Ahu öst dir.
Azami dikkat et .dagilimdaki tahvilleri
Takip edilmesi gerekiyor
YTD.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osd 2 gundur dolarin hafif geri durumundan yine iyi getirmeye basladi
Bono ağırlıklı olduğu için ve döviz tahvil içermediği için diğer öst fonlarına göre daha sağlam geliyor bana. Genelde banka bonoları ile Ereğli, Arçelik, DOHOL, ENJSA gibi şirket tahvilleri var. Temmuz dağılımında en fazla %3,82 ile Finansbank bonosu var. AHU fon portföyümün %20'sini oluşturuyor. Portföyümün %60'ı EIB EIC SUA gibi defansif fonlarda zaten.
Tahvilleri takip ediyosan sorun yok
Dikkat demem onceleri batan firmalar
Olmus o yuzden
Öst lerde osd var dolar yatayda ve hafif
Geri gidiste iyi getirir son iki gun
0.16 bugun 0.17 getirmis
Dolar yukari oynarsa eksi getiriyor
Oyle oynak bi piyasa var
Anlik herseyi takip edilmesi gerekiyor
Biraz inceleme yapmıştım. Katkı payı tutarı yüsek olan veya belli miktar başlangıç katkı payı alan planlarda yönetim gider kesintisi almıyorlar. Sadece fon toplam gider kesintisi var (tabi ertelenmiş giriş aidatı da mevcut). Bunu menkul fonlar gibi fiyata mı yediriyorlar yoksa birikimden mi tahsil ediyorlar anlamadım![]()
Uyarınızı gayet iyi anlıyorum, teşekkürler. Bimeks, Dünya Göz vs faciaları bu forumda okumuştum. AHU'da sadece 31 aralık 2019 kapanışında eksi gördüm, tabi bu hiç eksi yazmayacağı anlamına gelmiyor. Kendi düşünceme göre hisse içeren fondan daha risksiz buluyorum (yatırımcı bilgi formunda risk değeri 2 gözüküyor) ama fırsat buldukça defansif değişkenlere kaydırmayı da düşünüyorum.
Yer İmleri