Alıntı Originally Posted by STGroup Yazıyı Oku
Yeşil Holding hissesi gördüğüm en tuhaf hisse kent gıda bile 25 katına çıkıp 2500 TL olduktan sonra bu hissenin bu temel verilerle hala 15 - 18 arası dolaşmasına bir türlü anlam veremiyorum.

Bayramdan önce 22000 araç vardı bu arada; Bayramdan sonra 17000'e düştü araç sayısı şu anda 17750 bu araçları yemedilerse satmışlar demektir. yani yılda 10.000 araç satan wowwo bir bayram döneminde satışlarını 5000 adetlere kadar çıkarmış görünüyor zaten 2. el satışları bu dönemde yaklaşık %400 artış kaydetti o kadar fazla bir talep var ki fiyatları neredeyse sıfır araçlara yaklaştı.

Peki yeşil holding hissesi neden çıkmıyor ben bunu şuna yoruyorum.

wowwo araçları alırken peşin para verip alıyor ancak satarken 3 yıl vadeli satıyor buda şu demek 3 yıl önce sattığı aracın parası daha yeni yeni kasasına gelmeye başladı bu nedenle speklerin hiç acelesi yok gibi yavaş yavaş çaktırmadan topluyorlar

Sonuç olarak isterse 1 milyon araç satsın kasaya giren para yok aksine satılan her araç için nakit para verip yerine yenisini koymaya çalışıyorlar ee bu kadar satışı kaldıracak nakit varmı firmada şirket değerinin onlarca katı borçlanıyor firma, alacaklar ise şüpheli alacak muhasebe kaydında aslında sistem onlar için %100 garanti olsada parası ödenmeyen araca hemen el koydukları için sıkıntısız temiz bir sistem ama bilançoda öyle gözükmüyor elbette şirket zarar yazıyor ne kadar çok araç satarlarsa ne kadar fazla para kaznırlarsa bilançoda o kadar çok zarar yazıyor birde şirket politikası sürekli olarak ellerindeki araç sayısını arttırmaya yönelik buda pd/dd değerini inanılmayacak kadar düşük olmasını sağlıyor.

3 sene içinde paralar gelirken bu paralar gene bilançoda gözükmeyecek şirket bu seferde araç sayısını 40.000 belki 60.000 lere çıkartmış olacak şirket büyüdükçe büyüyecek ama tuhaf bir borç sarmalı içinde kaldığı için bilançolara hep şüpheli bakılacak ne zaman piyasa doyar firma yeter artık bu kadar araçla devam edelim der işte o zaman hisse fiyatları patlar ölme eşşeğim ölme hissesi belki firma bunu bu gün diyecek belki 10 sene sonra ama bence bir gün bu hisse birilerini çok zengin edecek umarım bu bizim elimizdeyken olur.
Bu araclar wowwo ya mi.ait yoksa sahibinden gibi uyelermi satiyor showroomlarda arac sayisi cok az