Sayfa 333/1002 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yanlız ARE alacaksanız Senegal ve Gana'ya güvenmeniz lazım[emoji4]
    Üstad bildiğin gibi ülkemiz yatırım yapılamaz seviyesinde.CDS lerde küme düştük.Senagal ve Gana ile aynı klasmandayız.Konu 3.dünya ülkelernin borçlanma araçlarına yatırım yapmaksa risk elbette var.Zaten yatırım fonlarında devlet garantisi olmadığı için tamamı riskli enstrümanlar.Konuyla ilgili ocak ayına ait bir haberi paylaşmak isterim.

https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...-oldu-5568319/

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ne zaman çok ince düşünsem kaybettim��
    Şu fon işini bilmeseydim habire düşünmesrydim tek bildiğim şeyi yapıp altın alırdım
    Şimdide keyfini sürerdim
    Bence çok düşünmemek lazım
    Bu sene fon işinde kazandım mı kaybettim mi ben de çözemedim hesaplar karıştı ama büyük ihtimalle mevduata göre zarar ettim, altın ve dolara göre zaten büyük zarar var. Çok çıktı biraz düşsün de alayım diye bekleye bekleye bir türlü alamadım.
    Bundan sonra ne yapsak boş, birkaç ay önce portföyü arabaya yatırsak bile çok daha kârlı olurmuş.

3. Dolar artıda ama CDS düşüyor, eurobond fonları iyi getirecek

4.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    evet inşallah öyledir... 2 ay kısa bir süre, hemen karar vermemek ve beklemek gerek... uzun vadede iyi alacağını sanıyorum...
    Herkes sizin gibi düşündüğü için, sanırım portföy büyüklüğü 543 M seviyelerinde. Yine eski günlerine dönmelerini umut ediyorlar. Dönebilir mi, tabi ki dönebilir. Ama ben o sabrı gösteremedim ve geçen ay vedalaştım. Benim için bir fon bir ay sonunda zarar yazabilir. Ancak ikinci ay da zarar yazarsa noktayı koyarım. Sonra yine takip ederim. Aslında portföy yönetimi bu zararların neden kaynaklandığını yatırımcılarına açıklamaları gerekir. Sorumluluk bunu gerektirir. Kör topal gidiyoruz işte.

5.  Alıntı Originally Posted by wolf1453 Yazıyı Oku
    te3 bence hepsinden iyi.
    Bana göre yanlış düşünüyorsunuz. Neden diye sormayın. Sizin söylediğiniz fon ile diğer fonları inceleyin o zaman anlarsınız.

6.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Geçen ay GMA, KTM, AAK, ZPC almıştım ama hepsi de ya zararda ya yerinde sayıyor SUA, SUC, EIB, EIC de aynı şekilde son zamanlarda pek iyi değiller, alış zamanlamam yanlış oldu herhalde, en iyisi bunlarda ağırlığı azaltıp yine ppf ye geçmek.
    PPF oranları %8 ila %9 aralığında seyrediyor. daha yüksek getirisi olan var mı? Yani eksi getiri diyelim. Orada da ümit yok.

7. GMA'yı zarar/kar vs ekseninden ziyade, bir kriterle izlemekte yarar var. Sonuçta tüm piyasanın düştüğü dönemlerde bir miktar eksi yazması çok da ipucu vermeyebilir. ( pandemi süreci gibi )
    Bence en önemli kriterlerden biri değişken fon şemsiye sepeti ortalaması. ( Elbette kendi izahnamesindeki benchmarkı farklı ) Yani tüm değişken fonların ortalaması.
    Çok uzun zamandır bu ortalamanın üstünde giderken son zamanlarda bu ortalamanın altında kalmaya başladı.
    Yani genel trendi baz alarak bakmakta yarar var. Özetle, yarışmanın neresinde olduğu daha ciddi bir ipucu oluyor bence değişken fonlar açısından.

8. SPK Başkanı Taşkesenlioğlu:
    -Yatırım fonlarının sektörün iskeleti olması için uğraşıyoruz
    -Fonların toplam büyüklüğü 132 milyar TL'ye çıktı.

Yatırım fonlarında stopajı sıfırlayarak işe başlayabilirsiniz. [emoji851]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 333/1002 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •