Sayfa 740/1002 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,913 - 5,920 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

  1. #5913
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Muazzam bir açık var teknoloji ve yabancı hisse fonlarda bence de. Ama yerli hisse fonlarda olduğu gibi büyük bankaların fonları ile olmaz bence de katılıyorum. Onlar 20 yıllık şube müdürünü ödüllendirmek için fona yönetici yapıyorlar. Onlarda kariyer basamağı gibi.

    Küçük portföy şirketleri girer umarım. Hevesle bekliyorum. Ne zaman profesyonel fon tarafından bir ile konuşsam söylüyorum.
    Ben tacirler ile görüşmüştüm bu konuyu. Hiç niyetleri yok yabancı fon kurmak ile ilgili, uzmanlık alanımız değil dediler.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

  2. #5914
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Valla ben de her gün eib idy fil falan bunları azaltıp 1000 lot 2000 lot her gün biriktiriyorum. Portföylerin dolarizasyon kurgusunu artırmak gerek. Belli ki uzun süre anlamlı tl getiri çok mümkün olmayacak. Sabit getirilileri bir süre azaltmak gerek, ortam düzelince yine yavaş yavaş artırırım. Ama dediğim gibi ikinci yabancı hisse fonunu bulamıyorum. Her halukarda sepet yapmak gerek tek fonla gitmekten hoşlanmıyorum. Adı aktif çoğunun ama aktiflikle ilgisi yok, kıyaslarına sürekli yeniliyorlar. Getirileri arşa çıkmış ama tümüyle ilüzyon. Çoğu kurdan dolayı. Benchmarkına tokat yemeye doymamışlar. Ama kurcalamaya devam. Vardır belki görmediğimiz. Bulamazsam da eurbond onları + elimdeki tek yabancı hisse fonu ile devam ederim dolar bazlı tarafta.
    Üstad bir süredir de elimde çok olmayan miktarda guh var temmuzda içerik değiştirdi. Bir inceleyin isterseniz.

  3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Ben tacirler ile görüşmüştüm bu konuyu. Hiç niyetleri yok yabancı fon kurmak ile ilgili, uzmanlık alanımız değil dediler.
    Aslında girişken olsalar keşke. Azimut da ne niyetle girdi. Şimdi azimuta sorduğunda amiral gemimiz diyorlar gbc'ye. Buna en uygun 'ünlü-co' aslında. Yabancı finansallarla en ilişkili kurum, brokerageları ile vs. Yabancı etflerin alınabileceği, global borsalara erişimin de en aktif olduğu nadir kurumlardan.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

  4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bütün mahalleyi benchmark yazmış .
    %10 GETIRI_HANGSENG + %10 MSCI WORLD CONSUMER DISCRETIONARY NET TOTAL RETURN USD INDEX + %25 MSCI WORLD
    COMMUNICATION SERVICES SECTOR NET TOTAL RETURN USD INDEX + %55 MSCI WORLD INFORMATION TECHNOLOGY NET TOTALRETURN USD INDEX

    Ayrıca buna rağmen, 2019'da 17 puan, 2018'de 10 puan geri benchmarkından.

    Yurtdışı teknoloji için nasd**dan başka benchmark olmaz. Yabancı teknoloji fon için pratik benchmark nasd**'tır.

    Ayrıca portföyünü en büyük 20 teknoloji hissesini hepsi %5 şekilde ayarlamış gidiyor. Bana çok uzak bir fon hocam. Teşekkürler.

    Nasd**'ın 15 katına çıktığı son yıllardaki süreçte, aktif teknoloji fonu için bence son derece vasat.

    Yurtdışı aktif teknoloji fonlarının bir yılda üç katına çıkmayanı yok. Bunca kur getirisine ragmen.
    Kesinlikle haklısınız. Yatirimdirekt sayfasında çoğu fonun getirisi ile benchmarki grafik olarak kiyaslanmis. Orda aft nin benchmarkini geçtiğini gösteren bir grafik gördüm. Şimdi paylaşmak için açmaya çalıştım ancak sayfa açılmıyor. Eğer grafiğe ulaşabilirsem burdan paylaşacağım.
    Bence de aktif yönetilen bir fon değil ancak seçtiği hisseler muhtemelen belki denk geldi bu yıl için benchmarkini geçmiş gibi görünüyor

  5. Yine de enseyi karartmayın arkadaşlar. Bir anda 1250 olmasını kimse beklemiyordu sanırım, bu süreç sancılı. Bugün MB faiz artırmaz, piyasa düzeltme yapar, alım fırsatı olur. Aradan bir süre geçer, bu kez yine umut verirler, terse döner. Ben geçen ay itibariyle üst yönetimin, artık hangi kademeye kadar götürürseniz götürün, kararlarını verdiklerini ve pes ettiklerini düşünüyorum. Tabi bir anda piyasanın her istediğini vermeyeceklerdir. Ama uzun dönemde işlerin yoluna gireceğini düşünüyorum, yavaştan da banka endeks fonu, ki sanırım 2-3 tane var, birini seçip toplamaya başlayacağım.

    Neden bu kadar iyimsersiniz derseniz, bir şekilde bu pandemiyi atlattıktan sonra, aynen 2008 krizi sonrası 3-4 yıllık dönemde olduğu gibi doların anasının güvenli koynundan biraz daha riskli ülkerelere doğru akacağını ve yeniden bir sahte bahar havası yaşanacağını düşünüyorum.

  6. Ünlu co ile gecen gun konustugumda yabanci piyasalara yönelik bir fon kuracaklarini soylemislerdi.
    Icerik olarak yabanci hisse, emtia, bond vs.
    Saygilar.

    SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  7. MERKEZ BANKASI AĞIRLIKLI ORTALAMA FONLAMA MALİYETİ %12,75 OLDU(ÖNCEKİ %12,52)

    Yorumsuz.

  8. Merhabalar,

    AFT'yi NDXT*USDTRY ile karşılaştırınca (tablolardan almaya çalıştım, hatalar olabilir);

    TTM %119 %87 aft lehine
    2019 %50 %61 aft aleyhine
    2018 %20 %30 aft aleyhine
    2017 %32 %44 aft aleyhine

    Ben böyle bir yatırım fırsatı olması sebebiyle olumlu görüyorum, zaten fonun da taahhüt ettiği 20 hisseden eşit olarak bölüştürmek, bunu uygun gören için güzel ve farklı bir yatırım fırsatı. Tek takıldığım, yönetilmeyen fonun fon yönetim ücreti, sorunca yurtdışı yatırımı pahalı deyip sallayacaklarından da sormuyorum.

    Belirlenen kıstasların bazı fonlar için de manipüle edilebileceğine inandığımdan fonların belirttikleri kıstaslara çok takılmıyorum, kendim kıstasımı koyuyorum.

Sayfa 740/1002 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •