Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 923/999 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933973 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 7,377 - 7,384 arası.

Konu: Viop - XXV

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ben geçtiğimiz vadede spot 7.45 civarlarındayken 7.60 strike ile call long opsiyon aldım.. karlı kapattım..burada da yazdım pozisyonu alırken..
    ama dolarda her zaman olmuyor kotasyon.. tahtaya bakman lazım..özellikle dolarda bir ara hiç yoktu son haftalarda tekrar veriyorlar.. ben strateji gereği atm veya atm'e çok yakın otm seviyelerden call short pozisyonu açtım son günlerde..ama naked değil hedge'li.. yani yukarı yönlü riskim yok..

ama otm için mesela bu aralar spot 7.85 ise 8.10, 8.20 mertebelerine tekrar kotasyon verebilirler.. kontrol et sürekli bence..denk getirirsen ve işine de geliyorsa düşünebilirsin..

dolar konusu neticede endekse göre daha riskli.. merkezin kasa negatif, cds ler zirvede borç yuksek.. piyasa yapıcılar o konuda bence daha dikkatli davranıyorlar.. bazen aniden tüm kotasyonları kapatıyorlar dolarda.. hareket başlayacaksa veya risk varsa.. ama endekste bu daha nadir oluyor bence..
    eylul ppk oncesi elimdeki yuklu dolari hedge etmek icin cok cazip bir put opsiyon bulmustum, 8 tl primli 7.55 put eyul vadeli. odedigim komisyon primin 25%'iydi. opsiyonda short gitmeyi kesinlikle dusunmuyorum, gece uyuyamazdim herhalde. amacim otm straddle ya da put long ama dedidigm gibi fiyat bulamiyorujm kisa vadede bile. sanirim yanlis bir gozlemim yokmus, durum boyle yazdiklarinizdan anladigim. tesekkurler
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

2.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku

cuma günü işlem görenler

ve bunlar/alında/üstünde olanlarda

spot fiyat + - 60-80 puan yani 3-4 yukarıya 3-4 de aşağıya otomatik kotasyon yazılır.
    tahtada genellikle Garanti kotasyoncu ise 12 lot İşYat kotasyoncu ise 25 lot emir bekler.
    işlem gördükçe yerine yeni emir yazılır,
    ister parça parça 1000-2000 lot toplarsın yada kotasyoncuyu arayıp lot söyleyip fiyat istersin
    yüklü lot sayısına tahtadaki fiyatın daha uygunu alabilirsin.
    usdtry dayanakla islem yapmak istiyorum hocam, yazmayi unutmusum kusura bakmayin. orada hacim ve derinlikler cok daha zayif sanirim.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    eylul ppk oncesi elimdeki yuklu dolari hedge etmek icin cok cazip bir put opsiyon bulmustum, 8 tl primli 7.55 put eyul vadeli. odedigim komisyon primin 25%'iydi. opsiyonda short gitmeyi kesinlikle dusunmuyorum, gece uyuyamazdim herhalde. amacim otm straddle ya da put long ama dedidigm gibi fiyat bulamiyorujm kisa vadede bile. sanirim yanlis bir gozlemim yokmus, durum boyle yazdiklarinizdan anladigim. tesekkurler
    dolar opsiyon pozu alacaksan ve short pozdaysan ve zarardaysan zararı kesmek için gerektiğinde kotasyon yoksa bile nasıl bunu yapabileceğini düşünmen lazım önceden.. mesela future kullanmak.. o tarafta sürekli kotasyon var genelde..

bende opsiyon dolarda naked short poz açmıyorum..genelde duruma göre otm call long veya ciddi bir yukarı yönlü hareket olduysa temkinli biçimde call short ama hedge edilmiş şekilde.. yani overall pozum yukarı yönlü risk taşımıyor.. bunu ya yukarıdan otm call long alarak veya yakın vade future long yaparak elde edebilirsin.. ama future long yaparsan (call short için) bu sefer dolarda aşağı yönlü riskin olacaktır..

bir tradeoff neticede bazen bu tür gereklilikler.. ama neticede bu tür riskleri yönetmek istemiyorsan, ki haklısın, hiç dolar short işine bulaşma.. dolar shortlayanların mr erdoğan'ın berbat ülke yönetiminde nasıl perişan oldukları ortada yıllardır..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    dolar opsiyon pozu alacaksan ve short pozdaysan ve zarardaysan zararı kesmek için gerektiğinde kotasyon yoksa bile nasıl bunu yapabileceğini düşünmen lazım önceden.. mesela future kullanmak.. o tarafta sürekli kotasyon var genelde..

bende opsiyon dolarda naked short poz açmıyorum..genelde duruma göre otm call long veya ciddi bir yukarı yönlü hareket olduysa temkinli biçimde call short ama hedge edilmiş şekilde.. yani overall pozum yukarı yönlü risk taşımıyor.. bunu ya yukarıdan otm call long alarak veya yakın vade future long yaparak elde edebilirsin.. ama future long yaparsan (call short için) bu sefer dolarda aşağı yönlü riskin olacaktır..

bir tradeoff neticede bazen bu tür gereklilikler.. ama neticede bu tür riskleri yönetmek istemiyorsan, ki haklısın, hiç dolar short işine bulaşma.. dolar shortlayanların mr erdoğan'ın berbat ülke yönetiminde nasıl perişan oldukları ortada yıllardır..
    hocam usdtry long ya da short yonlu opsiyon long islemi istiyorum. opsiyon short isine kesinlikle girmem.
    ---------------

hocam usdtry long ya da short yonlu opsiyon long islemi istiyorum. opsiyon short isine kesinlikle girmem.
    evet short işine bulaşmamak en iyisi.. onda hem fikiriz.. zaten yukarıda da belirttim..naked short beladır dolarda..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

ABD zombi şirketler ile ilgili güzel bir video.

https://youtu.be/Hmm0Yo7A4BY

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,280
    usdtry dayanakla islem yapmak istiyorum hocam, yazmayi unutmusum kusura bakmayin. orada hacim ve derinlikler cok daha zayif sanirim.

12. ayda özel açılmışlar hariç yok

ama hangi fiyat en almak istediğini kendi kurumuna sorarsan kotasyonculardan bulabilirler.

yada kendin kotasyon verenleri arayıp fiyat isteyebilirsin.
    uzak vadeden trade etmek için işe yaramaz ama hegde için olabilir.

yakın vadede trade edilebilir ama deltası 0,50 olan bir opsiyonda
    spot fiyat 100 brim oynasa opsiyon 50 birim oynar
    al-sat spread çok açık olursa kazancı spreada kaptırırsın.
    sana pek bişey kalmaz.
    Bear_Bull
    @BearBull26

8.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku

12. ayda özel açılmışlar hariç yok

ama hangi fiyat en almak istediğini kendi kurumuna sorarsan kotasyonculardan bulabilirler.

yada kendin kotasyon verenleri arayıp fiyat isteyebilirsin.
    uzak vadeden trade etmek için işe yaramaz ama hegde için olabilir.

yakın vadede trade edilebilir ama deltası 0,50 olan bir opsiyonda
    spot fiyat 100 brim oynasa opsiyon 50 birim oynar
    al-sat spread çok açık olursa kazancı spreada kaptırırsın.
    sana pek bişey kalmaz.
    tesekkurler. alim icin en temiz satici piyasa yapicilar sanirim ama onda (opsiyonlarin avrupa tipi oldugunu varsayiyorum) da satmak istedigim zaman piyasada alici bulamayip ya da cok dusuk alis fiyatip bulup yine el mecbur piyasa yapiciya mi gidecegim? o zaman da vade sonu olmadigindan uzlasma fiyati uzerinden degil de gonullerinden ne koparsa diye beklemek durumunda olacagim sanirim? bu sartlar pek cazip gelmiyor bana ne zaman dusunsem.
    ---------------

Sayfa 923/999 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933973 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •