Tamamen algı yönetimi sn thejackalav...
Yukarı giderken ve tavanda yarın da tavana gideceği beklentisi oluşturulmuş durumda idi...
O nedenle kimsenin eli satmaya varmadı...
Fakat benim grafikte de görülebileceği gibi 18.86 ve özellikle 18.57 yıkılınca geriye dönüş olduğu düşünüldü. Çünkü o anki durum buna işaret ediyordu. Çünkü daha önceki tepenin altına gelinmiş ve daha önce oluşan AYI formasyonlarının sınırları içerisine tekrar girilmiş oldu...!
Bu durumda da adamların yapacağı pek bir şey kalmıyordu. Dediğiniz gibi zaten onlara verilen talimat "çıkın" olduğu için fırsat kaçıyor algısı (FOMO) oluştu ve bir an önce satabilmek için adetâ yarıştılar... Belki de yarıştırıldılar...
Fakat yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi her hangi bir Teknik bozulma olmadı. Sadece algı oluşturularak satanlara ve satmak isteyenlere hız verildi.
Burada amaç bana göre gerçek GEDZA yatırımcısını harekete geçirmeden, sadece aceleyle satmak isteyenlere yönelik bir algı operasyonu idi...
Gerçek yatırımcılar daha derin analizlere bakıyordur...
Teknik görüntü bozulsa idi, bu durumda diğer yatırımcılar da şüphelenip topluca satışa geçebilirler ve tahta yıkılabilirdi...
Benim, sizin günlerdir yaptığınız açıklamalardan ve bugünkü hareketten çıkarttığım sonuç budur.
Daha fazlasını ve işin gerçek yüzünü ancak sizden öğrenebiliriz...![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Ortalama bireysel bir yatırımcı için için en azından ertesi gün daha yüksekten satma umuduyla tavandan mal vermemesi anlaşılabilir bir şey.
Ne var ki fonun gün içi satış geldi diye ani olarak satış kararı vermesini anlayamadım doğrusu. Neticede blok mal var elinde hazır alıcı varken vermeyip boş kademelere vermeye çalışması tuhaf geliyor. Tahta taban olup teknik de bozulabilir ve elindekileri uzun bir süre satamayabilirdi de .
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Marj açmaktan" kastınızın gün içi yaşanan en düşük ve en yüksek arasındaki, özellikle de en yüksek ile kapanış arasındaki makas olduğunu anlıyorum. Doğru muyum?
Genelde marj deyince anlık alım ve satım arasındaki fark anlaşılır. Örneğin satıcı 18.75 iken alıcının 18.50 'lerde olması ve 25 kademelik bir marj gibi...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Bu anlaşılbilir. Yukarıyı deneyerek kimi satmaya istekli olduğunu anlamaya çalışıyor tahta . Fakat bu denedeme hedef fiyatına yaklaştığı ve satmaya razı olduğu anlaşılan fon neden tavandan vermedi ?
Tavandan vermeyen fon tavan bozuldu diye ky gibi hareket eder mi gerçekten ?SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bankalar harekete geçtikten sonra gedzada satmaya başladılar. banka aldılar,hangi hissede malları varsa hepsini verdiler sadece gedza değildir...hemen bütün hisseler bankalar harekete geçtikten sonra aşağı salındı,sonuçda banka alanlar malını satacaktı ve aşağıdan aldılar malları.
Yer İmleri