Sayfa 262/346 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312 ... SonSon
Arama sonucu : 2762 madde; 2,089 - 2,096 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

1. Borsa kurulduğu günden beri yani ilk gongdan itibaren buradayım.Bu kadar rezil bir kağıt görmedim.Tam manasıyla ortam onun için çalışıyor ama o durmadan düşüyor.Bence burada spek yok.Eğer var ise bu spek inanılmaz derce de geri zekalı !..Hiç bir spegin geri zekalı olduğuna inanmıyorum.Uzun lafın kısası yuh olsun sana Selec...

2. Burada selec hakkında çok yorum yapıldı.En büyük tartışma ise pandemi sürecinde şirket kar'ını artırdı mı yoksa düşürdü mü ? Ben daima araştırmalarımın sonucunda artış olacağını yazmış ve buradaki bazı arkadaşlarla da tartışmıştık.Bilanço geldi ve 6 aylık da satış gelirleri ciro anlamında % 20 artış yaşadı.Fakat çeşitli nedenlerden dolayı asıl karı biraz düştü !.Bu çok önemli değil.Bunu anlatarak kafanızı yormak istemiyorum.Asıl tartışma pandemi sürecinde cironun artışı idi.Burada olumlu bir yükseliş yaşadık.Bana göre yılsonu kar'ı geçen yıla göre en az % 25 fazla olacak.Fakat o kadar garip bir hisse ki,kağıt sürekli düşüyor.Umarım sonunda yükselişr ve bizleri memnun eder..

3.  Alıntı Originally Posted by R-E-X Yazıyı Oku
    Yabanci aptal mi devadaki payi %3 selecteki payi %45.....
    Yabancının payı beni mutlu etmiyor ki... Gerçi deva aldım önceki gün 21 den o da çakıldı ((

4. Pandemi süreci hisse daha farkli olabilirdi..beceriksiz bir spek var malesef....hareket olursa bereket olur onun haricinde hicbirsey olmaz....umarim iyibir hafta olur....

5.  Alıntı Originally Posted by ebcim Yazıyı Oku
    Burada selec hakkında çok yorum yapıldı.En büyük tartışma ise pandemi sürecinde şirket kar'ını artırdı mı yoksa düşürdü mü ? Ben daima araştırmalarımın sonucunda artış olacağını yazmış ve buradaki bazı arkadaşlarla da tartışmıştık.Bilanço geldi ve 6 aylık da satış gelirleri ciro anlamında % 20 artış yaşadı.Fakat çeşitli nedenlerden dolayı asıl karı biraz düştü !.Bu çok önemli değil.Bunu anlatarak kafanızı yormak istemiyorum.Asıl tartışma pandemi sürecinde cironun artışı idi.Burada olumlu bir yükseliş yaşadık.Bana göre yılsonu kar'ı geçen yıla göre en az % 25 fazla olacak.Fakat o kadar garip bir hisse ki,kağıt sürekli düşüyor.Umarım sonunda yükselişr ve bizleri memnun eder..
    Pandemi döneminde satışların düşeceğini birçok kere yazdım. Hatta bu konuda tartışmalar da oldu. Sizin dediğiniz gibi bir satış artışı değil tam tersine düşüş var. İlk çeyrekte 5.5 milyar tl olan satışlar ikinci çeyrekte 4.7 milyar tl ye inmiş. Eğer geçen sene ile kıyaslıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Çünkü ilaçlara her sene zam geliyor.

Üçüncü çeyrekte satış artışı olur ama karda bir sıçrama olmaz.

6. Sayın Yarımada, satış gelirleri 2019 / 6 aylık döneminde 8.458 milyon olurken, 2020 / 6 aylık da ise 10.230 milyon olmuş.Aşağı-yukarı % 25 satış gelirlerinde artış gözüküyor.Kaynak olarak İş Yatırımı kullandım...

7.  Alıntı Originally Posted by ebcim Yazıyı Oku
    Sayın Yarımada, satış gelirleri 2019 / 6 aylık döneminde 8.458 milyon olurken, 2020 / 6 aylık da ise 10.230 milyon olmuş.Aşağı-yukarı % 25 satış gelirlerinde artış gözüküyor.Kaynak olarak İş Yatırımı kullandım...
    Yazımı okumadan cevap veriyorsunuz. İlk çeyrek ile beraber kümülatif satışı geçen sene ile kıyaslamanız yanlış. Pandemi dönemindeki artış azalışı anlamak için 2020 yılı ilk çeyrek ile kıyaslamanız lazım. İlk çeyreğe göre satışlarda %15 düşüş var.

8. Sayın Yarımada, bu yılın üç aylığı ile altı aylığı arasındaki fark konusunda doğru söylüyorsunuz.Yanlış anlamayın ,sizin söyledikleriniz yanlış benimki doğru tartışması yapmıyorum.Ancak; geçen yılın ilk üç ayında yani 2019 / 3 aylık veride satış gelirleri 4.163 milyon olarak gözükürken, 2020 / 3 aylık veride ise satış gelirleri 5.516 milyon olarak gözüküyor.Yani geçen seneye göre müthiş olumlu bir fark var.Bir de şöyle düşünelim:Genel olarak pandemiyi bizler mart 17 den itibaren hissetmeye başladık.Fakat ilaç firmaları bu hastalığı en az ocak ay'ından itibaren gördükleri için ilk üç ayda geçen yıla göre daha fazla satış yapmış olabilirler.Zaten Selçuk Ecza Deposu'nda bu fazlasıyla görülmüş.Arada 1.400 gibi fark bulunuyor.Yani eczaneler ve hastaneler depolarını daha fazla doldurmuş olabilirler.Eczacı İlaç'ı belki saymayabiliriz ama Deva'da da geçen yıllara göre çok daha fazla satış geliri elde edilmiş.Bence 12 aylıklarda bu farklar daha iyi görünebilinir.Eczacı İlaç ve Deva çok daha iyi bilançolarla yılı kapatacaklar.Bana göre geçen sene 700 milyon kar elde eden Selçuk da 1 milyar veya 1.200 milyon kar ile yılı tamamlayabilir.Son söz olarak , siz ilk planda doğru söylüyorsunuz ama rakamlarla böyle bir analiz yaparsak ve yukarıdaki yazdıklarıma göre söylediklerim daha doğru olabilir.Belki çok karışık yazdım ama dikkatli okunursa söylediklerimde yanılgı payı az gibi gözüküyor...Burada anlatmak istediğim pandemi sürecini
    ocak ayından itibaren almak lazım.Öyle yaparsak bence daha doğru bir tahlil yapmış olabiliriz diye düşünüyorum.Tabi ki yazdıklarım tamamen tahminden ibarettir...

Sayfa 262/346 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •