Originally Posted by
kirk7
eylul ppk oncesi elimdeki yuklu dolari hedge etmek icin cok cazip bir put opsiyon bulmustum, 8 tl primli 7.55 put eyul vadeli. odedigim komisyon primin 25%'iydi. opsiyonda short gitmeyi kesinlikle dusunmuyorum, gece uyuyamazdim herhalde. amacim otm straddle ya da put long ama dedidigm gibi fiyat bulamiyorujm kisa vadede bile. sanirim yanlis bir gozlemim yokmus, durum boyle yazdiklarinizdan anladigim. tesekkurler
dolar opsiyon pozu alacaksan ve short pozdaysan ve zarardaysan zararı kesmek için gerektiğinde kotasyon yoksa bile nasıl bunu yapabileceğini düşünmen lazım önceden.. mesela future kullanmak.. o tarafta sürekli kotasyon var genelde..
bende opsiyon dolarda naked short poz açmıyorum..genelde duruma göre otm call long veya ciddi bir yukarı yönlü hareket olduysa temkinli biçimde call short ama hedge edilmiş şekilde.. yani overall pozum yukarı yönlü risk taşımıyor.. bunu ya yukarıdan otm call long alarak veya yakın vade future long yaparak elde edebilirsin.. ama future long yaparsan (call short için) bu sefer dolarda aşağı yönlü riskin olacaktır..
bir tradeoff neticede bazen bu tür gereklilikler.. ama neticede bu tür riskleri yönetmek istemiyorsan, ki haklısın, hiç dolar short işine bulaşma.. dolar shortlayanların mr erdoğan'ın berbat ülke yönetiminde nasıl perişan oldukları ortada yıllardır..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri