Sayfa 331/1002 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. O 5 yıllık grafige bir zoom yapin arada platolar göreceksiniz. Mesela 2018 ikinci çeyrek.

Bu da onlardan biridir diye ümit ediyorum.
     Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    5 yıllık grafiği 45 derece olan, sürekli kazandırmış GMA'ya ne oldu da son 2 aydır çuvalladı anlamıyorum... birdenbire ne olmuş olabilir? 5 yılda bir sürü olay oldu ama grafik hep yukarıda... 2 aydır bi haller oldu ama ne olduğunu çözemiyorum...

2.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    EIB idare ediyor da SUA'nın aylık getirisi çok düştü. Belki eşit değil de atıyorum 2/3 EIB, 1/3 SUA yapabilirsiniz. Ya da gecelik mevduat, nkolay gibi ürünleri düşünebilirsiniz.
    te3 bence hepsinden iyi.

3.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    O 5 yıllık grafige bir zoom yapin arada platolar göreceksiniz. Mesela 2018 ikinci çeyrek.

Bu da onlardan biridir diye ümit ediyorum.
    evet inşallah öyledir... 2 ay kısa bir süre, hemen karar vermemek ve beklemek gerek... uzun vadede iyi alacağını sanıyorum...

4.  Alıntı Originally Posted by sekko Yazıyı Oku
    Dolar dünkü merkez bankası verilerine göre %0,40 yükseldi.TDG deki artış ise %0,61 olarak gerçekleşti.Extra %0,21 getirinin nedeni TDG nin porfoyünde orta ve uzun vadeli amerikan tahvillerinin bulunmasıdır.ABD tahvillerinin değerinin düşmesi TDG ye ilave getiri sağlıyor.Tahvilerin değer kazanması ise getirisini azaltıyor.Powellın J.Hole konuşmasından sonra ABD 2 ve 5 yıllık tahvillerinde ciddi düşüşler yaşandı.Bugün bir miktar toparlanma çabası var.Dünya ekonomisine ve ons altına yön veren ABD tahvil fiyatlarıdır.Söz konusu tahviller aşağıdaki linkten anlık takip edilebilir.

https://tr.tradingview.com/markets/bonds/

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Elimde bir miktar TDG var biraz da mı alayım diye düşünüyordum ama bunun durumu abd tahvillerine de bağlıysa grafiğe bakınca tahviller düşeceği kadar düşmüş görünüyor, doları da faiz arttırımı ile düşürürler mi acaba diyerek şimdi de satayım mı diye düşünmeye başladım.

5.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    evet inşallah öyledir... 2 ay kısa bir süre, hemen karar vermemek ve beklemek gerek... uzun vadede iyi alacağını sanıyorum...
    20 şubat 20 mart 2020, yani pandeminin başlarında da derin bir çakılma var ama sonra toparlamış...

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    20 şubat 20 mart 2020, yani pandeminin başlarında da derin bir çakılma var ama sonra toparlamış...
    Bazı hisse yoğun fonlar aylıkta artıdayken GMA'nın eksi olması bana tuhaf geldi. Ben de uzun vadedeki istikrarına güvnerek bir miktar girmiştim, defansif değişken+TKF kombinasyonuna dağıtsam mı diye düşünmeye başladım

7.  Alıntı Originally Posted by sekko Yazıyı Oku
    Dolar dünkü merkez bankası verilerine göre %0,40 yükseldi.TDG deki artış ise %0,61 olarak gerçekleşti.Extra %0,21 getirinin nedeni TDG nin porfoyünde orta ve uzun vadeli amerikan tahvillerinin bulunmasıdır.ABD tahvillerinin değerinin düşmesi TDG ye ilave getiri sağlıyor.Tahvilerin değer kazanması ise getirisini azaltıyor.Powellın J.Hole konuşmasından sonra ABD 2 ve 5 yıllık tahvillerinde ciddi düşüşler yaşandı.Bugün bir miktar toparlanma çabası var.Dünya ekonomisine ve ons altına yön veren ABD tahvil fiyatlarıdır.Söz konusu tahviller aşağıdaki linkten anlık takip edilebilir.

https://tr.tradingview.com/markets/bonds/

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Tahvilin değerinin düşmesi ile yeni tahvil faizlerinin düşmesi ayrı olaylardır.
    Tahvil değeri düşerse TDG değeri düşer
    Tahvil faizi düşerse TDG'nin değeri artar.

8.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    5 yıllık grafiği 45 derece olan, sürekli kazandırmış GMA'ya ne oldu da son 2 aydır çuvalladı anlamıyorum... birdenbire ne olmuş olabilir? 5 yılda bir sürü olay oldu ama grafik hep yukarıda... 2 aydır bi haller oldu ama ne olduğunu çözemiyorum...
    Geçen ay GMA, KTM, AAK, ZPC almıştım ama hepsi de ya zararda ya yerinde sayıyor SUA, SUC, EIB, EIC de aynı şekilde son zamanlarda pek iyi değiller, alış zamanlamam yanlış oldu herhalde, en iyisi bunlarda ağırlığı azaltıp yine ppf ye geçmek.

Sayfa 331/1002 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •