Sayfa 634/1002 İlkİlk ... 134534584624632633634635636644684734 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,065 - 5,072 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by mahmutadin Yazıyı Oku
    Merhabalar. Ben de fon yatırımında yeniyim de. TKF
    MPS
    NNF ile ufaktan bir giriş yaptım.

Bir konuda tam bilgi edinemedim. Yıllık yönetim ücreti tam olarak nasıl kesiliyor. Nnf de yıllık %2,7 deniyor. Toplam fon miktarının %2,7 si alınıp bu sayıda iş günü sayısına bölünerek günlük kesinti mi yapılıyor.
    Hayırlı olsun. Şuan en başarılı hisse senedi yoğun fonları bulmuşsunuz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yönetim ücreti o bahsettiğiniz yıllık miktarı, gün sayısına bölünmek suretiyle günlük periyotta fon tarafından kesilir. Ancak tefaş vs. de belirtilen getiriler; yönetim ücreti ve tüm masraflar çıktıktan sonraki net getirilerdir. Yani portföy havuzundan tüm kesintiler yapıldıktan sonra pay başına düşen fon fiyatı ve yüzdelik getiri açıklanır.

Süreç bu şekilde işlediği için yıllardır fon yatırımı yapıp , neredeyse hiç umurumda olmayan ücretlerdir. Brüt değil de net/giydirilmemiş temiz fiyat açıklandığı için , başarısına ve rakiplerine oranla yüksek/fahiş yönetim ücreti alan fonlar, direk zaten nihai sonucuna /getirisine yansıdığı için kendi bacağına sıkıyor olacaklardır.

Örnek 100 adet paydan oluşan fonda pay adet fiyatı 1 lira diyelim, bu halde havuz toplam miktarı 100 lira. Ertesi gün havuzu 105 liraya çıkaran fon yönetimi, kar üzerinden %2,7 / 365 *5 (kar miktarı ) kadar kısmını yönetim ücreti olarak keser. Bu hesaplama sonucunda toplam havuz atıyorum ( rakamı hesaplamadım çok daha az düşer ) 104.98'a düşer
    Yeni fon fiyatı 104.98/100 = 1.0498 olarak açıklanır. Biz de fon bugün %4.98 artmış deriz. Yani net kısmını görürüz.

105'ten , yönetim ücreti sonrası 104.98'e düşme kısmını tamamen farazi yazdım, hesaplamadım, tekrar belirteyim. Bu arada 1.0498'ten alınan /satılan yeni paylarla toplam havuz ve pay sayısı artabilir azalabilir, pay başına düşen getiriyi etkilemez.
    Çok ama çok teşekkür ederim. Üşenmeyip bu kadar detaylı ve örneklerle anlattığınız için. 👏🏻

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yönetim ücreti o bahsettiğiniz yıllık miktarı, gün sayısına bölünmek suretiyle günlük periyotta fon tarafından kesilir. Ancak tefaş vs. de belirtilen getiriler; yönetim ücreti ve tüm masraflar çıktıktan sonraki net getirilerdir. Yani portföy havuzundan tüm kesintiler yapıldıktan sonra pay başına düşen fon fiyatı ve yüzdelik getiri açıklanır.

Süreç bu şekilde işlediği için yıllardır fon yatırımı yapıp , neredeyse hiç umurumda olmayan ücretlerdir. Brüt değil de net/giydirilmemiş temiz fiyat açıklandığı için , başarısına ve rakiplerine oranla yüksek/fahiş yönetim ücreti alan fonlar, direk zaten nihai sonucuna /getirisine yansıdığı için kendi bacağına sıkıyor olacaklardır.

Örnek 100 adet paydan oluşan fonda pay adet fiyatı 1 lira diyelim, bu halde havuz toplam miktarı 100 lira. Ertesi gün havuzu 105 liraya çıkaran fon yönetimi, kar üzerinden %2,7 / 365 *5 (kar miktarı ) kadar kısmını yönetim ücreti olarak keser. Bu hesaplama sonucunda toplam havuz atıyorum ( rakamı hesaplamadım çok daha az düşer ) 104.98'a düşer
    Yeni fon fiyatı 104.98/100 = 1.0498 olarak açıklanır. Biz de fon bugün %4.98 artmış deriz. Yani net kısmını görürüz.

105'ten , yönetim ücreti sonrası 104.98'e düşme kısmını tamamen farazi yazdım, hesaplamadım, tekrar belirteyim. Bu arada 1.0498'ten alınan /satılan yeni paylarla toplam havuz ve pay sayısı artabilir azalabilir, pay başına düşen getiriyi etkilemez.
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun. Şuan en başarılı hisse senedi yoğun fonları bulmuşsunuz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Teşekkür ederim. TEFAS ve Excel sağolsun Geçmişteki başarılı verileri, önümüzdeki süreçte de devam eder umarım.

4.  Alıntı Originally Posted by mahmutadin Yazıyı Oku
    Merhabalar. Ben de fon yatırımında yeniyim de. TKF
    MPS
    NNF ile ufaktan bir giriş yaptım.

Bir konuda tam bilgi edinemedim. Yıllık yönetim ücreti tam olarak nasıl kesiliyor. Nnf de yıllık %2,7 deniyor. Toplam fon miktarının %2,7 si alınıp bu sayıda iş günü sayısına bölünerek günlük kesinti mi yapılıyor.
    Hisse fonlarınız hemen hemen en iyileri bence de. Bende de bunlar + mac var.
    Ancak elbette sizin vareceğiniz karar ama sadece hisse fonlardan oluşan bir portföy biraz hassas ve kırılgan olmaz mı ? Biraz eurobond fonları ya da sabit getirili yine kendi kategorisinde başarılı fonlarla çeşitlendirmenizi öneririm nacizane. Şu anda balıklar karıncaları yiyor, ama borsanın kötü günlerinde yani nehirler çekilince de karıncalar balıkları yiyecek Her dönemde kazanabilen bir portföy kurgusu daha anlamlı olmaz mı ?
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. Zor günler için hangi fonları önerirsiniz size zahmet bilği verebilirmisiz?
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hisse fonlarınız hemen hemen en iyileri bence de. Bende de bunlar + mac var.
    Ancak elbette sizin vareceğiniz karar ama sadece hisse fonlardan oluşan bir portföy biraz hassas ve kırılgan olmaz mı ? Biraz eurobond fonları ya da sabit getirili yine kendi kategorisinde başarılı fonlarla çeşitlendirmenizi öneririm nacizane. Şu anda balıklar karıncaları yiyor, ama borsanın kötü günlerinde yani nehirler çekilince de karıncalar balıkları yiyecek Her dönemde kazanabilen bir portföy kurgusu daha anlamlı olmaz mı ?
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    PPK'da faiz artırımı olursa döviz kuruna negatif etki edeceğinden kur düşerse IPV olumsuz etkilenir.
    Ancak faiz artırımı genel ekonomik durumu olumlu etkileyecektir denilerek CDS'imiz düşerse bu da IPV'yi olumlu etkiler.
    Hangisi baskın gelirse o yöne hareket eder IPV.

IPV Türk eurobondları içerir.Kurdan ve bizim CDS'ten etkilenir.
    TDG yabancı ülke ve yabancı şirket eurobondları içerir.Kurdan ve o ülkelerin CDS'lerinden yada o şirketin görünümünden etkilenir.
    sn myfinans cevabınız için teşekkür ederim..
    Ayrıca şahsınızda topiğe katkısı olan tüm arkadaşlara da
    teşekkür ederim..

7.  Alıntı Originally Posted by oktay2 Yazıyı Oku
    Zor günler için hangi fonları önerirsiniz size zahmet bilği verebilirmisiz?

Tüm parayı hisse fonlara yatırmak deyim yerindeyse çılgınlıktır.daha fazla kazanacağım diye tahmininizden fazla zarara uğrar ve hevesiniz kırılır .tdg ıpv sua suc ktm fil eib eic gibi daha defansif fonlara parayı paylaştırmanızı ve incelemenizi öneririm.hatta bir miktar tca veya fıd gibi altın fonu.veya gbc gibi altın ağırlıklı yabancı fon.sepet Yapmazsanız yumurtaların tamamını kırarsanız.ama yaparsanız bi yerden zararını diğer yerden gelecek kazançla telafi edersiniz

8. Teşekkürler
     Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Tüm parayı hisse fonlara yatırmak deyim yerindeyse çılgınlıktır.daha fazla kazanacağım diye tahmininizden fazla zarara uğrar ve hevesiniz kırılır .tdg ıpv sua suc ktm fil eib eic gibi daha defansif fonlara parayı paylaştırmanızı ve incelemenizi öneririm.hatta bir miktar tca veya fıd gibi altın fonu.veya gbc gibi altın ağırlıklı yabancı fon.sepet Yapmazsanız yumurtaların tamamını kırarsanız.ama yaparsanız bi yerden zararını diğer yerden gelecek kazançla telafi edersiniz

Sayfa 634/1002 İlkİlk ... 134534584624632633634635636644684734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •