Sayfa 917/1002 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,329 - 7,336 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by vagus Yazıyı Oku
    Başarılı bir fonun yöneticisi neden0 değişirki

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Oluyor hocam. Başka yerde daha iyi ücret oluyor, şartlardan memnun olmuyor, sonuçta çalışan, bir şekilde ayrılıp gidiyor. Ancak ben yıllardır şunu gözlemledim eğer bir fonun performansı ( relatif olarak ) tepetaklak gidiyorsa , %90 yönetici değişmiş oluyor. Yani fon başarılarının aslında kurum ile bir ilgisi yok, birebir portföy yöneticisi ile ilgisi var. Hatta genelde 3-4 kişi oluyorlar kağıt üstünde ama aslında ama pratikte yöneten o başarıyı sağlayan onlardan sadece biri oluyor.
    Fonlarda 2-3 yılda bir yönetici değişimi oluyor, iyi takip etmek gerek.
    Ben bu fonu epey süre taşıdım katılım rbh'nin aylık % 17 yaptığı yerde aylıkta 1.5 % yapacak fon değildi. Bunlar bir aşağı iki yukarı aynı giderdi.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    MPS'nin yakın zamanda üç portföy yöneticisinden 2'si değişmiş. İki yeni yönetici de garantiden gelmiş. Şimdi anlaşıldı. O katılımların ardından, ellerindeki hisseler iyi seçim ürünü olduğu için ayrışmaya devam etmiş doğal olarak bir süre daha. Sonrasında nitelikli hisse seçimleri yapılmamış muhtemelen. 2019'da ve 2020 ilk yarısında yönetip ayrılan iki yönetici kimdi acaba. Hangi kuruma geçmişler ?

Bunu önceden farketmek lazımdı, es geçmişim. Çok kızdım kendime. Boşuna fazladan 1-2 ay taşıdım.
    Bahadır Tonguç geldikten sonra fon prim yapmaya başladı diye biliyorum.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

3.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bugün NASDAK taki hisselerimi seans açılışında gömdüm. NASDAK ta büyük bir düşüş süreci bekliyorum. Hisse fonu olarak şimdilik sadece AFS taşımaya devam edeceğim. ABD de borsayı çok uzun süredir Turp turuncu kafa yükseltiyordu. Turp gitti iş bitti. Turp un adamları destekleyenleri hisse olarak artık ne var ne yok satar nakte geçer, bir süre sonra da hepsi fiziki sarışının cazibesi ile fizikiye dönerler.

Demedi deme ibrahim.

Sizinle aynı şeyleri düşünüyorum. Ama altının bugünkü hareketi çok şaşırttı. Silkeleme de olabilir. Nasd** bence de çok şişti.

4.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Bahadır Tonguç geldikten sonra fon prim yapmaya başladı diye biliyorum.
    İsim isim girmek istemem. Şubat ve temmuz daki değişimlerden sonra, yani yeni gelenlerden 2-3 ay sonra ( ortalama hisse taşıma süreleri 4-5 ay ) performansı bir anda hızla düştü. Günbegün takip ediyorum, yüzdeleri sapmaları her verisini.
    Zaten fon priminden/getirisinden de bahsetmiyorum, relatif getiriden bahsediyorum ben. O başka bir şey. Her neyse.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. Katilım tarafında Mps ile Kpc ye baktığımda getiri de son 3 ay ikisi de %21, son 1 ay da bariz fark var, kpc 7 mps 1.

Rbh yi saymıyorum, 2 senedir kıstasıyla neredeyse birebir paralel giderken, son 1 ay muazzam ayrıştı. Sn hayrani, görüştüğünde ekstra bir durum yok demişler. Tekrar kıstası ile açılan makas kapanabilir.

Ocak ayında qinvest, katılım hisse fon çıkaracak. Bes hesabımda Keh katılım hisse fonu var, gayet istikrarlı.

Hedef portföy'de katılım hisse fon üzerinde çalışıyor.

Bu ay sonuna kadar Mps yi taşımaya devam edeceğim, ay sonu kendi kriterlerime göre tekrar değerlendireceğim.

6.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Ejderha gibi.
    6 tane grafik var hangisi Amazon

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Katilım tarafında Mps ile Kpc ye baktığımda getiri de son 3 ay ikisi de %21, son 1 ay da bariz fark var, kpc 7 mps 1.

Rbh yi saymıyorum, 2 senedir kıstasıyla neredeyse birebir paralel giderken, son 1 ay muazzam ayrıştı. Sn hayrani, görüştüğünde ekstra bir durum yok demişler. Tekrar kıstası ile açılan makas kapanabilir.

Ocak ayında qinvest, katılım hisse fon çıkaracak. Bes hesabımda Keh katılım hisse fonu var, gayet istikrarlı.

Hedef portföy'de katılım hisse fon üzerinde çalışıyor.

Bu ay sonuna kadar Mps yi taşımaya devam edeceğim, ay sonu kendi kriterlerime göre tekrar değerlendireceğim.
    Ben de katılım fonlarını takip etmeye çalışıyorum. Nnf katılım versiyonu çıkacak diye duymuştum ama qinvesti bilmiyordum. Teşekkürler.

8. Ktm %+0,409
    sua %-0,111
    opb %-0,735
    nnf %-1,339
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

Sayfa 917/1002 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız