sayin forumdaslar gelecekte ulkemizde ve dunyada (ayri ayri olabilir) getirisi yuksek meslekler neler olabilir sizce?
kisinin kendi isini yapabilmesi acisindan ben avukatlik, doktorluk ve finans alanlarinin cazip olacagini dusunuyorum.
malesef maasli islerde kazandirdigimiz paralarin oldukca cuzi bir kismini maas olarak alip hayatimiza dusuk risk dusuk getiri ile devam ediyoruz. ama isinde iyi olmamanin issiz kalma riskini gelecekte oldukca yukseltecegini dusunuyorum. isini iyi yapan kimseler icin de kendi isini yaparak cok daha iyi paralar kazanabilecegini dusunuyorum. kendi isine sahip ve maddi durumu oldukca iyi durumda olan dayimin, kizini devlete memur olarak girmek yerine is kurma konusunda tesvik ederkenki sohbetlerine sahit olmustum. bir memur ailesi cocugu ve fen lisesi mezunu bir devlet parasiz yatili olarak is kurmanin ve batmanin(!) kafamda hep sifiri tuketmek ve eve haciz gelmesi gibi resmedildigini fark ettim. halbuki dusuk sermayeyle yapilabilecek islerde ikinci el ekipmanla calisip, isin tutmamasi durumunda bir kac adres degisikligi yapip hic olmamasi durumunda da esyalari satip farkli isler deneyerek iscilik ve kira maliyetleri gibi gorece katlanilabilir riskler soz konusu. arkadasimin, hacettepe agac isler endustri muhendisi abisi defalarca farkli ticari isler denedikten sonra bir kac iste tutturunca almis yurumus. simdi hala farkli firsatlara oltalar salliyor adam.
Nassim Taleb'in bir sozuyle bitirmek istiyorum uzun sorumu: "En tehlikeli uc bagimlilik uyusturucu, karbonhidratlar ve aylik maastir."
The Three Most Harmful Addictions Are Heroin, Carbohydrates, And A Monthly Salary.
Nassim Nicholas Taleb
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri