Nette bu hareket sıkılaşma. Yani faiz artışı normalde bankaların işine gelmez, ama piyasada var olan anomalinin düzelmeye başladığı şeklinde yorumlandığı için olumlu. Bir sonraki toplantıda 200 bp daha artışın öncü sinyali. Önceki artışta faiz artışına bankalar niye sevindiyse, şimdi de onun için seviniyor.
Şunu da belirteyim..Bunlar yama çözümler ve anlık rahatlık sağlıyor..ateş düşürücü gibi, hastalığı tedavi etmek lazım kalıcı iyileşme için. yine de yüksek ateşin vücuda aşırı zarar vermesini engellemek için yapıaln bu hareketlere piyasanın sevinmesi normal.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Bana denk geldi demek ki ekran yemyeşil, klmsn +6 tukas varmış gitmiş tavan filan...
Mean reversion sistem 1304 shortları 1282 kapattı bu sabah, demek ki borsaya 1290 gibi bir değer biçiyor BUGÜN için
Mean reversion, adı üstünde bir ortalamaya dönüyor ama hangi ortalama? Burası önemli değişen bir ortalama değer biçerek (tahvil, momentum, tahvile oranla FK gibi gibi...) mesela yükselen bir trendde fazla çıktı sat / çok düştü al veya düşen trendde çok düştü al / fazla çıktı sat yaptırabilirsiniz. Yani trende revert ederseniz güzel bir sistem oluyor olabilir ortaya çıkan şey.
Korona çıkışında her türlü batırır ama adamı o ayrıZaten güzel zarar yazdık, neyse ki diplerde mal vermedik de şu an yıl boyu tüm portföy karı %100 oldu tertemiz. Mal çıkıyorum satışları yazdım giden gitsin ben de çıkışa inanmayanlardanım bu arada ama nasip özellikle bilanço döneminde nakitte durmak hep iyidir fırsatlar gelebilir.
"mean reversion" endeks kontratında tek başına deneme ( yani hedgesiz, long veya short), anahtarlarını alırlar beklerken ortalamaya geri dönsün diye..
endeks30'a karşı bir kaç hisseden oluşan kendi endeksini trade ediyorsan (bi nevi pair trade) burada şansın var mean reversion anlamında.. yine de dikkatli olman lazım tabi kendi endeksini oluşuran hisseleri seçerken ve operasyon anlamında..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri