Bu kaçıncı yastık atı altınları toplama çabası unuttum.
Neden yatırsın altınlarını millet buraya? ne cazibesi var anlamadım.
Daha önce %2-2.5 gibi bir yıllık altın faiziyle çekmeye çalıştılar onda bile çok az bir miktar toplandı.
Yatıracak insan zaten bankaya yatırmıştır şimdiye kadar ya da yatırmaktadır, yatırmayıp fiziki tutan sisteme sokmak istemeyen de getirip yatırmaz.
faiz verse daha cazip olurdu.
burda ana amaç atıl kenarda duran altını ekonomiye kazandırmak + evde saklamanın riskli olması. İşin içinde İAR olması iyi. Genel müdürü yaş tahtaya basmaz.
En az 3 ton tahmin etseler de (186 milyar dolar güncel kurla) güven ortamı oluşmadan kaydileştirmesi zor.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Bir keresinde başlikta halkin borsaya yatirim yapmamasinin altin ve gayrimenkul biriktirmesinin aslinda bilincsiz olmaktan degil aksine borsa konusunda gayet tecrübeli olmasindan kaynaklandigini artik parasini kurtlara emanet etmek istemedigini konusmustuk.... o gunlerden sonra altin coştu borsa yabanci cikisiyla kumarhaneye döndü...
Toplumumuzun özellikle enflasyona karsi aci tecrubeleriyle pekistirdigi katı alışkanliklari var... o altinlar sadece gayrimenkul alinirken veya gercek enflasyonun üzerinde faiz varken bozulur bence ... ben kimsenin itimat edecegini sanmiyorum.. kaldi ki halkin deli gibi fiziki altin almasi yuzunden diş ticarer acigimiz patladi...
https://m.youtube.com/watch?v=3y-HiI8RMqI
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
su donemde biraz zor o is.
kasa satışı 4 e katlamış.
mesele faiz de değil sadece.
otomatik katilim bes sisteminden sirketin yüzde 97si cıktı ben çıkmadım biriksin diye.
son günlerde yazılanlardan sonra ne dusunmem bekleniyor?
mesele sadece faiz kazanç su bu değil. yırtınarak biriktirmişim envai ihtimal düşünmek zorunda miyim? haber okumak zorunda miyim?
Yer İmleri