Sayfa 863/1002 İlkİlk ... 363763813853861862863864865873913963 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,897 - 6,904 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Valla aslında hani diyorlar ya, nakit candır, şudur , budur, muhteşemdir diye. Bence bizim ülkemizde en riskli şey nakit taşımak. Gayrimenkul, arsa işlerine aklım basmadığı için, hem de sevemdiğim için hiç meyletmedim. Hep nakit yatırımdan yürüdüm ama nakit en huzursuz iş aslında.
    Her sarsıntıda ilk tokatı nakit sahibi yer. Sonuçta mal mülk dolar bazında erimez, hatta artar
    hani bir söz var ya: para para para, varlığı bir dert, yokluğu yara diye. hatta burada para var huzur var nikli bir arkadaşımız vardı ya, acizane kendisine kullandığı niki para var huzur yok olarak değiştirmesini dahi tavsiye ediyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Valla aslında hani diyorlar ya, nakit candır, şudur , budur, muhteşemdir diye. Bence bizim ülkemizde en riskli şey nakit taşımak. Gayrimenkul, arsa işlerine aklım basmadığı için, hem de sevemdiğim için hiç meyletmedim. Hep nakit yatırımdan yürüdüm ama nakit en huzursuz iş aslında.
    Her sarsıntıda ilk tokatı nakit sahibi yer. Sonuçta mal mülk dolar bazında erimez, hatta artar
    enflasyonist ortamda fazla nakit kimse tutmamalı.
    ya mal ya da bir hizmet alınmalı ya da yatırıma kanalize edilmeli

3.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    1 yıldır mevduat ve ppf
    4 aydır da sua ve eib ve türevlerini almıyorum.
    çünkü yıllık en az yüzde 35 lik bir getirinin benim portföyümü koruyabileceğini düşünüyorum.

en risksiz fonum gbc şu anda.
    bunun yanında tff yi de belki koyabiliriz.
    hsyf, değişken fon, hisse ve nasd... fonlar da var.
    bu yatırımcının risk algısıyla ilgili tabi.
    kazanırken iyi kaybederken kötü dememek lazım.
    diyorsanız bu işe girmemeniz lazım.
    hem girmememiz, hem de param enflasyon karşısında eriyor diye serzenmememiz de lazım herhalde. hiç bir şey bilmeyen zaten dolar alıyor ki en doğrusu zaten.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    altında düşüş trendi başlarsa dediğiniz yöne kayabilirler. aktif yönetildiğine göre kaymalılar. zaten altını geçen yıl artırmışlar ve yükselişi yakalamışlar. olası bir ayı piyasasında da muhtemeldir ki pozisyon azaltıp teknolpoji tarafını güçlendirirler diye umuyorum
    hayrani bey ve hellistheothers teşekkürler cevaplar için. geçmişini pek bilmiyordum fonun ona da bakacağım.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    gbcnin altın olmayan etfleri medikal cihaz ve sağlık. teknoloji yok gözümden kaçmadıysa, yanılmıyorsam. ama daha önce de yazdım, sıfır altın etfsi ile bambaşka etfler taşıdıgı dönemler çok oldu. başarılı olur mu bilmem, ama portföyü değişir ondan eminim.
    üstadım sizden Allah sonsuz şekilde razı olsun. harbiden fon uzmanı olduk sayenizde. şimdi altın almaya çekiniyorum. eurobond işlerinden de anlamıyorum. yabancı varlık anlamında bize öyle güzel bir alternatif gösterdiniz ki, ben gbc'nin bu kadar aktif, gerektiğinde altın artırıp azaltan veya başka hisselere de yönelebilen bir fon olduğunu bilmiyordum. fonların en kılcal organlarına kadar bilgi sahibi yapıyorsunuz bizleri. bütün güzellikler sizinle olsun. Konyadan selamlar.

6.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    enflasyonist ortamda fazla nakit kimse tutmamalı.
    ya mal ya da bir hizmet alınmalı ya da yatırıma kanalize edilmeli
    geçen Albaraka fon müdürüyle görüştüğümde doların bu şekilde hızlı gitmesinin borsaya olumsuzluğu hakkında ne dersiniz diye sormuştum. kendisi, döviz borcu ve açığı olanları etkiler ama özellikle de borçluluk oranı son derece düşük olmak zorunda olan katılım hisselerine ilk anlarda olumsuz olsa da sonrasında fazlasıyla olumlu yansır, bu durumda dahi dolar yerine bizlerin fonunu alsanız çok büyük ihtimalle dolardan daha fazla kazanırsınız diye düşünüyoruz diyordu.

7. Cash is trash..
    Hep bir umutla TL daha fazla degersizleşmez, yok artik diyoruz.
    Olaylara duygusal bakiyoruz.Ben kendimi bildim bileli TL degersizlesiyor.
    Bu ulkenin krizi bitmez.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : onurbey; 05-11-2020 saat: 17:56.

8.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım sizden Allah sonsuz şekilde razı olsun. harbiden fon uzmanı olduk sayenizde. şimdi altın almaya çekiniyorum. eurobond işlerinden de anlamıyorum. yabancı varlık anlamında bize öyle güzel bir alternatif gösterdiniz ki, ben gbc'nin bu kadar aktif, gerektiğinde altın artırıp azaltan veya başka hisselere de yönelebilen bir fon olduğunu bilmiyordum. fonların en kılcal organlarına kadar bilgi sahibi yapıyorsunuz bizleri. bütün güzellikler sizinle olsun. Konyadan selamlar.
    bilmukabele hocam selamlar, hep birlikte birbirimizden bilgileniyor, öğreniyoruz.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 863/1002 İlkİlk ... 363763813853861862863864865873913963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •