Sayfa 925/1002 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,393 - 7,400 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Cuma günü NNF'ye bir miktar ilave yaptım ve HSYF leri 1/3 MAC, 1/3 TKF, 1/3 NNF olacak şekilde nihai hedefime getirdim. İnşallah önümzdeki süreçte satış yapmadan sadece düşüşlerde ilavelerle yoluma devam edeceğim. Bugün kısa süreli aldığım ve bir türlü elimin gitmediği AFT lerim ile sonunda vedalaştım ve GBC için ilave alım girdim. Altında Mart/2021'e kadar vadem var ve 2 ileri 1 geri şekilinde biraz daha yol almasını bekliyorum. Gelişen ülke borsaları ile ilgili olumlu beklentim devam ediyor ama AFS konusunda kesin kararı bir türlü veremiyorum. AFT den dönecek tutarı dokunmadan AFS'ye aktarmak konusunda fikirlere açığım.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Altın fonlarında altın fiziki olarak mı alınıyor? Sadece Fiba altın fonu öyle gözüküyor.
    Hayır karşılıkları vardır.
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

3.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Cuma günü NNF'ye bir miktar ilave yaptım ve HSYF leri 1/3 MAC, 1/3 TKF, 1/3 NNF olacak şekilde nihai hedefime getirdim. İnşallah önümzdeki süreçte satış yapmadan sadece düşüşlerde ilavelerle yoluma devam edeceğim. Bugün kısa süreli aldığım ve bir türlü elimin gitmediği AFT lerim ile sonunda vedalaştım ve GBC için ilave alım girdim. Altında Mart/2021'e kadar vadem var ve 2 ileri 1 geri şekilinde biraz daha yol almasını bekliyorum. Gelişen ülke borsaları ile ilgili olumlu beklentim devam ediyor ama AFS konusunda kesin kararı bir türlü veremiyorum. AFT den dönecek tutarı dokunmadan AFS'ye aktarmak konusunda fikirlere açığım.
    BIST e bile hakim olan analize rastlamamisken dünya borsaları tam bir muamma. Ben aft tutuyorum ama ne kadar daha tutmak lazım bir fikrim yok. Nasda q ın daha yolu var diyen analistler de var , her an dusebilir diyenlerde.

4.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    BIST e bile hakim olan analize rastlamamisken dünya borsaları tam bir muamma. Ben aft tutuyorum ama ne kadar daha tutmak lazım bir fikrim yok. Nasda q ın daha yolu var diyen analistler de var , her an dusebilir diyenlerde.
    Aynen dediğiniz durumdayım sn. Kemtuz, Altında 1000 USD bekleyende var 3000 USD bekleyende. Teknoloji rallisi bitti sanayiye kayıyor deyip Nasd** da çöküş bekleyende, teknoloji devrimi yeni başlıyor buralar ancak taban olur diyende. Ama en azından kendi açımdan BİST tarafında stratejim oturdu. YP tarfınıda ayarlayabilirsem aydan aya performanslara bakmak dışında bir işim olmayacak ve trade işlerinden emekli olup köşeme çekileceğim inş..
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5. Fonların performansını değerlendirirken, 6 ayda bir kapta yayınlanan performans sunum raporlarında geçmişe dönük, bilgi rasyolarını da dikkate almak gerekir sanırım.

Bu konuda aşağıdaki yazıyı buldum.

https://www.borsagundem.com/yazarlar...yazisi/1402864

Bu konuda bilgisi olan var mı?

6.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Fonların performansını değerlendirirken, 6 ayda bir kapta yayınlanan performans sunum raporlarında geçmişe dönük, bilgi rasyolarını da dikkate almak gerekir sanırım.

Bu konuda aşağıdaki yazıyı buldum.

https://www.borsagundem.com/yazarlar...yazisi/1402864

Bu konuda bilgisi olan var mı?
    Hocam bu bilgi oranı denen şey, fon aktivitesini ölçtüğü söyleniyor. Hesaplama yöntemi de o kadar tuhaf ki, fon yönetim aktivitesini, ve benchmark geçmek için ne kadar risk aldığını ölçtüğünü söylemek çok zor.
    Ancak bazı sitelerdeki fon ratingleri gibi, gerçek durumla ilgisi olmayan ve ölçmeyen bir değişken katsayı.
    Oysa ki portföy dönüşüm oranı, ortalama/medyan hisselerden sapma, betası yüksek hisselerin portföy içindeki oranı, ortalama hisse taşıma süresi gibi çok daha rahat ölçülebilir ve daha kesin bilgi veren veriler var.
    Aslında sistem yani bu değişken hesabı amerikan etfler üstüne kurulduğu için mutual fonlar da son derece etkisiz ve tuhaf hale geliyor. Yani istersen neden lokal fonlarla da anlamsızlaştığını açıklayabilirim detaylı.

Yani bu sistemle fon piyasamızın açık ara en kötü ve her kategoride dipte olan ''yoncalı kurumun ''mutual fonlarının bilgi rasyosu yüksek çıkıyor. Oysa sıfır, azıcık falan değil, bütün fonlarında sıfır aktivitesi olan bir kurum. her hangi bir fonunda benchmarka yaklaşmış bile değil o derece kötü. Ancak o kurumun, yatırımcı bilgilendirme sıklığı vs. gibi veriler bile bilgi rasyosunu yüksek gösteriyor.

Yani bu rasyo, bizim anladığımız anlamda aktiviteyi, piyasa koşullarına göre yatırımcısına daha çok kazandırmak için portföy içi manevra aktivitesini kastetmiyor.
    Son düzenleme : hellistheothers; 10-11-2020 saat: 14:53.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Aynen dediğiniz durumdayım sn. Kemtuz, Altında 1000 USD bekleyende var 3000 USD bekleyende. Teknoloji rallisi bitti sanayiye kayıyor deyip Nasd** da çöküş bekleyende, teknoloji devrimi yeni başlıyor buralar ancak taban olur diyende. Ama en azından kendi açımdan BİST tarafında stratejim oturdu. YP tarfınıda ayarlayabilirsem aydan aya performanslara bakmak dışında bir işim olmayacak ve trade işlerinden emekli olup köşeme çekileceğim inş..
    2 gündür Nasd** üzerinde bir baskı mevcut. Vadelilerde yüzde 1,8 ekside görünüyor şuan. Dünkü DJ rallisinden de payını almadı. Bu bizim teknoloji endeksini de etkiliyor haliyle. Bundan sonraki süreç AFT,TTE ve türevleri için kritik olacak. Acaba bu bir düzeltme olarak mı kalacak yoksa konjonktür değişikliği ile sanayi ön plana mı çıkacak, kısa zaman içinde netleşir güzergah...

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam bu bilgi oranı denen şey, fon aktivitesini ölçtüğü söyleniyor. Hesaplama yöntemi de o kadar tuhaf ki, fon yönetim aktivitesini, ve benchmark geçmek için ne kadar risk aldığını ölçtüğünü söylemek çok zor.
    Ancak bazı sitelerdeki fon ratingleri gibi, gerçek durumla ilgisi olmayan ve ölçmeyen bir değişken katsayı.
    Oysa ki portföy dönüşüm oranı, ortalama hisselerden sapma, betası yüksek hisselerin portföy içindeki oranı gibi çok daha rahat ölçülebilir ve adha kesin bilgi veren veriler var.
    Cevap için, Teşekkür ederim.

Raporları okurken gözüme sürekli çarpıyor, genelde;

Bilgi rasyosu, fonun günlük getiri oranı ile karşılaştırma ölçütünün günlük getiri oranı/eşik değer farklarının performans dönemi boyunca ortalamasının, fonun günlük getiri oranı ile karşılaştırma ölçütünün günlük getiri oranı/eşik değer farklarının performans dönemi boyunca standart sapmasına oranı olarak hesaplanmaktadır. Pozitif ve istikrarlı bilgi rasyosu hedeflenir.
    şeklinde yazıyor. Çoğu fonun eksi. Artı olanlara da bakıyorum, aynı kıstası gözetip daha fazla getiri sağlayanların rasyosu eksi. Standart sapma, bu bilgi oranı(rasyosu) hesaplamasında önemli yer tutuyor demekki.

Yada Fondan fona hesaplamalarda farklılık var, değerlendirme için çok sağlıklı durmuyor gibi.

Sayfa 925/1002 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •