Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Hah işte tam da bu noktadayiz. Ne güzel soylediniz.
2 ay önce krediler düşünce ev sahipleri_ inşaat şirketleri-mütahitler firsattan istifade en az %25 zamladilar fiyatlari ve satabilen satti kazik fiyatlardan.
Şimdi o ev alanlar kaziklandi diye bizdemi kaziklanalim, eninde sonunda ödenecek fiyatlar biryerde duruyor, cıkmiyor-çikamiyor kazık fiyatlara.
Şu faizlerle 400 lük eve 500 600 verecek adam yok artik, kaldiki faizler inse bile zor bulunur.
Bu iş böyle devam ettigi sürece eninde sonunda patlayacak bu konut fiyatlari. En azindan dolar bazinda. Gecmişten ders almak lazim...
Al doları koy kenara, bak keyfine.Rahat uyursun.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
50 yaşındayım konut fiyat çöküşü görmedim.. Bir ihtimal kredi borç oranı yüzünden haklı çıkabilirsiniz.. Türkiye genç ülkeolduğu için üç dört senede toparlar.. Zaten bir çok müteahhit kenara çekildi veya projesini devretti.. Ali Ağaoğlu bile Dingiltere de.. Ben bu krizde o satılamayan dairelerin paket paket yabancı ve yerli varlıklılara satılacağını öngörüyorum.Ülkemizde acı bir şekilde kiracılık oranları artıyor.. Herkes kendini portföy yöneticisi sanıp kiraya çıkıp elindeki parayı yöneteceğini zannediyor.. Buradan anlıyoruz ki algı herşeydir..Eski kuşaklar mülküm olsun derdi yeniler prof. herşeyi biliyor.. Hayırlısı.
1994 te halkın %5 kadarı borçluydu.. Şimdi bu %60 lara dayandı.. 94 te kur çok kısa zamanda yükseldiği için batışlar ve yeni zenginler dar bir zamanda oldu.. Gayrimenkulde çöküş olmadı ama sağdan soldan hep duyduk 500 milyonluk evini 350 milyona ( o günkü rakamlarla) satanlar oldu.. Bir gecede iflaslar oldu.. Biliyorsunuz şimdi ağız tadıyla iflas etmekte yasak.. Hükümet fonluyor para basıp dağıtıyor.. Yangına benzin döküyor.. Gittiğimiz yolda bir gün 94 te ki gibi duvara tosladığımızda kuru çarpı iki veya üç görebiliriz.. Daire fiyatları kağıt üstü çöker .. Dayanma gücü olmayan satar.. On dairesi olan yirmi yapar.. Mesele Hükümetin hala neyi bekliyor olduğu.. Yarın bir gün sermaye kısıtlamaları gelirse çok canlar yanar.
Yer İmleri