Sayfa 852/1001 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 6,809 - 6,816 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Huawei için şöyle bir yorum duydum. Ellerindekinin farkında değiller. Şu anda huawei ile bu kadar uğraşılmasının nedeni batılı rakiplerinden daha iyi ürün üretmesi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Daha iyiden cok, daha ucuz bence. 5G teknolojisinde önde diyorlar, ama cisco, nokia da var 5G'de.
    Ayni zamanda bati gizli servisleri gizli cikislar isteyemezler huawei'den.

Gelişir. Bizim burada vestel var. Mühendis öğütür. Ama oradan insanlar iyi kötü bir deneyimle çıkarlar. Bu gibi tesisler beyaz yaka ve mavi yakanın kalitesini yukarı çeker.

Valla adamlar iki kademe sonraki teknolojiyi bulmadan size şu anki teknolojiyi transfer etmezler.Bir sektörden çıkmak isterlerse o sektörde gelişmenize izin verirler ,yoksa o işler bence zor.Dünyada bilgi üreten devletler var, o bilgiyi kullanan ülkeler var,eski teknolojinin transfer edildiği ülkeler var,bir de ülke denemeyecek coğrafyalar var.Biz maalesef üçüncü gruptayız.

Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Hayır ama wv önce burda fabrika açsaydı,

Sonra biz sözgelimi trv markasıyla önce daha ucuzunu sonra eş değerini üretseydik,

20 yıl Sonra da araç yazılımı, fren bilmem ne sektörlerinde kendi atılımlarımızı yapabilseydik,

Evet araç sektörümüz gelişecekti.

Sn delta heavy 40 yıl önce falan dediğiniz mümkündü bence artık değil,bu saatten sonra ara çok açıldı o iş olmaz.Siz bir adım gidene kadar adamlar 5 adım gider.Hoş sizi bir adım götürecek beyinlerin hepsini de zaten biz kendi elimizle adamlara transfer ediyoruz.Elde kalan beyinlerle olan işler de ortada.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sizce o teknolojiyi çine taşıyanlar çinin o teknolojide kendilerinin önüne geçmesine izin verirler mi.Misal wolkswagen geldi senin ülkene fabrika kurdu,senin ondan işi öğrenip bir fabrika açıp wolkswagenden daha iyi araba üretmen mümkün mü.Huawei nin arkasında kimler var bakmak lazım.
    Çinlilerin şöyle bir yapısı var. Her işte bir kişi uzman. Varsayıyorum bir cihazın 30 parçası varsa bu adamlarda 30 adet bu konuda uzman var. İsterse bu 30 parçayı daha alt birime indirgeyip 60 kişide yapabilir. Avrupalılarda böyle bir kaynak yok.

Vw’den biz tedarik zinciri yönetiminden, bakım, onarıma iş kültürüne kadar bir çok şeyi öğreniriz. Belki motordaki alaşımı bilemezsiniz ama bu bilgi ve birikimi farklı sektörde bile kullanabilirsiniz. Mutlaka bir dönüşü olur.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn delta heavy 40 yıl önce falan dediğiniz mümkündü bence artık değil,bu saatten sonra ara çok açıldı o iş olmaz.Siz bir adım gidene kadar adamlar 5 adım gider.Hoş sizi bir adım götürecek beyinlerin hepsini de zaten biz kendi elimizle adamlara transfer ediyoruz.Elde kalan beyinlerle olan işler de ortada.
    Biz 2002 yilinda o yoldan ciktik.
    Artik giremeyiz kolay kolay, ama olmaz da degil bazi sektörlerde.

Çinlilerin şöyle bir yapısı var. Her işte bir kişi uzman. Varsayıyorum bir cihazın 30 parçası varsa bu adamlarda 30 adet bu konuda uzman var. İsterse bu 30 parçayı daha alt birime indirgeyip 60 kişide yapabilir. Avrupalılarda böyle bir kaynak yok.

Vw’den biz tedarik zinciri yönetiminden, bakım, onarıma iş kültürüne kadar bir çok şeyi öğreniriz. Belki motordaki alaşımı bilemezsiniz ama bu bilgi ve birikimi farklı sektörde bile kullanabilirsiniz. Mutlaka bir dönüşü olur.

Elbet o yüzden çini seçtiler.Ama seçtiler,anahtar kelime bu ,bu işi çinliler yapmadı planlamadı,birileri çini seçti planladı,çinlilerin o adamları kazıklaması falan hayal ,çinin dizginleri de batılıların elindedir, benim aklıma göre tabi.

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Daha iyiden cok, daha ucuz bence. 5G teknolojisinde önde diyorlar, ama cisco, nokia da var 5G'de.
    Ayni zamanda bati gizli servisleri gizli cikislar isteyemezler huawei'den.
    GSM teknolojisi hızlı yenileniyor bu nedenle teçhizatların teknolojik ömürleri daha kısa bu nedenle ucuzluk eş değer kalitede her şeyden daha önemli.
    Çinlilerin cihazları bazı konularda daha üstün

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Biz 2002 yilinda o yoldan ciktik.
    Artik giremeyiz kolay kolay, ama olmaz da degil bazi sektörlerde.
    Keşke sn samreit.Ama adamlar isterse olur.Benim aklıma göre turizm dışında bizim için gerisi çok rantabl değil.Hele şu çinin tren yolu aktifleşince bizde işler baya baya zorlaşacak.Pekinden yüklenen mal 14 günde londraya varacakmış.E çok da uzun zaman değil,nakliye sorunu da yakında kalmayacak,adamlarla nasıl başedeceğiz.

Sayfa 852/1001 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •