Originally Posted by
Desperado
nasd a q 'da da bankalar gitmiyor dax'da da, millet de gidenleri alıyor... spekulatifse butun hareketler her zaman spekulatıf zaten.. borsa spekulasyondur...
Yıllardır bu piyasada işlem yapan biri olarak geldiğin nokta bu mu? Mesela spor hissesi mi alalım, ya da 100 kat gitmiş rtalb mı?
Mevzu küçük hisse büyük hisse meselesi değil.. ömrü hayatında kar etmemiş, pratikte batık, hiç bir yatırımcının yüzüne bakmayacağım hisseleri toplayıp, bunları götürüp, arada birilerine kitlemek mi özenilen konu?
Mesela kadın ticareti yapan, beyaz işiyle uğraşan adamların kazandığı paraya özendiğin oluyor mu?
Ben mesela, böyle kumar kağıtlarında para kazanmak istemem, oradan gelecek para gelmesin diyorum. Bunu diyebilmek zor mu o kadar.
Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, kumar sözde yasak...ülke borsası kumarhane olmuş...tkuru diye bir hisse var...ülkede işini yapan bir SPK olsa böyle bir grafik oluşmazdı...dolayısıyla, meydan boş...bürokrasiden ve siyasilerden de bu işin içinde olanlar var..,yoksa bu kadar kolay olmazdı bu işler.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri