruf zamanı deniyor, bazen üretim teşvik ediliyor bazen tüketim teşvik edilmeli deniyor.

Ekonomide doyurulmamış talep diye bir konu var, pek fazla geçmez. Genelde insanlar talep tarafında olduğu için arz tarafından konuya bakmıyor olabilir. Burada kuyumculuktan gelen bir arkadaş BBHT deki kuyumcularda kuyruk var söylemine ben kuyruk filan görmüyorum işler durgun diye cevap vermişti.

BBHT bazen haberlerde manipulasyon yapıyor, dün akşam kız ağzından kaçırdı muhabirken gitmiş ona çeyrek altın hediye etmişler 90TL iken. Haberler bedava olmuyor yani. Bir muhabir çağırıp kuyruğu haber yapması istenmesi normal bir durum, muhabir gidince kuyruk dağılıyor mu bilemeyiz.

Yani arz ve talep manupule edilebiliyor ve bunu borsada çok net görüyoruz, gerçek hayatta da oluyordur ama dediğim gibi arz tarafını bilen az olduğundan bunlar sır olarak kalıyordur. Rekabet Kurumu çok bariz olaylarda müdahale ediyor, ticaret bakanlığı soğan depolarını basıyor ama ortada kanıt yok ise yapılacak bir şey yok.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Ülkenin durumu belli herkes de biliyor. Lakin yabancılar bankalar da pay olarak tek hakim. Hadi sattılar ne kadardır bunun karşılığı dolar bulabilir mi. Üç kuruşa mi satacak bunları. % 2-3 pay azalması ile 20 bin puan gitti. Kanaatimce bir hikaye bulup öyle 150 200 bin den aşağı kurtarmaz bunları. Ancak o zaman bir miktar para çıkarabilir. Diğer yandan bu şartlar da kimse RTE ve damadın sözünün dışına çıkamaz. Damat reisi aldatıyor olabilir. Ben olsam tek yetkili olarak Ersin ozince yi getiririm. Kendi ekibini kurar istediği düzenlemeler yapılır. belki o zaman dünyaya güven verir. Para gelir yoksa bizim halimiz it gibi yaşantımız paşa gibi

3. Diğer yandan süreç böyle giderse İran İtalya İspanya Brezilya ABD bile bizden hafif sayılacak.

4. Bu sefer ki hedef dolari olanlar bir şekilde yastık altından çıkmalari, bankada olanlar satmalari. Tek çare bu şimdilik.

5. Hedefte seçim var. Seçime gitmeden durum bir şekilde yapay düzeltilir. Doları satmaları için bir tarafa usul usul götürürler. %8-9 faizle çevirmeden iyi. Eskiden %0,25 dolara faiz veren Vakıfbank %2,5 yapmış

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    dünde 7.50 idi
    6.93 lerde iken 7.15 di geçen hafta

1. Graff Diamonds Hallucination | $55 Milyon
    Dünyanın en pahalı saati ünvanına, 55 milyon dolarlık değeri ile Graff Diamond Hallucination modeli sahiptir.

https://www.saatonerileri.com/dunyan...8-saat-modeli/

Senin gibi güzeli adam kolunda taşır.

https://www.youtube.com/watch?v=LsHolCNHPMI

8. Bence bu süreç baştan yanlış yönetildi. Şimdi enfilasyon kur faiz hepsi ile başımız belaya girdi. Arz talep ithalat konusu zaten ayri bir uzmanlık gerektirir. Şayet konut kredilerini düşürmeden önce kamu bankaları yada oluşturulan fon. Stok evlerin hepsini değerinden makul fiyata satın alir. Uygun faiz le satar. İkinci el konutlar için beldeye ve tapu makul fiyat tespiti yapar. İsteyen o fiyatlar dan ev satın alır. Burda
    Öncelik evi olmayanlara verilir. Planlı bir şekilde olsa ev fiyatları fahiş artmayacak paralar dolarizasyon olmayacsk. Enflasyon patlamayacakti. Şimdi enfilasyon faiz kur hepsi ile başımız belada. Üstelik her hamle üretim ve tüketimi etkileyecek daralma söz konusu olacak.

Sayfa 686/1006 İlkİlk ... 186586636676684685686687688696736786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •