Sayfa 650/1002 İlkİlk ... 150550600640648649650651652660700750 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,193 - 5,200 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Hocam hala mi FIL PPZ rüştünü ispatladı artık.
    para piyasası fönü yerine şu iş pörtföyün yeni çikrattiği mutlaka getürülü fönü tercih eyler idim ...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Bist 30 ve bist100 bir yerde bist tümü yakalayacak hatta geçecek, bakalım ne zaman. Geçmişte hep böyle olmuştur. 90 lı yılların sonunda da bir dönem yan tahtalar tavan tavan gitmiş, bir anda tabana dönen hisselerde hapsolan ve batan bir sürü yatırımcı olmuştu.

Bireysel hisse olmasada, hisse fon da olsa, yan tahtalarda fazla iş yapan fonlar dikkatli olmak lazım. Portföyde yüksek hisse oranı yüksek risktir. Özellikle de yatırım vadesi kısaysa.

Özetle, çeşitlendirme yapmak lazım(döviz, altın, tl varlıklar, imkani olan için gayrimenkul kira vs.)
    Fonlarda trade taraftarı değilim, özellikle de stopajlı olanlarda. Hisse yoğun fonlarda stopaj yok. Uzun vade yatırımcısı olduğum için, endeks ayı piyasasına(6ay yada daha uzun) girerse, hisse fondan komple kenara ayrılıp kısa vade tl fonlarda bir müddet beklemeye dayalı bir çıkış planı bulabilirmiyim diye düşünüyorum.Dipten dönüş yakalanmasada en azından büyük ve derin bir düşüş olursa stresini azaltmış olur. Bu iş için fonun paralel gittiği endeks için uzun vadeli göstergeler(hareketli ortalamalar, indikatörler vs. ) yardımcı olabilir.
    Evet kesinlikle bu gerçekleşecek. bisttüm lehine inanılmaz büyüyen makas, ya bist30 ve 100'ün katılmasıyla ya bisttum'un gerilemesi ile kapanacak. Benim ise bu süreçte tüm umidim, iyi hisse fonların doğru zamanlama ile hareketlenen endekse geçebilmeleri. Umarım bunu başarabilirler. Ancak bu hepimizin bildiği 3-5 iyi fonun ben bunu başaracağını, her şekilde endeksi geçmeye devam edebileceklerini düşünüyorum.
    Zaten artık yabancı olmadığına göre, büyük fonlar girmeden o kağıtların da gitmesi zor olacak. Önce talep lazım.

Aslında mümkün olsaydı bisttum kontratı olsaydı, bisttum shortlayıp, bist30 longlanarak sabırla iyi getiri elde edilebilirdi belki.

Ama işin içine indikatörler, teknik analiz girince, dönüş tahminleri vs. girince, fon işi de nesnel yani kişisel tahminlere dayanmaya başlıyor ve uykusuz geceler ve trader tarzına dönülüyor. O açıkçası benim istediğim bir durum değil.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    para piyasası fönü yerine şu iş pörtföyün yeni çikrattiği mutlaka getürülü fönü tercih eyler idim ...
    Kodu ne hocam bizde bakalım, yeni çıkan fonlardan gözünüze çarpan olunca paylaşın lütfen.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. Guzel hatirlattiniz Sn. Sütbıyık teşekkürler.

Taze görece yuksek faizli rerepolar vadelilerle avantajlı olabilir. Ama haftalık da burun farkıyla PPZ önde.

Not: kodu KKH
     Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku

5. Tkf nin içeriğini çok dengeli tcell, dohol, Selen, Petkim, tursg,eregli,oyakc, krdmd, ismen, arçelik, Aygaz vs vs
    Böylesi bir düşüşte de portföyü değiştiriler diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    https://www.ntv.com.tr/ekonomi/vatan...pUaiRtkhWljt0g

Alakasız olacak ama gözünden kaçan vardır, hesabı olan varsa kontrol etmesinde yarar var.
    Benim hesap bilgileri de çalınanlar içerisinde. Şirkete ceza verilecek mi merak içerisindeyim.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

7.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Benim hesap bilgileri de çalınanlar içerisinde. Şirkete ceza verilecek mi merak içerisindeyim.
    Çalıntı hesap ile ne yapabilirler?

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Çalıntı hesap ile ne yapabilirler?

en azından şifreni değiştirirler , tekrar aynı şifreyle giremezsin ...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

Sayfa 650/1002 İlkİlk ... 150550600640648649650651652660700750 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •