Sayfa 95/101 İlkİlk ... 45859394959697 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 753 - 760 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1.  Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
    bu hafta yeni başlayan GoldenCross lar.
    yanlış yere attiniz sanirim . indikatorlerin kullanilmadigi bir topik burasi.
    gereksiz ve yersiz paylasim yapmayalim.

2. bilgim sinirli oldugu ve yanlis yonlendirmek istemedigim icin yorum yapmak istemiyorum fakat kimse yazmadigi icin fikrimi soyleyeyim dedim

1 simdi ilk cikisin yuksek hacimle gerceklestigini goruyoruz.

2 gaza gelmeyip, hareketin devamini gozleyince cikisin devam ettigini ama hacmin azalma egilimine girdigini goruyoruz. boyle bir harekette soyle bir ihtimal olabilir. ilk cikistaki hacimli cikisi goren yatirimcilar trene biniyor fakat piyasa o kadar istekli olmadigi icin hacim dusuk kaliyor.

3 nitekim cikis devam etse de hacim azaliyor ve cikis yatay ilerlemeye devam ediyor. yatay hareketin ne kadar surecegini bilmiyoruz. fakat bittiginde asagi yada yukari kirilma yasanabilir. o yuzden hareket izlenmeye devam edilmeli. yuksek hacimli veya volaliteli hareketlerin gerceklesip gerceklesmeyecegine bakilmali.

Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    arkadaslar bu olusumuda akliniza yazin haftasonu bunun uzerinede konusalim .

saglikli bir olusumdur ....

(bir hissemizin saatlik grafigi sadece ornek amacli paylasilmistir . daha oncede deigim gibi saatlikte formasyon falan aranmaz saatlik grafikle orta vade islem yapilmaz.... bu olusumlari ancak haftalikda gormeniz durumunda bir anlami olur . aksi halde saatlik periodda formasyon aramak bosa vakit kaybidir )

3. dogru bir yorum olur mu bilmiyorum ama su da eklenebilir.
    ilk cikistan sonraki satis dalgasinin hacmi de diger hareketlere gore dusuk kaliyor. yani cikistan sonra yasanan kar satisi sinirli kaliyor ve devaminda hacim artmaya devam ediyor. hareketin nasil gerceklestigini sadece hacme bakarak tahmin edilemiyor sanirim baska datalar da lazim.

nihai dusuncem yatay hareketten sonra her iki yone de hacimli hareket gerceklesmesi birbirine yakin ihtimaller.

4. yorumlar yanlis lakin katki icin tesekkur ederim .

bu bir patlama oncesi formasyonudur
     Alıntı Originally Posted by emredalgic Yazıyı Oku
    bilgim sinirli oldugu ve yanlis yonlendirmek istemedigim icin yorum yapmak istemiyorum fakat kimse yazmadigi icin fikrimi soyleyeyim dedim

1 simdi ilk cikisin yuksek hacimle gerceklestigini goruyoruz.

2 gaza gelmeyip, hareketin devamini gozleyince cikisin devam ettigini ama hacmin azalma egilimine girdigini goruyoruz. boyle bir harekette soyle bir ihtimal olabilir. ilk cikistaki hacimli cikisi goren yatirimcilar trene biniyor fakat piyasa o kadar istekli olmadigi icin hacim dusuk kaliyor.

3 nitekim cikis devam etse de hacim azaliyor ve cikis yatay ilerlemeye devam ediyor. yatay hareketin ne kadar surecegini bilmiyoruz. fakat bittiginde asagi yada yukari kirilma yasanabilir. o yuzden hareket izlenmeye devam edilmeli. yuksek hacimli veya volaliteli hareketlerin gerceklesip gerceklesmeyecegine bakilmali.
     Alıntı Originally Posted by emredalgic Yazıyı Oku
    dogru bir yorum olur mu bilmiyorum ama su da eklenebilir.
    ilk cikistan sonraki satis dalgasinin hacmi de diger hareketlere gore dusuk kaliyor. yani cikistan sonra yasanan kar satisi sinirli kaliyor ve devaminda hacim artmaya devam ediyor. hareketin nasil gerceklestigini sadece hacme bakarak tahmin edilemiyor sanirim baska datalar da lazim.

nihai dusuncem yatay hareketten sonra her iki yone de hacimli hareket gerceklesmesi birbirine yakin ihtimaller.

5. patlama her iki yone de olabilir mi peki?
    bu formasyonu gordugumuz her yerde patlama olacak diyebilir miyiz yoksa baska kriterler de var mi?
    vede bu patlamanin hacmiyle ilgili ongorude bulunabiliyor muyuz? mesela ilk hacimli cikisin 3-5 kati kadar olabilir gibi bir ongoru.
    biraz daha aciklayici bilgi verebilirseniz sayin aksakal

6.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    arkadaslar bu olusumuda akliniza yazin haftasonu bunun uzerinede konusalim .

saglikli bir olusumdur ....

(bir hissemizin saatlik grafigi sadece ornek amacli paylasilmistir . daha oncede deigim gibi saatlikte formasyon falan aranmaz saatlik grafikle orta vade islem yapilmaz.... bu olusumlari ancak haftalikda gormeniz durumunda bir anlami olur . aksi halde saatlik periodda formasyon aramak bosa vakit kaybidir )

sn aksakal, bu grafik dün o saat için güncel miydi? ben investing den bakıyorum, biraz farklı görünüyor oluşumlar? acaba ben yanlış hisseye mi bakıyorum

7.  Alıntı Originally Posted by amdmclaren Yazıyı Oku
    sn aksakal, bu grafik dün o saat için güncel miydi? ben investing den bakıyorum, biraz farklı görünüyor oluşumlar? acaba ben yanlış hisseye mi bakıyorum
    ayni grafik .
    ya arkadaslar anlamak cokmu zor bilmiyorum ama elli defa dipnt duserek o anki o hissejin saatlik grafigi icin yorum yapmadigimi saatlikde formasyon aranmayacagini defaatle soyledim.

bunu srf sekli ornwk olaun diye paylastigimi belirterek boyle birseyin ancak haftalikta gorulurse ni anlam ifade edeceginide belirttim .

simdi sizin sorunuzu gpruncede hayretlere gark oldum .

ya arkadaslar bwn bu kadar anlasilmazmi yaziyorum gayet acik gayet anlasilir ve basit yazdigimi dusudugum halde ?

8. kusura bakmayın sn aksakal, sadece eğitim amaçlı açıp inceledim. farklılık olunca (bilgisayarda işaretlemiştim ama evde) aslında o fark neden olabilir şeklinde üstüne düşmek içindi maksadım.
    yoksa diğer hassasiyetlerinizin farkındayım

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 95/101 İlkİlk ... 45859394959697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •