Sayfa 286/1002 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: Viop - XXVII

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    beklenti makul... 9 da temkinliyim

faiz en azından reel olarak artmaz +3-4 piyasa ya yaklaştırılır ekside kalır..
    veremezler yüksek...
    masa entelleri
    piyasanın krediyle döndüğünü
    gırtlağına kadar ahalinin yapılandırmada olduğuna idrak etmek istemiyor.
    arttır faizi o ralli yapucaaak denilen bankalarda..
    aaaa
    ödenemiyorrrr.. mort olalım.. valla cins adamlar.
    9 ciddi faiz artışı isteyenler için ilk duraktır bence. Tasarrufla ilgisi olmayan, her türlü hortumlamanın mübah olduğu bu iktidarda 9 ne ki. Bu yazının ekran görüntüsünü 2 ay sonra koyarım buraya. Şimdilik bu kadar yazı yeter, 2 ay sonra bakarız duruma

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. bu pay vadelide sistem nasıl çalışıyor?
    vade sonu otomatik kapanma yok mu? uzlaşı fiyatından?
    bizzatihi mi kapatmak gerekiyor?
    löngledin diyelim,
    kapatmadın,
    vade ertesi ne oluyor?
    akçay sen bilirsin bu işleri.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Çok zor sorular bunlar, en baba ekonomistler bile cevap veremez hepsine. Veya cevap vermeleri belki 1 saat sürer.

Bana göre bu eksi rezerv piyasadan dolar toplamayla artıya geçemez. Bazı reformlar yapmamız, üretim ekonomisine dönebilmemiz lazım. Üretirken ithalata olan bağlılığımızı azaltmamız lazım. Bu sürece girersek ilk etapta kur atak yapsa bile yıllar içinde belli bir banda oturacaktır.

Benim demek istediğim, dövizde en azından bandımızı bilirsek reel hayatımız biraz kolaylaşır kendimizi daha güvende hissederiz. Doların 6 ay %30 çıkıp sonraki 3 ay %15 düşmesindense efendi gibi düzgün bir bantta 9 ay boyunca yükselmesi daha sağlıklı olur.

20 senede yapamadılar.. hatta "babalar gibi satarız" dediler cumhuriyetin kazanımı olan şeyleri satarken..

dertleri üretim ekonomisi veya katmadeğer değil.. siyasal islam procesi.. bizlerin vergilerini bu proceye kanalize ettiler..gerisi hep şov..

cumhuriyetin kazanımlarının nakite döndürülmesi + 400 milyar dolar borç + 2.5-3 trilyon dolar vergi..

evet 20 yılda harcadıkları ve karşılığı olmayan para kabaca bu.. bunlardan sonra uzun yıllar bu paraların akıbeti araştırılacak muhtemelen..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. katılıyorum siyasi bakışınıza..
    ama pembe düşünek istiyorum..
    yada sakin nöbtlerimi
    bıçak sopa dayağı ve kurşun deliği ile renklendirmek istemiyorum...

bu ücrertlerle...
    9+ demek evlilik yüzüğü bile takamazsın demek..

5.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    bu pay vadelide sistem nasıl çalışıyor?
    vade sonu otomatik kapanma yok mu? uzlaşı fiyatından?
    bizzatihi mi kapatmak gerekiyor?
    löngledin diyelim,
    kapatmadın,
    vade ertesi ne oluyor?
    akçay sen bilirsin bu işleri.
    Benim bildiğim kadarıyla pay vadelilerde vade sonunda fiziki teslimat var. 1 kontrat XX hissesinde long açtıysan ve hiç kapatmazsan vade sonunda hesabında 100 lot XX hissesini bulursun. Hesabında o kadar para bulunmuyorsa temerrüde düşersin.

6.  Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Benim bildiğim kadarıyla pay vadelilerde vade sonunda fiziki teslimat var. 1 kontrat XX hissesinde long açtıysan ve hiç kapatmazsan vade sonunda hesabında 100 lot XX hissesini bulursun. Hesabında o kadar para bulunmuyorsa temerrüde düşersin.
    pariteye çakıyolar hafiften,
    onz altına gene dalarlar mı?

Vade sonu paylarda 18:00 mı?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7. Lütfi Elvan niye bakan oldu. Konya'da ki akp oyları düşüyor ve Davutoğlunun önünü kesmek için gibi geldi bana

"babalar gibi satarız"..

boş kasaya giden yol bu zihniyetle başladı..mr erdoğan ve bakanları..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 286/1002 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •