Sayfa 357/1002 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ben olsam şöyle yaparım 5 ayrı alanda en iyi yönetildiğini düşündüğüm fon seçerim. mesela;
    -Altın
    -eurobond borçlanma araçları
    -Tr hisse senedi yoğun fon
    -ABD hisse senedi fon
    -eib tarzı bi değişken fon
    bunların alanlarındaki gelişmelere göre ağırlıklandırmalarını değiştiririm. Örneğin Tr borsaları ciddi düştü fırsat oluştuğunu düşünüyorsunuz diğerlerinden ağırlık azaltıp bunu yükseltirsiniz. Borsa 120 bine geldi patinaj mı çekiyor ağırlık azaltır diğerlerinde ağırlık artırırsınız vs vs.
    Ben bes portföyümü bu şekilde yönetiyorum. Yılda 6 değişiklik hakkına rağmen %35-40 yıllık getiri elde ettim son 3-4 yıldır. Emeklilik fonları en kötü yönetilen fonlar olmasına rağmen.
    Normal fon portföyümü borsadan ettiğim karları aktarak oluşturuyorum. Yani borsada x tl portföy limitim var. Onun üzerine çıktığım miktarı realize edip fona çeviriyorum bi süredir. Oradaki fon portföyüm şimdilik biraz dağınık ama bedava maliyetli diye düşündüm şimdilik kumbara gibi. Ama yakında orayı da yukarıdaki mantıkla yöneteceğim.
    Güzel strateji ben de bunu düşünüyorum ama iş gerçekleştirmeye gelince insan şaşırıyor veya yanlış işlem yapabiliyor. Satış veriyorsun öğleden sonra düşüyor, alış veriyorsun çıkıyor fonlarda zamanlamayı ayarlamak biraz zor oluyor.
    Mesela yarın tüm portföyü satıp yeniden şekillendireyim diyorum. Şu an hangilerinden ne ağırlıkta almalı ona bir türlü karar veremedim, ayrıca yabancı hisse ve eurobondlar da ağırlığı arttırıp azaltmakta takip zorluğu var bu biraz sıkıntı oluyor.
    Altın fonu tercihi kolay, TR hisse fonları da aklımda belirli olanlar var ama bunlara şu an ne kadar ağırlık vermeli.
    Borçlanma, yabancı hisse, değişkenlerde de son bir ay en çok çıkanlara bakıyorum onlardan mı seçmeli, yoksa çok çıkmış diyerek uzak mı durmalı? kafam karıştı iyice, ne güzel faize yatırıyorduk kafamız rahattı eskiden.

2. Akportföy kendi sayfasında yatırım plus adı altında aylık yatırım önerilerinde bulunuyor
    Bu defa 3 aylık olarak şöyle öneride bulunmuşlar
    https://akportfoy.com.tr/tr/node/yatirim_plus
    İlginçtir nasdag şişti düşüncesiyle olsa gerek aft önerileri olmamış
    Ama onlara inat aft temmuz ağustosta süper gitti😊

3. https://www.paraanaliz.com/2020/bors...mpression=true

Kazancın %70'i psikoloji, %20'si strateji, %10'u şans.
    Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Akportföy kendi sayfasında yatırım plus adı altında aylık yatırım önerilerinde bulunuyor
    Bu defa 3 aylık olarak şöyle öneride bulunmuşlar
    https://akportfoy.com.tr/tr/node/yatirim_plus
    İlginçtir nasdag şişti düşüncesiyle olsa gerek aft önerileri olmamış
    Ama onlara inat aft temmuz ağustosta süper gitti��
    Finans herkes yatırım stratejisini açıklıyor. Senden ne bir ses ne bir nefes. Görüşlerini açıkla ki istifade edelim. Benim görüşüm ise portföy belli aralıklar ile (bendeniz için süre 1 - 2 ay arası gibi) gözden geçirilmeli ve verimsiz fonlar portföyden ayıklanmalıdır. Örneğin TCD nin geçmişine bakarak portföyde tutulsa idi (ki tutanlar var sanırım) hem fondan zarar hem de alacağınız fonun muhtemel getirsinden mahrum kalacaktınız. Geçmiş getiriler bir fikir verebilir ama getiri garantisi yoktur. Portföyü dağıtmak çok önemli ama en az onun kadar önemli olan da risk seviyesine göre fonlara ayrılacak yüzde miktarıdır. Benim sinirler çelik gibi diyorsanız sorun yok. Lakin ben fazla heyacana gelemem diyorsanız, yine riski yüksek fon alınır ama yüzdesi çok düşük olur. Ki; onun getirisi bile risksiz defansif olarak nitelendirilen bir kaç fonun getiri toplamından fazla olur. Sonuç fazla hırs iyi değildir. Fonlar yükselirken keşke alsaydım dersiniz ama düşüşlerde ise iyi ki almamışım diye düşünürsünüz. Bazen şelale düşüşleri toparlamak aylar alabiliyor. Neyse herkesin görüşü kendine. İyi haftalar

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Finans herkes yatırım stratejisini açıklıyor. Senden ne bir ses ne bir nefes. Görüşlerini açıkla ki istifade edelim. Benim görüşüm ise portföy belli aralıklar ile (bendeniz için süre 1 - 2 ay arası gibi) gözden geçirilmeli ve verimsiz fonlar portföyden ayıklanmalıdır. Örneğin TCD nin geçmişine bakarak portföyde tutulsa idi (ki tutanlar var sanırım) hem fondan zarar hem de alacağınız fonun muhtemel getirsinden mahrum kalacaktınız. Geçmiş getiriler bir fikir verebilir ama getiri garantisi yoktur. Portföyü dağıtmak çok önemli ama en az onun kadar önemli olan da risk seviyesine göre fonlara ayrılacak yüzde miktarıdır. Benim sinirler çelik gibi diyorsanız sorun yok. Lakin ben fazla heyacana gelemem diyorsanız, yine riski yüksek fon alınır ama yüzdesi çok düşük olur. Ki; onun getirisi bile risksiz defansif olarak nitelendirilen bir kaç fonun getiri toplamından fazla olur. Sonuç fazla hırs iyi değildir. Fonlar yükselirken keşke alsaydım dersiniz ama düşüşlerde ise iyi ki almamışım diye düşünürsünüz. Bazen şelale düşüşleri toparlamak aylar alabiliyor. Neyse herkesin görüşü kendine. İyi haftalar
    Geçmiş 1-3-6-1 yıllık getirinin uyumlu olması en çok dikkat ettiğim husus.
    Kademeli alım satım 2. düsturum.
    Aldığım fonların her parçasını ayrı takip ederim.
    Agresif değişken almam onun yerine hisse fon alırım hiç değilse karda %10 kazancım olur.
    2 aylık performansına göre döviz ve altın fonları dışında yalpalayan olursa elden çıkarırım.Döviz ve altın fonları ise evladiyelik olarak kalacak.

Mesela bundan sonra ilk yolcu KTM olacak, tam bir perişanlık 28 Temmuz sonrası.Halbuki bir zamanların gözdesiydi.İyiki deneme mahiyetinde az bişey almışım.

PPF ile işim kalmadı, PPF'de duracak kısım Nkolay'da duruyor.Günlük 0,036 MK ve 0,030 net ile gidiyor şimdilik.

Gümüş ons 22-23 dolara gelirse takviye yaparım.Komisyonu az olanlara net aktif değere dikkat etmek şartıyla gmstr'yi incelemelerini tavsiye ederim
    Şu anda kısmen ucuz olan platinin dikkatten kaçmamasını öneririm.

Hissede olup dolara geçmek isteyenler usdtr'yi unutmasınlar T2 beklemeden dolar alma imkanı var.

Yani kısaca döviz ve altın fonu, gram gümüş ve platin ve tabiki bistin durumuna göre hisse fonlarıyla devam derim.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Geçmiş 1-3-6-1 yıllık getirinin uyumlu olması en çok dikkat ettiğim husus.
    Kademeli alım satım 2. düsturum.
    Aldığım fonların her parçasını ayrı takip ederim.
    Agresif değişken almam onun yerine hisse fon alırım hiç değilse karda %10 kazancım olur.
    2 aylık performansına göre döviz ve altın fonları dışında yalpalayan olursa elden çıkarırım.Döviz ve altın fonları ise evladiyelik olarak kalacak.

Mesela bundan sonra ilk yolcu KTM olacak, tam bir perişanlık 28 Temmuz sonrası.Halbuki bir zamanların gözdesiydi.İyiki deneme mahiyetinde az bişey almışım.

PPF ile işim kalmadı, PPF'de duracak kısım Nkolay'da duruyor.Günlük 0,036 MK ve 0,030 net ile gidiyor şimdilik.

Gümüş ons 22-23 dolara gelirse takviye yaparım.Komisyonu az olanlara net aktif değere dikkat etmek şartıyla gmstr'yi incelemelerini tavsiye ederim
    Şu anda kısmen ucuz olan platinin dikkatten kaçmamasını öneririm.

Hissede olup dolara geçmek isteyenler usdtr'yi unutmasınlar T2 beklemeden dolar alma imkanı var.

Yani kısaca döviz ve altın fonu, gram gümüş ve platin ve tabiki bistin durumuna göre hisse fonlarıyla devam derim.
    platin ı online nerden alabiliriz

7. Bu ziraatin yıldız pazar likit temmettu byf hakkinsa bilgisi olan var mi

RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Param yok kafam rahat

8.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    platin ı online nerden alabiliriz
    Kuveyt Türk yada Vakıf katılımda var.

Sayfa 357/1002 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz