Ülkenin içinde bulunduğu çukur, doları düşürebilseler ne olacak ki.
“Yeni Türkiyeâ€nin bilim kadrosunun literatüre geçen açıklamalarından bir demet:
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü: “Resûl-i Ekrem Efendimiz (SAV), yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmanın, ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu haber vermiştir.â€
Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın: “İslami olarak Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farz-ı ayndır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasında haramdır.â€
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu: “Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır. Mutlaka tedavi olması gerekiyor. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. Laiklik en büyük tehlikedir.â€
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça: “Rektör ve akademisyenler için kep değil, sarık daha uygundur, sayın rektör arkadaşlarıma arz ederimâ€, “Erkeğin isteğini yerine getirmeyen kadın, Allah’a isyan etmiş sayılırâ€, “Mürtedin cezası, eğer tevbe etmezse ölümdür.â€
Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven: “Superman diye bir şey yok, hayal kahramanı, ama süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel.â€
Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Profesör Bedri Gencer: “Elazığ’da deprem, çocuk yaşta evlilikler yasaklandığı için oldu.â€
‘Pavyon mu burası?’
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Girgin, kıyafetlerini beğenmediği kadın öğrencilere şöyle seslendi: “O... musun, pavyon mu burası?â€
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Faruk Özdemir’den, sosyal medya üzerinden Suna Varol isimli kadına: “Senin zihniyetindeki kızlar, senin zihniyetindeki öğretmenler tarafından üniversiteye gelene kadar ortaokul ve lisede patlatılarak geliyor ve hiç dile getirilmiyor. Bir düşün bakalım?â€
Yer İmleri