Sayfa 872/1002 İlkİlk ... 372772822862870871872873874882922972 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,969 - 6,976 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    GMR ye baktınız mı üstat?
    GMR'de şöyle bir sıkıntı var. Gedikte iki hisse fonu var. gmr ve gaf. Bir dönem konuştuğumda ikisini de aynı ekibin yönettiğini söylediler. Farkları biri, daha çok bist100 ve bisttum kagıtlarına, diğeri de bist 30 kagıtlarına yöneliyormuş. Dolayısıyle gmr'nin getirisi, iyi hisse seçmekten değil de mecburen bisttume yönelmekten kaynaklı olaiblir. Çünkü gaf'ın durumu ortada maalesef, oldukça kötü. Geleceğe dair fikir vermiyor o yüzden. Yani geçen senenin tam tersi bir piyasa oluşsa ve bist30 bisttumden iyi gitse, gaf gmr'den iyi performans gösterecek bu kez. ve gmr şimdiki gaf gibi davranabilir. Yani ortada bir başarı mı var, yoksa fonun yapısından mı kaynaklı belli değil.

Belki biri daha bu mevzuyu konuşsa daha netleşir.
    Son düzenleme : hellistheothers; 06-11-2020 saat: 10:50.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Hocam ACC yi iyi düşünün derim. Geçen seneki yükselişlerde 1.lig hsyf lardan çok geride kalmıştı ve saç baş yoldurmuştu.
    Evet hocam çok sıkıntılı olan bir dönemi olmuştu. Zaten direk girmememin nedeni o dönem.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    tff sabah - getirmişti.
    teb portföye mesaj attım portföy artı kapattı gösterge kuru çok düşmedi diye...
    şimdi baktım tefas da + % 2,5 olarak güncellemişler.
    hakkını aramayana ekmek yok
    işte kanıtı

tff4.jpg

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Evet hocam çok sıkıntılı olan bir dönemi olmuştu. Zaten direk girmememin nedeni o dönem.
    hocam sizin gibi fonlarda uzmanlaşmış bir forumdaşa tavsiyede bulunursam belki haddimi aşmış olurum ama acc'yi bir değil bin kez düşünün derim acizane. çünkü geçen yılki ralliyi kaçıran epeyce bir forumdaşımız oldu. daha önceleri çok iyi gitti, hatta sert düşüşlerde dahi inanılmaz performanslar sergileyip sağlam bir güven oluşturdu ama sonradan çok ama çok üzdü. hatta o dönem ben, bizzat fon yönetimiyle görüşüp bu durumu sorduğumda şöyle dendi: kardeşim bilmeniz gereken her şey tefaşta var. onun dışında bilgi veremeyiz. biraz daha uğraştığımda ise sert bir şekilde iyi günleeeeer denilerek görüşme sonlandı ve bazı arkadaşlar hatırlayacaktır, o dönem çok moralim bozulmuşdu. bir de tcd ile ilgili düşüncelerinizi merak ettim. o da geçen yıl sonu rallisinde coşmuştu ve ben de hatırı sayılır para kazanmıştım tcd'den. Veysel beyle olan görüşmelerimiz, o dönem dillere destan oluyordu ama ocaktan sonra çok fena çakılıp yüksekten alanları da çok bekletince bir değişken fonun değişen duruma biraz daha hazırlıklı olması gerektiğini düşünüp uzaklaşmıştım.

5. Tşk ettim
     Alıntı Originally Posted by flowski Yazıyı Oku
    YTD'ye biraz yabancı defansif diyebiliriz. %15 US mevduat, %30 US tahvilleri, geri kalanlar global karma fonlar var. çok aktif yönetildiğini sanmıyorum ama kur etkisiyle yıllıkta tabi iyi görünüyor.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    tff sabah - getirmişti.
    teb portföye mesaj attım portföy artı kapattı gösterge kuru çok düşmedi diye...
    şimdi baktım tefas da + % 2,5 olarak güncellemişler.
    hakkını aramayana ekmek yok
    TFF bir kac gundur onu yapiyor. Elimde yok ama ara ara fiyatina bakiyorum. Sabah dusuk oluyor oglene dogru fiyati degisiyor.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

7.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    işte kanıtı

tff4.jpg
    saçmalık yaptıkları. Eğer mesaj atmasanız eksi olarak kalır mıydı acaba?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. üstatlar katılım fonları, şugünlerde epey zikzaklı gider oldu. mesela bu gün kpc kat50'nin yarısı kadar yükselebildi. benzer durumlar önceki aylarda rbh'de de oluyordu ama birkaç aydır kendini toparladı. mps zaten malûm, son aylarda epey üzdü ama dünkü gibi hızlı hareketleri de oluyor. normal hsyf'lerde nnf ve tkf favorilerim ama katılım tarafının içinden çıkamadım. bu iki favori fona katılım tarafından da ekleme yaparak üçlü favorim olsa diyorum ama kararsız kalıyorum. bu durumda da katılım fonuna ayıracağım parayı ikiye veya üçe bölüp bu sorundan kurtulacağım. önce sadece mps vardı ama son zamanlarda üzdü. sadece kpc veya rbh de alamadığıma göre üçlü katılım alsam bu sabah 1.13 gibi bir getirim olurdu. sade kapc olsa canım sıkılırdı falan. şu ara iyice rekabeti kızışan katılım fonu kotamı en az iki veya üçe bölerek değerlendirmekten başka çıkar yol bulamadım.

Sayfa 872/1002 İlkİlk ... 372772822862870871872873874882922972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •