Sayfa 154/1002 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    SUA'yı ons hareketleride etkiliyor galiba
    Altın iki gündür eksi SUA'da eksi
    onu da satarım

2.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Hareket imkanı için mutlaka bir miktar bankanın kendi likit fonunda (VK6 veya duruma göre VKT) tutuyorum zaten. Anında hesaba geçtiği için başka fonlara alış girebiliyorum. FIL alsam saat 14:00'dan sonra hesaba geçecek, o zaman da TEFAS fonu alamam. Burgan'da 250bin limitine takılınca artanı fonlara geçirdim. Riski düşük diye biraz AHU taşıyorum.
    Ahu öst dir.
    Azami dikkat et .dagilimdaki tahvilleri
    Takip edilmesi gerekiyor
    YTD.

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Osd 2 gundur dolarin hafif geri durumundan yine iyi getirmeye basladi

4.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Ahu öst dir.
    Azami dikkat et .dagilimdaki tahvilleri
    Takip edilmesi gerekiyor
    YTD.

Bono ağırlıklı olduğu için ve döviz tahvil içermediği için diğer öst fonlarına göre daha sağlam geliyor bana. Genelde banka bonoları ile Ereğli, Arçelik, DOHOL, ENJSA gibi şirket tahvilleri var. Temmuz dağılımında en fazla %3,82 ile Finansbank bonosu var. AHU fon portföyümün %20'sini oluşturuyor. Portföyümün %60'ı EIB EIC SUA gibi defansif fonlarda zaten.

5.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    Sn admustafa bağlı olduğunuz bes hangi kurumda? Orayı secmenizin özel bir nedeni var mı?
    BES sözleşmem Avivasa üzerinden şirket katkılı BES olduğu için seçimi çalıştığım kurum yaptı. Eğer BES'e dahil olmayı düşünüyorsanız, fon çeşitliliğine ve minimum kesintili hatta kesintisiz planı olan bir BES şirketi seçmeniz faydalı olacaktır sn.sevinen.

6.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Bono ağırlıklı olduğu için ve döviz tahvil içermediği için diğer öst fonlarına göre daha sağlam geliyor bana. Genelde banka bonoları ile Ereğli, Arçelik, DOHOL, ENJSA gibi şirket tahvilleri var. Temmuz dağılımında en fazla %3,82 ile Finansbank bonosu var.
    Tahvilleri takip ediyosan sorun yok
    Dikkat demem onceleri batan firmalar
    Olmus o yuzden
    Öst lerde osd var dolar yatayda ve hafif
    Geri gidiste iyi getirir son iki gun
    0.16 bugun 0.17 getirmis
    Dolar yukari oynarsa eksi getiriyor
    Oyle oynak bi piyasa var
    Anlik herseyi takip edilmesi gerekiyor

7.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    BES sözleşmem Avivasa üzerinden şirket katkılı BES olduğu için seçimi çalıştığım kurum yaptı. Eğer BES'e dahil olmayı düşünüyorsanız, fon çeşitliliğine ve minimum kesintili hatta kesintisiz planı olan bir BES şirketi seçmeniz faydalı olacaktır sn.sevinen.
    Biraz inceleme yapmıştım. Katkı payı tutarı yüsek olan veya belli miktar başlangıç katkı payı alan planlarda yönetim gider kesintisi almıyorlar. Sadece fon toplam gider kesintisi var (tabi ertelenmiş giriş aidatı da mevcut). Bunu menkul fonlar gibi fiyata mı yediriyorlar yoksa birikimden mi tahsil ediyorlar anlamadım

8.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Tahvilleri takip ediyosan sorun yok
    Dikkat demem onceleri batan firmalar
    Olmus o yuzden
    Öst lerde osd var dolar yatayda ve hafif
    Geri gidiste iyi getirir son iki gun
    0.16 bugun 0.17 getirmis
    Dolar yukari oynarsa eksi getiriyor
    Oyle oynak bi piyasa var
    Anlik herseyi takip edilmesi gerekiyor

Uyarınızı gayet iyi anlıyorum, teşekkürler. Bimeks, Dünya Göz vs faciaları bu forumda okumuştum. AHU'da sadece 31 aralık 2019 kapanışında eksi gördüm, tabi bu hiç eksi yazmayacağı anlamına gelmiyor. Kendi düşünceme göre hisse içeren fondan daha risksiz buluyorum (yatırımcı bilgi formunda risk değeri 2 gözüküyor) ama fırsat buldukça defansif değişkenlere kaydırmayı da düşünüyorum.

Sayfa 154/1002 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •