herkes düşünüyor uzun süredir..bu "düşünme" oldukça yuvarlak bir lastik söz oldu akape döneminde.. "pandemide iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum", "işşizliğin düşeceğini düşünüyorum aldığımız güçlü kararlarla", "tüketici güveni hızla artacak diye düşünüyorum" falan filan..
mesela "abd para basıyor dolar 5 tl olacak" diye düşünenlerde var.. mr erdoğan & Co gibi "dolar alan yaya kalır" diye düşünende var.. herkes düşünür.. ama bazıları boş şeyler düşünüyor.. yabancılar bize borç vermek zorundaymış gibi "gavurun" parasıyla şatafatlı hayat yaşamak isteyen müflis bir zihniyet var ülkede.. akape bunun sözlük karşılığıdır..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
akape'nin "yabancıların bize borç vermek zorunda olduklarını" sandıklarını söylemiştik..
netekim şöyle bir arşivi tarayın geriye doğru, akape temsilcilerinin "dunyada getiri arayan çok fazla para olduğunu adresin muhakkak Turkiye olacağını" ifade ettikleri sayısız haber görürsünüz.. böyle de komedi bir zihniyet..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
soru şöyle sorulabilir.. merkez kasası 50 milyar $ ekside..bomboş.. haberlerde okuyoruz..
ekonominin "doğal büyüme" performansını sürekli gösterdiği yıllarda ne vardı : aşağı yukarı 100 milyar dolar.. kasa artıdaydı..
demek ki 150 milyar dolar net rezerv bulunmalı ki eski seviyesine gelsin.. gelebilir mi? ne zaman gelebilir ? veya -50 den daha fazla aşağı düşebilir mi??
bugünkü "mükemmel" sunumdan sonra benim kendimce bir cevabım var![]()
yarın yine çok kişi ütülecek bence.
bugün aslında long fırsatını kaçırdım . düşşede alsam dediğim seviyeye gelmişti.
ama fiyat çok hızlı hareket edince shortları anca kapadım
![]()
Yer İmleri