Ufak bir hobim var, bir alet lazım oldu bunun için, internetten alacağım, günlerdir alsam mı almasam mı diye düşünüyorum, sepete ekleyip çıkarıyorum, eşim kızdı zorla aldırdı dün. Bu aletin fiyatı hane gelirimizin ikiyüzde biri. Bu kadar forum okumanın, köşe yazarı takip etmenin, ekonomiyle ilgilenmenin yan etkisi, insan geriliyor korkuyor ve temel ihtiyaçlar dışında kolay para harcayamıyor.
Hep sizin yüzünüzden yani, düzgün şeyler yazın biraz, korkutup durmayın hayat kalitemi düşürüyorsunuz![]()
Konu alınacak aletin aile bütçenizin içindeki oranı değil.
İki konu var:
1- aklın ve demokrasinin hakim olduğu orta gelişmişlik düzeyindeki bir ülkede yaşıyor olsanız aynı aleti aile bütçenizin oransal olarak çok daha düşük bir miktarıyla alabilecek olmanız. Ve bunu bilmenin sizde yaratacağı rahatsızlık.
2- mevcut koşullar altında akla mantığa sığmayan ilave vergilerle bugün o aleti alırsanız; o vergilerle yandaşın daha zengin edileceğinin, daha fazla imam hatip yapılarak ülkenin felakete daha hızlı sürükleneceğinin ve bilmem nerede inşasına başlanacak gösterişli bir sarayın temel atma maliyetine ortak olacak olmayı bilmenin verdiği inanılmaz ruhsal rahatsızlık.
O yüzden diyorum, "bu ülkede artık nefes almak haramdır" diye.
LM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yazar bizi bekleyen tehlikeleri düşündüğümde adeta deliriyorum diyerek bitirmiş.
https://m.karar.com/bu-ekonomi-bitmis-1584280
“Bütçeden kamu personel ve SGK açık gideri için 489,7 milyar lira harcanmış. Ama aynı dönemde toplanan vergi geliri 673,3 milyar liradır. Yani koca ülkede iğneden ipliğe alınan her türlü verginin yüzde 72,7’si SGK açıkları ve kamu personel giderine harcanmış”
Sorunun sadece israf olmadığını anlatmak üzerine güzel bir yazı olmuş.
Kamu’da israfı engellesiniz bile bu sorunu çözemezsiniz. Örtülü çözümü herkes biliyor. Verdiğiniz maaşı bir şekilde vergi yoluyla geri almak
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Dusuk faiz yüksek kur ile devlet maaşları düşüp yaratılacak ihracat potansiyeli ile hem işsizlik çözülebilir hem de ozelde daha rekabetçi maaşların önü açılabilir. Acikcasi tek çıkış da bu. Yaparlar mı derseniz, pek zannetmiyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaşam üstadı ömer hayyam söze girse burada, katılır söylenene, kadehini kaldırır ve der ki;
"ben olmayınca bu güller, bu serviler yok.
kızıl dudaklar, mis kokulu şaraplar yok.
sabahlar, akşamlar, sevinçler tasalar yok.
ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok."
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri