Sayfa 927/1002 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,409 - 7,416 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Benchmarka gore getiriye bakarsak mesela HSYFlerde kendimizi cok sınırlandırmış olmaz mıyız?

Sadece benchmarka bakıp fon alırsa tüm mesela benim gibi küçük yatırımcılar o zaman fonların değer kazanması sadece ne kadar çok yeni yatırımcı geldiğine bağlı olur. Yeni yatırımcılar geldikçe yeni gelen parayla fon yöneticileri aynı hisseleri almaya çalışır böylelikle kazanç sadece hacimden gelmiş olacak.

Değişik vaatleri olan fonlar olabilir. Endeksi yenmenin en önemli kriter olduğunu iddia eden fonlar olabilir ama ben henüz gelişme aşamasında olan bir süre (süre burada çok göreceli) yatay seyredecek ama gelişmesini tamamlayınca nakit akışı hızlanacak hisseleri içeren fonların da olmasını isterim. Tabi bu tür fonda vade daha uzun olacaktır.
    Yeni yatırımcının gelmesi ile getirinin bir ilgisi yok ki. Arz-talep sistemi ile oluşsaydı hisselerdeki gibi fiyatları fonların haklıydınız. Yeni gelen yeni parayla aynı hisseyi almaları nominal olarak kazancını artırır, yüzde anlamında pay başına düşen getiride bir şeyi değiştirmez ki. Benim kriterim benchmark başarısı. Bütün dünyada da fonların (mutual fonların ) başarısı başarısızlıgı buna göre ölçülüyor. Ancak tabi herkesin beklentisi farklı olabilir elbette bilemem. Ben, benimkini söylüyorum, asla herkesin böyle olmalı demiyorum.
    Ama kıyas, hayatın her alanında önemli. Bir adam düşünün, 3 ay önce İspanya borsasında işlem yapmaya başlayıp %50 kazandığını söylerse tebrik edersiniz. Ama eğer bu arada ispanyol borsasının %500 kazandığını söylerse, eskisi kadar başarılı görmezsiniz. Ama tam tersi bu arada ispanyol borsası %50 düştü derse daha başka bakarsınız.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2. Bir miktar getirisini takip edebilmek için nnf almıştım.Fona yatırımcı sayısı artıkça yönettiği miktar çoğaldıkça performans ciddi anlamda düştü.Dünkü getiriyi elde edebilmek için ya çöp hisselere yatırım yapmak lazım yada fon yönetiminin piyasa hakkında hiç bir bilgisi olmaması.Bu performansla yeni bir gpg olurlar.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yeni yatırımcının gelmesi ile getirinin bir ilgisi yok ki. Arz-talep sistemi ile oluşsaydı hisselerdeki gibi fiyatları fonların haklıydınız. Yeni gelen yeni parayla aynı hisseyi almaları nominal olarak kazancını artırır, yüzde anlamında pay başına düşen getiride bir şeyi değiştirmez ki. Benim kriterim benchmark başarısı. Bütün dünyada da fonların (mutual fonların ) başarısı başarısızlıgı buna göre ölçülüyor. Ancak tabi herkesin beklentisi farklı olabilir elbette bilemem. Ben, benimkini söylüyorum, asla herkesin böyle olmalı demiyorum.
    Ama kıyas, hayatın her alanında önemli. Bir adam düşünün, 3 ay önce İspanya borsasında işlem yapmaya başlayıp %50 kazandığını söylerse tebrik edersiniz. Ama eğer bu arada ispanyol borsasının %500 kazandığını söylerse, eskisi kadar başarılı görmezsiniz. Ama tam tersi bu arada ispanyol borsası %50 düştü derse daha başka bakarsınız.
    Sayın hellistheothers,
    Bildiğimiz alfa, beta, sharpe ratio gibi parametrelerle bir fonun performansını takip edebiliyoruz.
    Bunlardan ayrı olarak "rolling period returns" denilen başka bir performans takip metodu var.
    Bunu kullanıyor musunuz ?
    Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Sayın hellistheothers,
    Bildiğimiz alfa, beta, sharpe ratio gibi parametrelerle bir fonun performansını takip edebiliyoruz.
    Bunlardan ayrı olarak "rolling period returns" denilen başka bir performans takip metodu var.
    Bunu kullanıyor musunuz ?
    Saygılar.
    Hocam hiç duymadım, bilmiyorum, yanıltmak istemem. Paranın %100 geri dönüş süresi gibi bir şey mi acaba. Biraz kurcalayım ama merak ettim. Teşekkürler.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. aynen öyle. fondaki yatırımcı sayısı aşırı artınca fon pij oluyor.

benim AFT ve YAY dan tamamen uzak durmamdaki tek sebep nerde çokluk orada mokluk atasözünden dolayı idi.

Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Bir miktar getirisini takip edebilmek için nnf almıştım.Fona yatırımcı sayısı artıkça yönettiği miktar çoğaldıkça performans ciddi anlamda düştü.Dünkü getiriyi elde edebilmek için ya çöp hisselere yatırım yapmak lazım yada fon yönetiminin piyasa hakkında hiç bir bilgisi olmaması.Bu performansla yeni bir gpg olurlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Bir miktar getirisini takip edebilmek için nnf almıştım.Fona yatırımcı sayısı artıkça yönettiği miktar çoğaldıkça performans ciddi anlamda düştü.Dünkü getiriyi elde edebilmek için ya çöp hisselere yatırım yapmak lazım yada fon yönetiminin piyasa hakkında hiç bir bilgisi olmaması.Bu performansla yeni bir gpg olurlar.

dediğiniz fon gibi olmazlar olamazlar isteseler de olamazlar ... o dediğiniz şeyin ( fonun ) yönettiği para çoğaldığı için performansı mortingen ştrase olmadı ,orada problem içsel... Nefilim (NNF ) de içsel bir problem yok
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

7. Karşıkları yok. Altın fonlarının çoğunda kamu kira sertifikası var. Fiziki altın yok ya da çok az.

Fiziki altın olması için dağılımda GOLD veya SGOLD olarak görmeniz lazım.

Yani Altın fonlarının çoğunda hazinenin altın sertifikası var, fiziki değil.

Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Hayır karşılıkları vardır.

8. eğer kertik miktarı , yatırımcı adedi problema olsa idi , o zaman tajirlerin TEKALİF hisse yöğün fönü de başarısız olurdu... performansta senelerdir number 1 tajirlerin fönü , majiti , gmr yi felan filan silip süpürmüş 3 & 5 yıllıkta...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

Sayfa 927/1002 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •