Originally Posted by
RLC44
Bende onu diyorum zaten, bunlarda bir sıkıntı yok. Nice şirketlerde nide iştirakler yokmuş gibi değerlenir de ansgr nin yüzde 20 lik anhyt ı sebebiyle ansgr daha yüksek fk yı haketmiyor ki temettü verimi az. Anhyt 6 aylık kar 250 yüzde 20 si 50 milyon. Demekki ansgr nin 50 milyon karı burdan geliyor. Ansgr 6 aylık kar 258 çık 50 yi 208 milyon kar üreten bir ansgr diğer tarafta daha az prim ürettiği halde 285 milyon kar eden akgrt.
Hadi ansgr 258 kar alalım. Sermaye 500. Ama akgrt 306 ve kar 285. Sermayeleri eşdeğer farz edersej ansgr kapanışa göre akgrt nin olması gerekn fiyat 11.66 tl dir. Bariz gerideyiz. Bu fark mutlaka kapanacak.
Bugünkü kapanışlara göre AKGRT'nin olması gereken değer nedir?
ANSGR'den AKGRT hesabı yapıyordunuz. Formülü bilmediğim için sormak istedim.

Originally Posted by
RLC44
Hayırlı olsun. İkisi de iyi, tercih meselesi. Bende tek lot ansgr yok, akgrt yi tek geçiyorum. Yeter çok gitti deyip ansgr altta kalırsa ansgr geçebilirim. Uzın vade.
Ama çok uyuz bi kağıt, ne hantal kağıtlar gitti, bu gitmedi. İşmenden pahalı iken çok pis tokat yedi.
Keşke en azından tek lot ANSGR olsaydı.
Yazdığın günkü kapanışta AKGRT (8,3) nominal olarak ANSGR'den (7,08) %17,2 daha yüksek iken bugün %5,7 daha fazla oldu. Yani göreceli olarak ANSGR daha iyi perform etti. Tabi bu değerlendirme son bir haftada oldu uzun vadede nasıl olsa hiç bir değerlendirmemiz ol(a)muyor
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri