Arama sonucu : 8185 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    200 milyon TL'nin alacağı oranı "piyasada %16 var" diye tüm sisteme örnek teşkil edecek şekilde belirten bir yorumun değeri var mıdır? Bu işin standardı 1-5 milyon TL arası paraya verilen orandır.
    4M paraya oran 15 gördüm. Şehir Adana .
    Esnaf arkadas Akbank bağladı.

Acaba 4M ye 15 veren banka sistemi.
    200 M kadar çok değil.
    10 M ve üzerine 16 neden vermesin ?

10M ve üzeride çok kişi olduğunu biliyorum. Sadece Adanada.
    İstanbul ve diğer şehirlerde daha zenginleri vardır.

Alıntı Originally Posted by REINHARD Yazıyı Oku

200 M kadar çok değil.

jondowes un verdiği 12.73 TL ortalama mevduat oranını baz alırsak, sanıyorum 5mTL üstü mevduatların çoğu belki %70 kadarı döviz mevduatı. Bunu çevremdeki iş adamlarından görebiliyorum. Bu durumda 5mTL üstü mevduatlarda TL mevduat azınlığa düşmüş olabilir, Bu kıtlık nedeniyle de %16 alıyor olabilirler. Sayıca ve meblağ olarak (dövize kaydıklarından dolayı) az olduklarından da ortalama değeri 12.73 gibi bir oranın üzerine çekememiş olabilirler. Uzun bir süredir varlıklı kesimin çoğunlukla dövizde olduğunu gözlemliyorum. Zira dertleri faiz gelirinden çok var olanı korumak.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    jondowes un verdiği 12.73 TL ortalama mevduat oranını baz alırsak, sanıyorum 5mTL üstü mevduatların çoğu belki %70 kadarı döviz mevduatı. Bunu çevremdeki iş adamlarından görebiliyorum. Bu durumda 5mTL üstü mevduatlarda TL mevduat azınlığa düşmüş olabilir, Bu kıtlık nedeniyle de %16 alıyor olabilirler. Sayıca ve meblağ olarak (dövize kaydıklarından dolayı) az olduklarından da ortalama değeri 12.73 gibi bir oranın üzerine çekememiş olabilirler. Uzun bir süredir varlıklı kesimin çoğunlukla dövizde olduğunu gözlemliyorum. Zira dertleri faiz gelirinden çok var olanı korumak.
    Globalizasyonun verdiği avantajlarla ,okumuş ve zengin kesim için geçerli olarak, global para birimlerinde kendi varlıklarını hesaplıyorlar ve değerlendiriyorlar bu eski birşey değil son 4 senedir böyle. Son 3-4 yıldır Paris veya Amsterdan vb. yerlere gitmek ve yaşamak -
    Ankara veya İzmir'e gitmek veya yaşamak arasında hiçbir fark kalmadı.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

4. burgan usd 4.5%
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 02-06-2017 saat: 14:37.

5.  Alıntı Originally Posted by REINHARD Yazıyı Oku

200 M kadar çok değil.

Çünkü banka bilanço yönetimleri "en büyük mevduatçıları bulup en yüksek oranı verelim" şeklinde çalışmaz. Bunu sadece zorda kalan bankalar yapar. Ne kadar az sayıdaki büyük mevduatı toplarsanız, likidite riskiniz o kadar artar. Maliyetiniz o kadar artar. Birim mevduat tutarı başına tahsil edebildiğiniz komisyonlar o kadar düşer. Risk yönetim birimleri tepenize biner. Ufak bankaların hepsinde bu olmayabilir ama büyükler bunu yapmaz. "Piyasada kesinlikle %16 yok" gibi bir iddiam yok. Ama sayılar ortada: mevduatların hepsini ortalayınca, %12.73 diye bir oran çıkıyor. Piyasanın %25'ine %16 oran verilse, böyle bir ortalama mümkün değil. Dayanağım bu.

Ek olarak, toplam mevduatın içinde TL'nin payı:

29.05.15 %59.5
    27.05.16 %59.8
    26.05.17 %57.4

Döviz kurlarının nereden nereye geldiğini düşünürsek; dövize kaymak bir yana, kur düzeltmesi yapılınca döviz mevduatçısı azalmış bile diyebiliriz.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

6.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Çünkü banka bilanço yönetimleri "en büyük mevduatçıları bulup en yüksek oranı verelim" şeklinde çalışmaz. Bunu sadece zorda kalan bankalar yapar. Ne kadar az sayıdaki büyük mevduatı toplarsanız, likidite riskiniz o kadar artar. Maliyetiniz o kadar artar. Birim mevduat tutarı başına tahsil edebildiğiniz komisyonlar o kadar düşer. Risk yönetim birimleri tepenize biner. Ufak bankaların hepsinde bu olmayabilir ama büyükler bunu yapmaz. "Piyasada kesinlikle %16 yok" gibi bir iddiam yok. Ama sayılar ortada: mevduatların hepsini ortalayınca, %12.73 diye bir oran çıkıyor. Piyasanın %25'ine %16 oran verilse, böyle bir ortalama mümkün değil. Dayanağım bu.

Ek olarak, toplam mevduatın içinde TL'nin payı:

29.05.15 %59.5
    27.05.16 %59.8
    26.05.17 %57.4

Döviz kurlarının nereden nereye geldiğini düşünürsek; dövize kaymak bir yana, kur düzeltmesi yapılınca döviz mevduatçısı azalmış bile diyebiliriz.
    Piyasada mevduattaki toplam para 70 X olsun.. Her 10 X mıktardaki mevduat sırasıyla şu oranları alır ise . Ortalama mevduat faizi 13 olur.

10 X : % 16
    10 X : % 15
    10 X : % 14
    10 X : % 13
    10 X : % 12
    10 X : % 11
    10 X : % 10

bu şekil dağılım çokda olmayacak değil. Tabiki 1/7 lik kısım alıyor % 16 ..

Ortalaması 12,73 olan piyasada . 1/4 lük mevduat büyüklüğünün % 16 alması için .
    1/4 büyüklüğünde 9, 46 alması gerek. Kalan 2/4 kendi arası ortalama 12,73 olması gerekir.

Yani şu internet çağında. Alt % 25 mevduata sahip kitlenin 9,46 orandan yatıracağını hiç sanmam. Azınlık yatırabilir ama .
    Birde alt % 25 lik kesim. Parası az olan. Çok sayıda kişiden oluşuyor. Tutar olarak % 25 i tutturuyorlar.

Buna göre bencede 16 oran alanlar vardır. Ama toplam mevduat içindeki payı 4 te 1 değildir .
    Kişi olarak ise gerçekten az. Hesap bu. Ama bildiğim kişide çok.
    Türkiyeye yayınca çok az sayı oluyormuş. Bende farkettim şimdi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •