Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %13.40 (Önceki %13.08)
Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %13.40 (Önceki %13.08)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Sayın Jas,konunun uzmanı değilim ancak okuduğum kadarıyla depremin ölçümü tek başına yeterli değilmiş,örneğin aynı şiddette 2 depremden yüzeye daha yakın oluşan çok daha fazla hasar vs oluşturuyormuş.
99 depreminde Bandırma da izindeydim,ailemin evi eski müteahhit yapılarındandı ve yüzey eski dere yatağı buna rağmen 2014 haziranında Edirne de yaşadığımız merkezi Bozcaada olduğu söylenen ve ölçeği 6.00 açıklanan deprem daha sarsıcıydı bizim için..belki zemine yakınlık,fay kırığının yönü vb,bulunulan bölgede depremin hasarını daha fazla veya az yaşanmasına neden oluyordur.
Kusuru bakmayın yeni gördüm. Umarım sorunsuz ulaşmışsınızdır.
Valilik açıkladı, Izmir'e girişler yasaklanmış..
Ben hayattımda böyle deprem yaşamadım. Depremde iki türlü psikoloji vardır. Kocaeli depremini yaşıyanlar deprem devam ettikçe korkuya kapılır işin gideceği yeri bilir. Bizim gibiler deprem sürdükçe biteceğini düşünür zira bugüne kadar hep bitmiştir. İşte izmirliler için artık bu eşik değişti.
Zemin ve depremin yönü önemli zira bina dalga yönüne göre salınım gösteriyor. Devamımda binanın yapı kalitesi önemli arz ediyor. en son japon depremindeki videoları izlerseniz sıvılaşma nedeniyle bildiğiniz zeminden su kaynıyor.
https://youtu.be/FWhRS_iI-A8
orman bakanının kurtarma ekibine müdahale edip görevlinin elinden telefonu alarak enkaz altındaki kişiyle görüşmesini her TC vatandaşı utançla izlemeli..
Yer İmleri