Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 818/1002 İlkİlk ... 318718768808816817818819820828868918 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,537 - 6,544 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Normaldir. Sonuçta hem enflasyon hem de maliyet artışı var.
    Satıcı da elindekini sattığı zaman maliyetlerden ötürü o sattığı fiyata bir daha asla alamayacağının farkında. Satınca eline geçecek parayla alternatif yatırım araçlarından da yüklü bir alım yapamayacağının farkında.

Talebi düşen malın fiyatı geriler, ama gerileye gerileye sıfıra düşecek değil. Bir yerde düşüş duruyor (alıcı çıksa da çıkmasa da)

Şimdi şöyle düşünün, evinizde iki televizyon var, birini kullanmıyorsunuz.
    Satmak istiyorsunuz, 1500 liraya alıcı çıkmıyor, 1000 yaptınız alıcı çıkmıyor, 600 yaptınız yine alıcı çıkmadı, bu şekilde düşe düşe 10 liraya koskoca LCD TV'yi verir misiniz yoksa bir noktada durur musunuz?

Tabi ki durursunuz.
    Alıcı ister çıksın ister çıkmasın, "bedava vereceğime kenarda boş dursun daha iyi" dersiniz.

Ki ev kenarda boş duran bir mal değil. Kira getirir.
    Kredi kanalaları kapandığında ancak düşüş gelir. Şu anda hala kredi kanalları açık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

2.  Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    Yaşanacak büyük krizde aynı sitede aynı metrekare aynı özellikte 2 daire düşünün.. Daireler varsayalım 800tl... Bir dairenin sahibi zengin varlıklı diğer dairenin sahibi ekonomisini iyi yönetmemiş 400 tl piyasa borcu var.. Borçlu olan canını kurtarmak için 800 tl lik daireyi 400 e sattığı zaman o sitede bütün daireler o kadar eder demek saçma bakış açısı olur.. Böyle dönemler geçiş dönemi olduğu için satanı aldatabilir.. Kriz herkese vurmaz unutmayın.. Herkese vurur diyorsanız siz riskinizi kontrol edememişlerdensiniz.. Zengin daha zengin neden olur araştırmak gerekir.. Bu arada küçük bir uyarı yapalım.. Türkiye de temelden mülk alma devri 2017 de bitmiştir.. Sular çekilince donsuz kalanlar evini yarı fiyatına mecbur kalarak satar.. Devir iki üç sene çok iktisatlı yaşama borç yapmama devri.
    Hah işte tam da bu noktadayiz. Ne güzel soylediniz.
    2 ay önce krediler düşünce ev sahipleri_ inşaat şirketleri-mütahitler firsattan istifade en az %25 zamladilar fiyatlari ve satabilen satti kazik fiyatlardan.

Şimdi o ev alanlar kaziklandi diye bizdemi kaziklanalim, eninde sonunda ödenecek fiyatlar biryerde duruyor, cıkmiyor-çikamiyor kazık fiyatlara.
    Şu faizlerle 400 lük eve 500 600 verecek adam yok artik, kaldiki faizler inse bile zor bulunur.

Bu iş böyle devam ettigi sürece eninde sonunda patlayacak bu konut fiyatlari. En azindan dolar bazinda. Gecmişten ders almak lazim...
    Al doları koy kenara, bak keyfine.Rahat uyursun.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

50 yaşındayım konut fiyat çöküşü görmedim.. Bir ihtimal kredi borç oranı yüzünden haklı çıkabilirsiniz.. Türkiye genç ülkeolduğu için üç dört senede toparlar.. Zaten bir çok müteahhit kenara çekildi veya projesini devretti.. Ali Ağaoğlu bile Dingiltere de.. Ben bu krizde o satılamayan dairelerin paket paket yabancı ve yerli varlıklılara satılacağını öngörüyorum.Ülkemizde acı bir şekilde kiracılık oranları artıyor.. Herkes kendini portföy yöneticisi sanıp kiraya çıkıp elindeki parayı yöneteceğini zannediyor.. Buradan anlıyoruz ki algı herşeydir..Eski kuşaklar mülküm olsun derdi yeniler prof. herşeyi biliyor.. Hayırlısı.

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    50 yaşındayım konut fiyat çöküşü görmedim.. Bir ihtimal kredi borç oranı yüzünden haklı çıkabilirsiniz.. Türkiye genç ülkeolduğu için üç dört senede toparlar.. Zaten bir çok müteahhit kenara çekildi veya projesini devretti.. Ali Ağaoğlu bile Dingiltere de.. Ben bu krizde o satılamayan dairelerin paket paket yabancı ve yerli varlıklılara satılacağını öngörüyorum.Ülkemizde acı bir şekilde kiracılık oranları artıyor.. Herkes kendini portföy yöneticisi sanıp kiraya çıkıp elindeki parayı yöneteceğini zannediyor.. Buradan anlıyoruz ki algı herşeydir..Eski kuşaklar mülküm olsun derdi yeniler prof. herşeyi biliyor.. Hayırlısı.
    2001’de ve 94 çökmedi mi ?. Bildiğimden değil bilmediğimden soruyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Normaldir. Sonuçta hem enflasyon hem de maliyet artışı var.
    Satıcı da elindekini sattığı zaman maliyetlerden ötürü o sattığı fiyata bir daha asla alamayacağının farkında. Satınca eline geçecek parayla alternatif yatırım araçlarından da yüklü bir alım yapamayacağının farkında.

Talebi düşen malın fiyatı geriler, ama gerileye gerileye sıfıra düşecek değil. Bir yerde düşüş duruyor (alıcı çıksa da çıkmasa da)

Şimdi şöyle düşünün, evinizde iki televizyon var, birini kullanmıyorsunuz.
    Satmak istiyorsunuz, 1500 liraya alıcı çıkmıyor, 1000 yaptınız alıcı çıkmıyor, 600 yaptınız yine alıcı çıkmadı, bu şekilde düşe düşe 10 liraya koskoca LCD TV'yi verir misiniz yoksa bir noktada durur musunuz?

Tabi ki durursunuz.
    Alıcı ister çıksın ister çıkmasın, "bedava vereceğime kenarda boş dursun daha iyi" dersiniz.

Ki ev kenarda boş duran bir mal değil. Kira getirir.
    Yanlış hatırlamıyorsam, sizin kirada konutlarınız var, fakat hepsi İstanbul'da. Sizin yerinize olsam birini Eskişehir'de bir başka konutla takas ederdim.

Gayrimenkuller satılmayabilir, zor satılabilir ama takas da edilebilir.
    @erefefik

6.  Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    Araç piyasasında yaşananları unutmayın dört ay önce aracını 80 tl ye satan şimdi 200 tl ye alabiliyor tabi alabilirse
    @erefefik

1994 te halkın %5 kadarı borçluydu.. Şimdi bu %60 lara dayandı.. 94 te kur çok kısa zamanda yükseldiği için batışlar ve yeni zenginler dar bir zamanda oldu.. Gayrimenkulde çöküş olmadı ama sağdan soldan hep duyduk 500 milyonluk evini 350 milyona ( o günkü rakamlarla) satanlar oldu.. Bir gecede iflaslar oldu.. Biliyorsunuz şimdi ağız tadıyla iflas etmekte yasak.. Hükümet fonluyor para basıp dağıtıyor.. Yangına benzin döküyor.. Gittiğimiz yolda bir gün 94 te ki gibi duvara tosladığımızda kuru çarpı iki veya üç görebiliriz.. Daire fiyatları kağıt üstü çöker .. Dayanma gücü olmayan satar.. On dairesi olan yirmi yapar.. Mesele Hükümetin hala neyi bekliyor olduğu.. Yarın bir gün sermaye kısıtlamaları gelirse çok canlar yanar.

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Dap Yapı için ne fiyat isteniyor? Aşağıdaki Dap yapıya yakın bir bölgede. Mukayese edilmez tabii de Dap Yapıya göre çakma kalır burası ama yine de bakılabilir. Aidat 140 TL.

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...96280105/detay

1+1 için 238.000 istemişler. Burada kimseyi düvmezler be ya.

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...96272408/detay
    Ne bu ev yatılı Kur'an kursunu eve mi cevirmisler

Sayfa 818/1002 İlkİlk ... 318718768808816817818819820828868918 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •