Ustadim
Onumde 6 ay var
Her aksam sizin direktiflerinize gore calissam vucudum sekillenirmi
Syg
Ustadim
Onumde 6 ay var
Her aksam sizin direktiflerinize gore calissam vucudum sekillenirmi
Syg
Dost acı söylermiş.
Eğer beslenmenizi düzene oturtamazsannız hiç bir şey olmaz.
Aksi gibi sağlığınız toptan gidebilir.
Bence önce beslenmeyi düzene oturtun.
Un, tuz, şeker'i terk edin.
Ekmek, makarna vs unutun.
Yenilecek şeyler şunlar
Et(işlenmiş olanlar yasak) , yumurta, süt ürünleri, yeşil sebze(mevve yok dikkat edin), soğan, sarımsak köy tereyağı, halis zeytinyağı, kavrulmamış ceviz, badem, fındık,
kefir, kımız, boza(glutensizini bulacaksınız ama)
Şunu 6 ay uygulayın.
Üstadım 10 numara, Sayın web üstadın bu dediklerinizi yapmadığını biliyorum dersem çok iddialı olur o yüzden böyle bir cümle kurmuyorum. Ama biliyorum ki. Beni anladılar.
Ayrıca bu vesile ile bütün forumdaşlara hediyem olsun.
Yeşil zeytin ve siyah zeytin nasıl kurulur.
Polifenol, sağlığımız için çok önemlidir. Hacı google sorarsanız o size açıklar.
zeytin bu konuda önem arzediyor. Zeytinin acılığı da polifenollerden dir. bazı kişiler zeytinin acısı gitsin diye bir kaç kere suyunu değiştirirler. hakkaten acısı gider ama, zeytindeki uçucu yağlar ve polifenol oranı düşer.
Çok yerde zeytin kurma tarifi okumuşsunuzdur ama hepsi dı dıt metodu iledir.
önce yeşil zeytin:
zeytinin içine konan su ve tuz miktarı doğru olmazsa sonuç alamazsınız.
1 Lt suya 100 gr kaya tuzu konur. 100gr kaya tuzu, yarım su bardağıdır. eğer 5 lt lik bidona kuruyorsanız. O Bidon 3kg zeytin. 2 lt su alır. ve bir su bardağı tuz koyarsanız işlem tamamlanır. limon tuzu falan koymayın. suyunu değiştirmeyin 2-3 ay sonra acılığı da azalır. 2 yıl da dursa erik gibi sert olur.
Organik yeşil zeytin budur. Bu ayın sonuna kadar yeşil zeytin bulabilirsiniz. daha sonra kararır ve siyah zeytin olur.
siyah zeytin kuruluşu:
bu çok farklıdır.
yine 5lt bidon. 3 kg siyah zeytin 2 lt su. FAKAT TUZ ORANI FARKLIDIR. BU SEFER 80 GR KAYA TUZU KONUR. İçine şeker ya da bal kuru ekmek ufağı atarsınız. zaman içerisinde bidondan ses gelmeye başlar. ve sanki üzeri küfleniyor gibi olmaya başlar. bu fermantasyonun başladığı ve zeytin bakterilerinin faaliyete geçtiğini gösterir.
doğru yoldasınız demektir.
yapanlara afiyet olsun
Regal üstadım saç dokulmesi için önereceğiniz bir seyler var mıdır?
Yer İmleri