Sayfa 696/1006 İlkİlk ... 196596646686694695696697698706746796 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 5,561 - 5,568 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1. Abd'de yönetim değişikliği olduguna gore bunlar mesaj vermek istemis olabilir, mb'nin bagimsiz olduğunu vurgulamak icin Agbal'i getirtip şok bir faiz artisiyla buna dikkat cekebilirler, bu her seye ragmen yeni bir donemin baslangici olabilir cunku artik her sey tükenmiş durumda.

2. Uysal'ın tasfiyesine İYİ Parti'li Yılmaz'dan dikkat çeken değerlendirme

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınmasına tepki gösteren İYİ Parti Ankara Milletvekili eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz "Zihniyet değişmediği sürece yeni gelen ne yapacak?” diyerek tepki gösterdi. Kontrol için gittiği hastanede soruları yanıtlayan Yılmaz ,"Bu sabah dayanamadım iki tweet attım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dövizdeki önlenemez yükselişin ardından Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevine son verip yerine eski maliye bakanı Naci Ağbal'ı getirdi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı ve görev değişikliği gerçekleşti.

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre; 1980 yılında ilk kez görev aldığı Merkez Bankası'nda çeşitli kademelerde sorumluluklar üstlenen, 2006-2011 yılları arasında Merkez Bankası Başkanlığı, sonrasında ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ekonomi Başdanışmanı görevlerini yürüten İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz yapılan görev değişikliğini, kardiyoloji tetkikleri için gittiği hastaneden, hasta yatağından eleştirdi. Rahatsızlığı nedeniyle gözetim altında olan Yılmaz görev değişikliğine ilişkin “Anlaşıldı, ne desek boş. Bu karanlık akılla bir yere varmamız mümkün olmayacak. Zihniyet değişmediği sürece yeni gelen ne yapacak?” ifadelerini kullandı.

Durmuş Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Kapsamlı bir değerlendirme yapma durumuna sahip değilim. Bu sabah dayanamadım iki tweet attım” diye konuştu. Yılmaz diğer paylaşımında ise; “De ki; başkan hafta sonu kurmaylarını topladı, pazartesi yüklü bir faiz artışı yaptı. Mevcut kredibilite açığında piyasa bunu satın alır mı? Aktarım mekanizmasının sonuna kadar işleyeceğine, siyasetçinin sabır göstereceğine, alınan kararlardan her an geri dönülmeyeceğine inanır mı? Kaldı ki Türkiye ekonomisinin sorunları kısa vadede nisbi rahatlık yaratacak faiz artırımlarının çok ötesinde ve derindedir” ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI'NDA BİR İLK

Merkez Bankası'nın başına son yirmi yılda ilk defa kurumda çalışmayan bir isim başkan oldu.

TCMB'de çalışmaya başladıktan kaç yıl sonra başkan oldular. Hangi tarihlerde görev yaptılar?

Süreyya Serdengeçti 21 yıl (14 Mart 2001 - 14 Mart 2006)

Durmuş Yılmaz 26 yıl (18 Nisan 2006 - 18 Nisan 2011)

Erdem Başcı 8 yıl (19 Nisan 2011 -19 Nisan 2016 )

Murat Çetinkaya 4 yıl (19 Nisan 2016 - 5 Temmuz 2019)

Murat Uysal 3 yıl (6 Temmuz 2019 - 7 Kasım 2020 )

Naci Ağbal 0 (07 Kasım 2020- )

3. Bu kafayla merkez bankası başkanı alınırsa dolar ve euronun haftaya gideceği yerleri düşünemiyorum....muhtemelen murat uysal babasına gidip babacığım bana bu prensliği layık gördün ama TL eğer faiz artışı yapmassak izmir depreminden bile daha kötüsü olur kimsede bizi kurtaramaz çukurda görüp bir tekmede daha sallarlar demiştir. . böyle deyince de höööst sen büyüdünde babana akılmı veriyorsun bre kafir deyip oğlunu tahtından indirmiştir...ancak bu piyasalarda dengeyi aşırı bozar...muhtemelen getirilen bu yeni prens babasının sözünü dinleyip faizi bu ayda arttırmaz...tahmini görüşüm dolar 9 usd üzeri..euroda büyük dünya turuna yolculuğa başlar......şuna üzülüyorum...geçen yıl temmuz ayında turla 15 günlük büyük avrupa turuna çıktığımızda kur 5.90-6.15 arası bir maliyetle çıkmıştık...o zaman bile avrupa pahalıydı...şimdi gitmeye kalksak asla bu hayalimi bu yıl gerçekleştiremezdik..kur olmuş 10 euro üzeri....iyiki ucuzken gitmişiz diyorum...tüm şehirleri ülke ülke gezip görmüş olduk...1 yılda kur 5.75 den buralara gelebiliyorsa vay yoldaşlarımın haline...ülke doları olan eurosu olan için cennet....burada bir arkadaşım var 51 yaşında...48 yaşından itibaren hollandadan 2200 euro emekli maaşı alıyor...ordayken çalıştığı yerde rol yapıp deliyi oynamış rol yapmış psikolojik bir karektere dönmüş ve buna kanıp mamulen emekli etmişler...şimdi Türkiyede gününü gün ediyor...ayda 22 bin tl para adamı kudurtur.....pehhh)

Kanadı kırık birleşik mevduatçılar tugayları..................

4. Starbucksta içtiğim filtre kahve 8.5 tl. ..yani 1 dolar....).....hele lahmacun bedava bence...1 euro 10 tl...lahmacun 8 tl...paramız kıymetli...ne zamanki lahmacun 1 euro fiyatinı geçer o zaman korkun)...tabi lüx kebapçılar hariç...orada 20 tl yede yersin o başka...kısacası hesabınızı lahmacuna göre yapın...

Yoldaş bebek.......................

5. İng günlük faize %15 veriyormuş....gelenin elinede kart tutuşturup ahanda ayda 750 tl harca sana ay sonu mado dondurması yediricem...yok harcayamassanda algida dondurma vericem diyor....vayyy be....)

6. ABD'NİN 46. BAŞKANI JOE BIDEN OLDU.

— ABD Medyası

7. Biden merkez bankası başkanını faiz indir ille de indir diye sıkıştırmaz heralde. O da faiz arttırmak isterse seyret şenlikleri

Sayfa 696/1006 İlkİlk ... 196596646686694695696697698706746796 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •