Sayfa 853/999 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 6,817 - 6,824 arası.

Konu: Viop - XXV

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Şunu da ekleyeyim çer çöp dandik kağıtlar sürekli devre kesiyor, bu sabah beğendim borsayı inşallah artık böyle gider o kadar temel analiz teknik çalışıyoruz eleman berberde duyduğu kağıtla bizi geçecek var mı lan öyle
    nereye gidiyor

ben bir şey göremiyorum..600 puan.. ikna edici değil..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. [IMG][/IMG]
    BURADAKİ PAYLAŞTIĞIM GRAFİK- YORUMLAR YATIRIM TAVSİYESİ OLAMAZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Piyasada işlem yapanlar acaba "swap" ne manaya geliyor bilmiyor mu...

Döviz ya da para swap'ı bir kişi ya da kurumun bir başka kişi ya da kurumla belirli bir süre için para değiştirmesi işlemidir. Süre sonunda taraflar birbirlerinden aldıkları parayı karşı tarafa, o süreye isabet eden faizini de ekleyerek iade ederler.

Yani merkez bankası ile bankalar arası swap işlemleri özelinde ;merkez bankası daha önce bankalara swap ile verdikleri döviz için vade sonunda yıllık %0.25 üzerinden faiz ödüyordu bu değişmiyor, ama bankalar vade sonunda artık merkez bankasına %10.25 değil ,%11.75 faiz ödeyecek,yani bankaların karından yiyecek,Bankalar için olumsuz bir karar...
    Nette bu hareket sıkılaşma. Yani faiz artışı normalde bankaların işine gelmez, ama piyasada var olan anomalinin düzelmeye başladığı şeklinde yorumlandığı için olumlu. Bir sonraki toplantıda 200 bp daha artışın öncü sinyali. Önceki artışta faiz artışına bankalar niye sevindiyse, şimdi de onun için seviniyor.

Şunu da belirteyim..Bunlar yama çözümler ve anlık rahatlık sağlıyor..ateş düşürücü gibi, hastalığı tedavi etmek lazım kalıcı iyileşme için. yine de yüksek ateşin vücuda aşırı zarar vermesini engellemek için yapıaln bu hareketlere piyasanın sevinmesi normal.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

sakin olmak lazım

stratejimizi bunnar değiştiremez.. yukarıda diyor zaten.. sakin ol champ..evdeyim.. home sweet home.. dolar var huzur var..
    bu evi gördüm hemen yan tarafta koca bi salon kadar camlı kamelya var sabah kahvaltı ediyorlardı ailecek boğaza karşı bende2 o zaman kaç tl idi hatırlamıyorum ucuza boğaz turu yapan 1 saatlik boğaz turu yapıyordum tekneyle
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    nereye gidiyor

ben bir şey göremiyorum..600 puan.. ikna edici değil..
    Bana denk geldi demek ki ekran yemyeşil, klmsn +6 tukas varmış gitmiş tavan filan...

Mean reversion sistem 1304 shortları 1282 kapattı bu sabah, demek ki borsaya 1290 gibi bir değer biçiyor BUGÜN için

Mean reversion, adı üstünde bir ortalamaya dönüyor ama hangi ortalama? Burası önemli değişen bir ortalama değer biçerek (tahvil, momentum, tahvile oranla FK gibi gibi...) mesela yükselen bir trendde fazla çıktı sat / çok düştü al veya düşen trendde çok düştü al / fazla çıktı sat yaptırabilirsiniz. Yani trende revert ederseniz güzel bir sistem oluyor olabilir ortaya çıkan şey.

Korona çıkışında her türlü batırır ama adamı o ayrı Zaten güzel zarar yazdık, neyse ki diplerde mal vermedik de şu an yıl boyu tüm portföy karı %100 oldu tertemiz. Mal çıkıyorum satışları yazdım giden gitsin ben de çıkışa inanmayanlardanım bu arada ama nasip özellikle bilanço döneminde nakitte durmak hep iyidir fırsatlar gelebilir.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bana denk geldi demek ki ekran yemyeşil, klmsn +6 tukas varmış gitmiş tavan filan...

Mean reversion sistem 1304 shortları 1282 kapattı bu sabah, demek ki borsaya 1290 gibi bir değer biçiyor BUGÜN için

Mean reversion, adı üstünde bir ortalamaya dönüyor ama hangi ortalama? Burası önemli değişen bir ortalama değer biçerek (tahvil, momentum, tahvile oranla FK gibi gibi...) mesela yükselen bir trendde fazla çıktı sat / çok düştü al veya düşen trendde çok düştü al / fazla çıktı sat yaptırabilirsiniz. Yani trende revert ederseniz güzel bir sistem oluyor olabilir ortaya çıkan şey.

Korona çıkışında her türlü batırır ama adamı o ayrı Zaten güzel zarar yazdık, neyse ki diplerde mal vermedik de şu an yıl boyu tüm portföy karı %100 oldu tertemiz. Mal çıkıyorum satışları yazdım giden gitsin ben de çıkışa inanmayanlardanım bu arada ama nasip özellikle bilanço döneminde nakitte durmak hep iyidir fırsatlar gelebilir.
    "mean reversion" endeks kontratında tek başına deneme ( yani hedgesiz, long veya short), anahtarlarını alırlar beklerken ortalamaya geri dönsün diye..

endeks30'a karşı bir kaç hisseden oluşan kendi endeksini trade ediyorsan (bi nevi pair trade) burada şansın var mean reversion anlamında.. yine de dikkatli olman lazım tabi kendi endeksini oluşuran hisseleri seçerken ve operasyon anlamında..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. şimdi baktım %13 üstüne atmış nema borsada boşta duran paraya verdikleri...

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Spot delirdi resmen, verdiğim kağıdımı çok zor geri alıyorum, ciddi ralli var ve düzgün kağıtlar gidiyor (goody, dohol, tüpraş, klmsn, arsan, ykb, efes, ipeke, tkfen, hlgyo portföyüm şu an için)

Yabancı giriyor olabilir veya mal dağıtılıyor aşağı basılacak olabilir bilmiyorum dikkatimi çekti yazayım dedim.
    yabancılar bu günlerde olmasada yarın bir gün seve seve gireceklerdir biraz zamana baglı ytd

Sayfa 853/999 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •