Sayfa 586/1001 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596636686 ... SonSon
Arama sonucu : 8004 madde; 4,681 - 4,688 arası.

Konu: Viop - XXIV

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Osmanlı başarılı bir örnek olabilir mi?

Mesela ingiltereye (Birleşik krallık) bakın. Yüzyıllardır ayakta ve güçlü. Yandaş Müteahhitler bile londra da ev aldı... Bizdeki bazı bakanlar bile İngiltere vatandaşı çıkmıştı...
    İngilitere, ABD, Avusturalya gibi ülkelerin nasıl bu kadar refah içinde oldukları konusunda Daron Acemoğlu'nun "Ulusların Düşüşü" isimli kitabını şiddetle tavsiye ederim. Elimden gelse oy verme ehliyetine sahip her vatandaşın okumasını zorunlu tutardım.

bence arkadaş ironi yaptı ya halifelik falan. ciddi olduğunu sanmıyorum, akşam içti içti eğlendi bizle.

dünyada gelişmiş ülkelerin profillerine bakarak çıkış formülünü görmek gayet basitken neden hep geri en geriye giderek düzeleceğini sanıyoruz?

çağdaş eğitim, üretim, bilim, medeniyet, evrensel insan hakları, adalet, çağdaş hukuk.

alerjimiz var resmen.
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by mustican Yazıyı Oku
    Borsamız neredeyse 10 yıldır doğru dürüst bir şey kazandırmamış.
    Şimdi biz akpzede mi? yoksa borsazede miyiz?
    Borsada kazanma göreceli bir kavramdır , tanıdıklarım var senelerdir evlerini geçindirir bu piyasa ile borsada özellikle son 3-4 sene badem style sistemini çözüp tredar sistemine geçenler güzel paralar kazandı , çevremde çok böyle insanlar ha meblağ milyondan aşağı doğru iner.Eski düzen borsa anlayışı bitti artık temettü veren büyük şirketler vs artık yeni düzen sistemler başladı .Şimdi 100 tahta yazarım uçup giden ama nasıl gittiği önemli onlardaki sistem eski kaldır en tepede malı ver sistemi değil gruplar aldığı lota kadar çet edip komisyon ödüyor bir nevi şuanki aracı kurumların yaptığını o telegram üzerinden oluşturulan grup veya kendini hoca diye piyasaya süren bir ayağı patron bağlantılı kişilerle oyunlar dönüyor.Son gelen 400.000 -500.000 kişinin çoğu böyle ekiplerle çalışıyor .Bu grupların en büyük şansı argoritmik sistem karşılıklı işlem yaparak para girişi çok cüzü şekilde %20 yaptırdıkları tahtalar gördüm.Bu yüzden yeni düzene eski temettü tahtaları dediğimiz büyük tahtalarda ayak uydurmalı yoksa bilanço gelecek , kar edecek mi, yatırım yapacak mı vs bunlar geride kaldı .Artık dönem BAM BAM BAM badem style dönemi çünkü borsayı ekonomi ile beraber çok önemsiyor yukardakiler benim gördüklerim en azından bu şekilde.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Hani anlattığım hikayedeki kadın varya işte o kadının oğlu eşimle aynı yerde çalışıyor. İhmaller zinciri güvenlikçiden muhtemelen eşime sıçrıyor. Bu hikayeyi anlatırken covidin 2 gün sonra hikayenin kahramanı olan kadının oğlu tarafından bize geleceğini tahmin edemedim. Ha çankaya ünşversitesi hastanesi değil çankaya hastanesi
    Ayhan bey öncelikle geçmiş olsun. Sağlık çalışanıyım. Ne yazık ki pandemi ilk geldiği günden bu yana benzer sorumsuzluk ve ihmaller yönelik dikkat çekmeye, önlem aldırmaya çalıştık ama maalesef kimsenin umurunda değil. Bu durum bakanlıktan başlayıp hastane yöneticilerine kadar gidiyor ne yazık ki ve hatta sağlık çalışanlarına kadar indiğine bile şahitlik ettik. Bir yerlerimizi yırtsakta kimsenin umurunda değil. Size basit bir örnek vereyim. Covid yoğun bakımda büyüklüğüne göre hemşire sayısı değişiyor. Varsayalım bu gece 10 hemşire 5 hasta bakıcı 2 de doktor çalıştı yani 17 kişi ve bunların en azından 10 tanesi ertesi gün evlerine toplu taşıma ile gidiyor, markete girip alış veriş yapıyor. Dedik ki bir duş yeri yapın insanlar çıkınca duşlarını alsınlar temiz elbiseler giyip öyle yola çıksınlar ve hatta toplu taşıma ile değil bu insanlara en azından salgın döneminde servis tahsis edilsin, evlerinden almasanız bile en azından iş çıkışı kimseye bulaştırmadan evlerine yada otellerine vs bırakılsın. Ama kimse umursamadı tabii. O kadar yırtındık sağlık çalışanlarına kalacak yerler ayarlasın evlerine gitmesin bulaştırmasın diye, çok şükür Ankara ve İstanbul belediyeleri sonunda cevap verdide ondan sonra sağlık bakanlığı altta kalmamak adına bir takım eylemlere girişti. Şu salgın ile ilgili aslında anlatılacak o kadar çok şey varki içimize attığımız

5. Bol kazançlar

günaydın hayrlı cumalar ahali...30luk ve 60lık grafiklerde nu var nedersniniz???

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    897
    Hayırlı perşembeler.

1238,50-1241,Xx’ler bölgesi poz*%10 kadar kawurma kâr allar yapıyoruz..
    Epeyi gitti, kalanlar tahtada bekler erken kalkan yeti$en alır..

Sayfa 586/1001 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596636686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •