Devam etmeyecektim ama dayanamadım..
Kur'an bizlere bir çok ayette şöyle hitap eder.
Ya eyyu hellezine amenehum.. Yani "Ey İman edenler".
Bunu şunun için yazdım, inanmak ve iman etmek farklı şeylerdir. Doğru yerde doğru kullanılmalıdır.
Duyularında hissettiğin şeylere inanırsın, ancak Allah'a sadece iman edebilirsin.
---
İslam için şiddet dini algısını yaratan bir konu da RECM olayıdır..
Zina yapanlar için
Nur suresi 2.ayet gayet açık ve nettir..
"
Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüz CELDE(*) vurunuz. ALLAH'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, onlara olan acıma duygunuz ALLAH'ın yasasını uygulamakta size engel olmamalı. İnananlardan bir grup onların cezalandırılma işlemine tanık olsun."
*
CELDE : Derinin altına işlemeyecek şekilde sopa vurma cezası.
Ama hadislere göre recm edilmeli yani taşlanarak öldürülmeli. Hikayesi de şöyle :
Sözde Hz.Ayşe'nin yastığı altında recm ile ilgili ayetlerin yazılı olduğu (yani zina edenlerin taşlanarak öldürülmesiyle ilgili) nüshalar varmış ama bir keçi bunları yemişmiş..! Hz.Ömer de "kayıp nüshaları tekrar yazarsak Kur'an'ı değiştirdiler derler" denmesinden korkmuşmuş..
---
Yeri geldiğinde "ibadet Allah ile kul arasındadır" deriz ama şekilcilik ve gösteriş için toplu ibadetlere katılırız. Buna göre bu kadar çok caminin olması soru işaretidir.
---
Fatiha süresi 5.ayet gayet açık ve nettir.. "
Ancak Sana kulluk eder ve yalnız Senden yardım dileriz."
Böyleyken Ramazan ayında camilere mahya olarak "Şefaat Ya Resulallah" yazıp peygamberden şefaat dilemek şirktir, Allah'a eş koşmaktır..
---
Namaz vakitleri konusunda da
hadislerde Miraç zamanı peygamberin Allah'la pazarlık yapıp
50'den 5'e indirtmesi anlatılır..!
---
Hazret kelimesi canlı olan, huzuruna varılan saygın kişiler için söylenir.. Hadislere sonradan girmiştir.. Kur'an'da hiçbir yerde adı geçen peygamberlerin adlarının yanına herhangi Hz. S.A.V. R.A. gibi sıfat veya eklere rastlayamayız. "Hz.Muhammed sallahü aleyhi ve sellem" denilirken, Allah'ı anarken (c.c.) celle celaluhu demeyi unutuyorlar nedense. Ki peygamberimizin kendisinin diğer insanlardan farkı ve ayrıcalığı olmadığının belirtilmesine rağmen.
---
Bu ve benzeri o kadar çok şey varki anlatacak, sadece yukarıda yazdıklarımı akl-ı selim olarak değerlendirseniz tezatları hemen farkedersiniz.
Yer İmleri