Birkaç gün için Washington'daydım. Düzenli, temiz, güvenli, mimari olarak harika ve aktiviteden geçilmiyor. Gerçekten harika bir şehir, gitmeyen herkese tavsiye ederim.
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Birkaç gün için Washington'daydım. Düzenli, temiz, güvenli, mimari olarak harika ve aktiviteden geçilmiyor. Gerçekten harika bir şehir, gitmeyen herkese tavsiye ederim.
Sn Ahmetg,
20 yillik mortgage isine girmenin bizim genclerimiz icin cok olumsuz gorunmesinin sebebi, aylik odemelerin yuksek olusundan olabilir. Amerika'da 20 yillik mortgage aldiginizda, yuksek emlak vergilerine ragmen aylik odemeniz, kira miktarini gecmiyor cogu zaman. Bunun Turkiye'de bu kadar cazip olacagini dusunmuyorum, cunku yuksek faizler aylik odeme miktarini etkiliyor.
Ama su da var ki, eninde sonunda ev sahibi olmanin mutlulugunu ve huzurunu hicbir yatirim aracindan elde edilen kazanc veremez. Bazen soruluyor burada; kirada oturup borsadan hisse senedi mi alsam diye. Olay sadece maddi degerlendirme degil ki. Ev sahibinin "DIRDIR" indan kurtulmanin maddi karsiligi nedir mesela? Yada, evinize istediginiz zaman, istediginiz tadilati yapabilme ozgurlugunun maddi karsiligi nedir?
Insallah, isteyen herkes, sevdigi evine en kolay bir sekilde kavusur.
Vesselam,
freesky
Etrafimda boyle yeni gelmis hemen ev almis TUrkler var adamlarla konusuyorum cok sikayetciler
-ya neden sikayet ediyorsun bak TR de olsan boyle evi 30 yillik konut kredisiyle alamazdin
-ama bize dedilerki 30 yil boyunca odemeleriniz degismeyecek ve sabit ama bu hersene manyak artiyor
- efendim sizin odemelerinizin icinde sigorta ve vergide var ondan artiyor
-iyide Turk emlakci bize boyle demedi
- o size banka borcu kismindan bahsetmistir. sizin evinizin degeri arttikca sigorta da artar evin vergiside artar
- eeee ben ne anladim bu isten? Sonucta artiyor iste, Ben TR de yasasaydim 20 yillik konut kredisi alsaydim asla ama asla aylik odemelerim artmazdi burada neredeyse her sene %7-8 artiyor. Ne anladim ben bu isten. Bak TR de kuzen var yegenim var kayincom var su var bu var hepside sabit oduyor banka borclarini hicbir zamanda artmiyor. Simdi bir suru para artiriyorlar ve avrupaya gezmeye gidiyorlar. Bu nedir ya? Calis calis belediyeye ve devlete calisiyoruz.
-----------------------------
Yukaridaki muhabbeti heralde 100 kere duymusumdur amerikada paylasmak istedim. Turkiyenin degerini bilin
amerika'da 30 yıl- 40 yıllık vadelerde %3-4 faizle verilen mortgage (konut kredileri) toplamı 14 trilyon 300 milyar dolar civarında (TR 50 milyar).. ama bu kredi çekenler parayı genellikle ev almak için değil, nakit olarak tahsil ediyor, yani konutu teminat gösterip borç alıyor..
![]()
Arkeoloji sitesinin haberine göre izmir bornova'da bulunan kalıntılar- bugünkü site anlayışına benzer şekilde inşa edilmiş 75- 80 m2 lüks evler bulunmuş..
Evlerin Verandaları Var
Yapılar inşa edilirken evlerin tek tek düşünülmediğini, bütün mekanların planlandığını, tek bir planda tüm şehircilik altyapısının hazırlandığını düşündüklerini belirten Derin, her bir evin 75-80 metrekare alana sahip olduğunu belirtti.
Derin, yerleşimde “site" anlayışının hakim olduğunu, kent çevresinde savunma duvarları bulunduğunu söyledi ve şöyle devam etti;
“Lüks yaşam 5.000 yıl önce burada başlamış. Ürettikleri çanak çömlekler son derece kaliteli. Kaliteli süs eşyaları var. Hububatlarını, sıvılarını hem toprak üstünde hem toprağın altında saklamışlar. Yaşamı kendilerine en uygun ve rahat hale getirmek için bütün olanakları kullanmışlar. Evlerin en önemli özelliklerinden biri önlerinde veranda gibi boşlukların olması. Günlük hayatta oturup konuşabilecekleri alanlar var. Yaşamları sadece eve sıkıştırmamış, verandalara yaymışlar..
Yer İmleri