Sayfa 560/2487 İlkİlk ... 6046051055055855956056156257061066010601560 ... SonSon
Arama sonucu : 19891 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Hocam, bu hareketi yaptıracak ( tahvil -7 , dolar-10, borsa +10 ) para bu ülkede yok, hacim deseniz tarihi rekor, boşluklu açıp filan da gitmedi gayet her kademede mal ala ala tüm bankalari tavana kilitledi, açıkçası net bir ralli başlangıcı. Borsacı gözüyle.

Iki teori var, bu şekilde yangından kaçırır gibi mal alınca 2000 rallisi ve 2001 krizi ortamı olabilir deniliyor. Bilmiyorum bunu ama artık viop var, bu şekilde aşırı hareketlerin zor olacağını düşünüyorum ( kısa pozlar nedeniyle ) Yine dikkatli olmakta fayda var.

İkincisi 2017 rallisi gibi kgf lerin verdiği ivme ile bir süre gider sonra tekrar iner deniliyor ama o hareketin bu hareketle bence pek ilgisi yok 1. Senaryo veya daha önce yaşanmamış bir senaryo bence ağır basıyor.

Önümüzdeki hafta istatistiklerini merakla bekliyor olacağım ben de. Ve yerli para bunu yaptı ise inanılmaz gerçekten ama pek zannetmiyorum.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Bugün yabancı yatırımcılar borsada pozisyonlarını arttırtılar mı, yoksa uzun zamandır bekledikleri fırsatı yakalayıp, yüksek işlem hacminde hisse senetlerini tepe fiyattan satıp, düşmüş döviz kuru üzerinden kâr maksimasyonu yaparak dolarlarını alıp çıkış mı yaptılar.Bu sorunun cevabını haftaya Perşembe günü merkez bankası verisinden alacağız

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hocam, bu hareketi yaptıracak ( tahvil -7 , dolar-10, borsa +10 ) para bu ülkede yok, hacim deseniz tarihi rekor, boşluklu açıp filan da gitmedi gayet her kademede mal ala ala tüm bankalari tavana kilitledi, açıkçası net bir ralli başlangıcı. Borsacı gözüyle.

Iki teori var, bu şekilde yangından kaçırır gibi mal alınca 2000 rallisi ve 2001 krizi ortamı olabilir deniliyor. Bilmiyorum bunu ama artık viop var, bu şekilde aşırı hareketlerin zor olacağını düşünüyorum ( kısa pozlar nedeniyle ) Yine dikkatli olmakta fayda var.

İkincisi 2017 rallisi gibi kgf lerin verdiği ivme ile bir süre gider sonra tekrar iner deniliyor ama o hareketin bu hareketle bence pek ilgisi yok 1. Senaryo veya daha önce yaşanmamış bir senaryo bence ağır basıyor.

Önümüzdeki hafta istatistiklerini merakla bekliyor olacağım ben de. Ve yerli para bunu yaptı ise inanılmaz gerçekten ama pek zannetmiyorum.

Saatlerdir okuyorum bir sürü şey ama kayda değer yok gibi pek bir şey

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sn Deniz
    Bugün ki yükselişte şunu anlayamadım. Para yolu çizeceği için anlamamada gerek yok

Bu üç sorunun cevabı çözüldü mü ?

Bu bankların hani takipte kredileri vardı ?Sermaye artırımı gerekebilirdi ?
    Faiz oranın artması bankaların karını olumsuz etkilerdi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Çözülen bir şey yok.Cuma günü görünüm neyse,bugün de aynı.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hocam, bu hareketi yaptıracak ( tahvil -7 , dolar-10, borsa +10 ) para bu ülkede yok, hacim deseniz tarihi rekor, boşluklu açıp filan da gitmedi gayet her kademede mal ala ala tüm bankalari tavana kilitledi, açıkçası net bir ralli başlangıcı. Borsacı gözüyle.

Analizini ,merkez bankası verisini gördükten sonra haftaya Perşembe günü yaparız.Ama kurulduğu 1986 yılından beri borsayı takip eden birisi olarak ifade edeyim,daha sonraki günlerde görülmüştür ki rekor işlem hacminde fiyatlarda sert yükseliş genellikle büyük oyuncuların tepe noktasından "mal dağıtımı" olduğu ortaya çıkmıştır.Bu tek 1 gün olabileceği gibi,arka arkaya birkaç gün de sürebilir.Bunu en son 2001 borsa çöküşü öncesi,verilerin ekranda anlık canlı takip edilebildiği, borsa ana bilgisayarının işlemcilerinin işlem hızına yetişmekte zorluk içinde olduğu bir yoğunlukta işlem hacminin olduğu dönemde görmüştük.O dönemde aracı kurumların seans odalarından işlemleri takip edenler varsa bunu hatırlarlar.

5. Sadece borsa olsa bence de olabilir hocam ama tahvili, doları, borsayı hatta yurt disi için petrol ve altın da sepetin içine koyunca bir şeyler oldugu görünüyor bence ama dediğiniz gibi haftaya daha net olur resim. 1 2 gün değil kalıcı olarak yükselmesi önemli zaten. Benim için çok güzel günler oldu sizlere de bol kazançlar diliyorum ihtiyatlı şekilde borsadaki pozumu tutmaya devam ediyorum.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Analizini ,merkez bankası verisini gördükten sonra haftaya Perşembe günü yaparız.Ama kurulduğu 1986 yılından beri borsayı takip eden birisi olarak ifade edeyim,daha sonraki günlerde görülmüştür ki rekor işlem hacminde fiyatlarda sert yükseliş genellikle büyük oyuncuların tepe noktasından "mal dağıtımı" olduğu ortaya çıkmıştır.Bu tek 1 gün olabileceği gibi,arka arkaya birkaç gün de sürebilir.Bunu en son 2001 borsa çöküşü öncesi,verilerin ekranda anlık canlı takip edilebildiği, borsa ana bilgisayarının işlemcilerinin işlem hızına yetişmekte zorluk içinde olduğu bir yoğunlukta işlem hacminin olduğu dönemde görmüştük.O dönemde aracı kurumların seans odalarından işlemleri takip edenler varsa bunu hatırlarlar.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sadece borsa olsa bence de olabilir hocam ama tahvili, doları, borsayı hatta yurt disi için petrol ve altın da sepetin içine koyunca bir şeyler oldugu görünüyor bence ama dediğiniz gibi haftaya daha net olur resim. 1 2 gün değil kalıcı olarak yükselmesi önemli zaten. Benim için çok güzel günler oldu sizlere de bol kazançlar diliyorum ihtiyatlı şekilde borsadaki pozumu tutmaya devam ediyorum.

Bir "stop losss" seviyesi belirleyerek ,borsada "long" pozisyonda kalmaya devam etmek ,şu ortamda bence de makul görünüyor.Ama "stop loss" seviyesine kesinlikle bağlı kalmak gerekiyor.

Deniz hocam,

Napolyon'un o çok bilinen anekdotu

Savaşın kaybedildiğini öğrenen İmparator, komutanları toplar ve sorar; "Söyleyin bakalım savaşı neden kaybettik?" Korkudan tir tir titreyen generaller, birkaç nedeni var derler ve saymaya başlarlar; "Bir, barut bitti!" Napolyon, "Tamam gerisini saymana gerek yok." diyerek generalin konuşmasını hiddetle keser.

Bana göre temel sorun yüksek dış borca karşılık eksi olan MB rezervleri. 55 milyar dolar bulsak anca rezervleri sıfır düzeyine getirebiliyoruz.

Dövizin bu düşüşü bana çok gerçekçi gelmedi.
    Siz ne dersiniz?

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Deniz hocam,

Napolyon'un o çok bilinen anekdotu

Savaşın kaybedildiğini öğrenen İmparator, komutanları toplar ve sorar; "Söyleyin bakalım savaşı neden kaybettik?" Korkudan tir tir titreyen generaller, birkaç nedeni var derler ve saymaya başlarlar; "Bir, barut bitti!" Napolyon, "Tamam gerisini saymana gerek yok." diyerek generalin konuşmasını hiddetle keser.

Bana göre temel sorun yüksek dış borca karşılık eksi olan MB rezervleri. 55 milyar dolar bulsak anca rezervleri sıfır düzeyine getirebiliyoruz.

Dövizin bu düşüşü bana çok gerçekçi gelmedi.
    Siz ne dersiniz?
    Şimdi bu hafta başından beri ülkeyi yönetenlerden gelen vaatler var.Ama iktidar değişmedi,18 yıldır aynı parti ülkeyi yönetiyor,iktidar partisinin yönetimi de değişmedi aynı kişiler partiyi yönetiyor.Atanan yeni ekonomi bakanı ve merkez bankası başkanı da yeni kişiler değil daha önce mevcut iktidarın çeşitli hükümetlerinde görev yapmışlar.Peki o zaman bu yeni söylemlerin samimiyetine nasıl inanacağız,18 yıl boyunca bu vaatlerinin tam tersini yapmışlar,hiç bir uyarıya da kulak vermemişler.Benim kişisel görüşüm, ekonominin makro göstergeleri çok bozulduğu için, bu çıkmazdan çıkabilmek için zaman kazanma isteği olarak yorumluyorum,yoksa bir anda aydınlanıp düşüncelerini 180 derece ters değiştirdiklerini hiç zannetmiyorum.

Zaten gerçekten düşünceleri değişseydi bile ,yönetime kim gelirse gelsin ekonominin kısa zamanda düzeleceğini beklemek de bunu satın almak da gerçekçi değil.Rakamların duygusu yoktur ve çok sade biçimde içinde bulunduğu durumu anlatır.Nedir o:
    Ocak-Eylül yılın ilk 9 ayında ise cari açığımız 29.973 milyar dolar oldu.Cari açık finansmanı,net dış borç ödemeleri ve diğer nedenlerle Türkiye dışına çıkan 42.634 milyar dolar merkez bankası rezervlerinden karşılandı.((Aslında 52.634 milyar dolar,çünkü Katar Merkez Bankası ile yapılan 10 milyar dolarlık swap anlaşması sadece bilanço üzerinde gösterilen bir anlaşma,Katar merkez Bankasında ,Türkiye merkez bankası hesabına açılmış bir hesap ve Türkiye'ye giren bir döviz yok ama çıkan 52.634 milyar dolar var.)
    Önümüzdeki 1 yıl içinde 183 milyar dolar dış borç ödemesi,üzerine cari açığı ekleyin,ve 1 hafta önce itibariyle swaplar hariç (-)54.1 milyar dolar merkez bankası rezervini dikkate alın.
    Denklem gayet net.Bir sisteme dışarıdan döviz girişi olur döviz arzı artarsa dövizin fiyatı düşer,sistemden döviz çıkışı olur dövizin arzı azalırsa dövizin fiyatı artar.
    Dövizin fiyatını arttıran yılbaşından bu yana ilk 9 ayda yurt dışına 52.6 milyar dolar döviz çıkışı olması.Bu rakam sıfırlanmadıkca,hatta akım tersine dönmedikçe dövizin fiyatı artmaya devam eder.Bankalardaki döviz hesaplarının TL'ye dönmesi de sistemdeki döviz arzını arttırmaz,çünkü onlar kaydi hesaplardır,bankaya döviz mevduat cüzdanınızı verirsiniz,TL mevduat cüzdanınızı alırsınız,sisteme döviz girişi olmaz,döviz likiditesi artmaz,,hatta döviz tevdiat hesaplar azalınca zorunlu karşılıklar tutarları da düşeceği için merkez bankasının brüt döviz rezervi daha da düşer,ancak yastık altı dövizler sisteme girerse onun faydası olur.TL'nin reel değer kazanmasının tek yolu sisteme dışarıdan giren dövizin,sistemden çıkan dövizden fazla olmasıdır.Onun dışında fiyat hareketleri gündemdeki gelişmeler bahane edilerek büyün oyuncuların pozisyonlarını ayarlaması,teknik düzeltmedir.
    Son düzenleme : deniz43; 12-11-2020 saat: 12:00.

Sayfa 560/2487 İlkİlk ... 6046051055055855956056156257061066010601560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •