Originally Posted by
ayvagobeknuri
Mevcut virüsün bir mutasyonu büyükbaş çiftlik hayvanlarını hedef alabilir. Çünkü büyükbaş hayvancılık, felaket kaynak tüketen verimsiz bir iş. Aşırı su tüketimi var, yem üretimi için çok geniş alanlar tahsis ediliyor. Bu durum dünyada, insanlar için temel gıda olan buğday ve diğer tahılların fiyatlarını arttırıyor.
Mesela bu yaz Avusturalya'da aşırı su tükettikleri için binlerce deveyi, helikopterlerden ateş ederek öldürdüler.
İlla bu virüs olması da şart değil. Küresel ısınma sebebiyle kutuplardaki buzullar eriyor, buradan pek çok virüs ortaya çıkacak.
Nasıl anlamadım insanlığın temel gıdası olan et süt peynir tereyağı verimsiz bir iş mi?Doğru mu anladım söylediklerinizi? Ne yememizi bekliyorsunuz peki mesela soya mı? Et yemeyen insan aptallaşır ve üremesi organları durur soyu tükenir bir süre sonra. Zaten amaçta bu insan nüfusunu azaltmak. Aşırı su acaba hayvanlar mı tüketiyor yoksa imalat sanayi mi? Bu kadar çok ürünün üretilmesine ihtiyaç var mı mesela? Dayanıklı tüketim malının garantisi neden 2 3 yıl da 30 3-40 yıl değil? Kim koyuyor bu kanunları? Neden insanlar eskiden tamir ederken şimdi yenisini almaya zorlanıyor? Mesela neden tamir parası nerdeyse yeni ürün parasıyla aynı? Büyüme denen olay burada devreye giriyor işte ekonomimiz büyüyor ya büyürken sularımız boşa gidiyor sonra gidip develeri vuruyorlar ve işte bunlar sularımızı tüketiyor diye bu yalanı satıyorlar . Sonra ineklerin gazı ve dışkısı suları kirletiyor ama sanayimiz kirletmiyor diyorlar. Bu arada karbondioksit salınımı iyi birşeydir. Bitkilerin temel besindir çünkü.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Yer İmleri