Sayfa 60/1013 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 473 - 480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Sayın forumdaşlar burada Suriye ile bazı paylaşımlar yapıyorum. Bunda amacım siyasi (veya askeri) tartışmalar çıkarmak değil. Başta dolar olmak üzere piyasaya etki edeceğini düşündüğüm için ufak tefek yazıyorum.

Son gelişme:
    Trump ın onayladığı planda DSG etkili ortak olarak belirlenmiş durumda. Operasyonu DSG (PYD/YPG) ile yapacaklar.

ABD askerleri Fırat Kalkanı güçlerinin (Bundan sonra FKG olarak ifede edilecektir.) olası bir Menbiç hareketini önlemek için yayılmış durumdalar.

Üst düzey ABD li merkez kuvvetleri komutanı Menbiçte (özel kuvvet eğitim kampının açılışını yaptı.)

Suriye Devlet silahlı Kuvvetleri Halep'in kuzey doğusundaki (Albab ın altından) ilerleyişini sürdürerek SGD mevzilerine ulaştı.
    O taraftan Catışma olmaksızın) Rakka'ya geçiş artık mümkün değil.

FKG bir tek Afrin'e harekatta bulunabilr. (Bu da Rusya ve Suriye yi oldukça rahatsız ededer!!!)

2.  Alıntı Originally Posted by yorgun broker Yazıyı Oku
    Öyle sanıyorum ki 2001 Şubat krizini mumla aratacak günler gelecek. Millet neyin peşinden gittiğini anladığında maliyeti çok çok yüksek olacak. Kaçırılan Milyar dolarların geri getirilip, birikmiş borcun ödenmesi için çalmadık kapı bırakmayacaklar. İşte o zaman $ bozup borsaya girme zamanı olacak ve 1 yatıran belki 100 alacak doğru hisse tercihi yaparak eğer sabredebilirse.
    bu seferki öyle 2001'e benzemez. hisse işi sakat olacak. çok uzun süre yokluk olacak,ithalat zorlaşacak bir çok mal bulunmaz olacak.

2000-2001 de dotcom krizi ile az faz kaymalı bizde ABD başta olmak üzere diğer ülkelerle beraber krize girdik...Burada az bir faz kayması olsa da eş zamanlı kriz diyebiliriz...Çıkışta yine eş zamanlı oldu....

2008 de ABD başta olmak üzere morkıç krizi bizi ABD nin QE leri sayesinde teğet geçti.... Çini sürekli haber yapıyorlar hayalet şehirler-hayalet fabrikalar falan....Bizde morkıç krizi çıkar mı!!! Çıkar ise biz ispanya gibi mi olacağız ,Yunanistan gibi mi!!!!

Bir dipnot: Arap Baharı başladığında Henüz suriye de olaylar başlamamış basit birkaç gösteri varken bir arkadaş burada bir harita paylaşmıştı harita yeni bir enerji boru hattının haritasıydı , ve o harita yavaş yavaş şekil alıyor...Politik olarak ta Kuzey ve güney Suriye olayını Israil ısrarla istiyor....
    Son düzenleme : heval; 27-02-2017 saat: 22:59.

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Şimdi sorumuza gelelim. TL' nin değer kazanması için gereken hikaye nedir ?. Eğer dışarıdan sermaye gelmesi dışında bir hikaye varsa paylaşın aksi halde ülkemizde yüksek enflasyon mevcutten doların yükselişi kaçınılmaz
    Şahsen 2017 içinde TR'ye dışardan sermaye getirmesini beklediğim bi hikaye yok.
    Referandum olursa evet de çıksa hayır da erken seçim var. Seçim demek belirsizlik demek. Yatırımcı gelmez demek.

Referandum olmazsa zaten ortalık karışık demektir...

Sent from my SM-A710F using hisse.net mobile app

5. Bu arada 2016 da 6000 milyonerimiz TR'den taşınmış.
    15 temmuz sonrası ABD'den ev alan Türklerin sayısı ciddi anlamda artmış.
    Şahenk olsun Ülker olsun şirketlerini satıp nakde dönüyor...
    2010 yılında Hatay'da idim. Daha ortaklık karışık değildi. O zaman dahi hatay'da arazi ev fiyatları Suriyelilerin talebi nedeniyle ucuyordu oralarda. Suriyedeki parasını TR'de bankaya yatırmak için gelen müşteri sayısı hiç az değildi.
    Sonra olaylar patlak verince dedim ki "bu adamların bir bildiği varmış ki erken davranmışlar.
    Yukarıda saydığım Türklerin bilip bizim bilmediğimiz yada çok ciddiye almadığımız bişey mi var?

6.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Şahsen 2017 içinde TR'ye dışardan sermaye getirmesini beklediğim bi hikaye yok.
    Referandum olursa evet de çıksa hayır da erken seçim var. Seçim demek belirsizlik demek. Yatırımcı gelmez demek.

Referandum olmazsa zaten ortalık karışık demektir...

Evdeki son kalan gümüşleri toplayıp sepete koydularya, sepetide Kırmızı başlıklı kıza verdiler ya, kurt bu gümüşleri yutana kadar karada ölüm olmaz diyorlardır kendi kendilerine ama bu kurtların yılların kurdu... bizim kırmızı başlıklı kızsa daha yeni gördü bu sepeti, taktı koluna koştu ormana sonu hayrola yoksa üzüleceğim kırmızı başlıklı kız değil bizim son gümüşlerde giderse taş yeriz... şaka değil buğday ithal, mercimek ithal, saman ithal, hayvan ithal yani hepsi ithal...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

7.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Evdeki son kalan gümüşleri toplayıp sepete koydularya, sepetide Kırmızı başlıklı kıza verdiler ya, kurt bu gümüşleri yutana kadar karada ölüm olmaz diyorlardır kendi kendilerine ama bu kurtların yılların kurdu... bizim kırmızı başlıklı kızsa daha yeni gördü bu sepeti, taktı koluna koştu ormana sonu hayrola yoksa üzüleceğim kırmızı başlıklı kız değil bizim son gümüşlerde giderse taş yeriz... şaka değil buğday ithal, mercimek ithal, saman ithal, hayvan ithal yani hepsi ithal...
    Çözüm herhalde tası tarağı satıp köye yerleşmek.

8. Doların bütün parìteler karşısında deger kazanmaya başladığı 2008 den bu yana aylık grafik üzerinden TL ve ekürülerinin durumu....Eğer TL ekürülerini takip edecekse o zaman bundan sonra muhtemel yönü neresi gözüküyor...??

2008-2017

Son düzenleme : abartin; 27-02-2017 saat: 23:23.

Sayfa 60/1013 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •