Sayfa 611/1004 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 4,881 - 4,888 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - I

1. Berat Albayrak, 1978'de İstanbul'da doğdu. Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü lisans mezuniyetinin ardından, yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Businessâ€â•ta tamamladı, Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı†tezi ile doktora derecesi aldı. 1996 yılında profesyonel çalışma hayatına atılan Albayrak, ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarındaki birçok farklı girişimlere yönetici olarak öncülük etti.

Albayrak, 2013 sonunda özel sektörden ayrılarak Sabah gazetesinde yazar olarak görev aldı, Marmara Üniversitesinde de bankacılık ve finans üzerine dersler verdi, pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı. 25, 26. ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclisâ€â•e giren Albayrak, 64. ve 65. hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Bunu okumuş olmama rağmen söylemiştim, ne bileyim görüntü öyle değil o izlenimi veremiyordu.

2. Bu piyasanın gerçekten ayarı bozuldu, fezaya giden çöp hisseler fezada asılı kaldılar düşemiyorlar, o hisseleri o fiyatlarda kim neden nasıl tutabiliyor akıl sır ermez.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    Bu piyasanın gerçekten ayarı bozuldu, fezaya giden çöp hisseler fezada asılı kaldılar düşemiyorlar, o hisseleri o fiyatlarda kim neden nasıl tutabiliyor akıl sır ermez.
    Aslında olması gereken yerdeler. Ülkemizde Fiyat kazanç oranı 7-8 olan firmaların halen var olması işin ilginç tarafı. Olaya bu şekilde bakmak lazım. Dünyadaki fiyatlamalara bakalım, Şirketler ne kadar F/K durumundalar. Sonuç itibariyle bizim Borsamız gayet ucuz ve yatırım yapılabilir durumda görünüyor.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

4.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Aslında olması gereken yerdeler. Ülkemizde Fiyat kazanç oranı 7-8 olan firmaların halen var olması işin ilginç tarafı. Olaya bu şekilde bakmak lazım. Dünyadaki fiyatlamalara bakalım, Şirketler ne kadar F/K durumundalar. Sonuç itibariyle bizim Borsamız gayet ucuz ve yatırım yapılabilir durumda görünüyor.
    Siz böyle değildiniz bu fikre nasıl geldiniz?
    bir seferinde bir kurum yetkilisinin eğer alacak hisse bulamıyorsanız satıp kenara çekilin dediğini yazmıştınız, o zamanki fiyatların firmalar fersah fersah yukarısındalar, gitmeyen hisseler sadece bist 30 hisseleri.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    Siz böyle değildiniz bu fikre nasıl geldiniz?
    bir seferinde bir kurum yetkilisinin eğer alacak hisse bulamıyorsanız satıp kenara çekilin dediğini yazmıştınız, o zamanki fiyatların firmalar fersah fersah yukarısındalar, gitmeyen hisseler sadece bist 30 hisseleri.
    Evet, Bu sözü zamanın Deha Menkul kıymetler Genel Müdürü Asuman Olgun hanımefendi sarfetmiş. "Şayet Alacak hisse bulamıyorsanız, kendi hissenizi de satınız"

Şu piyasada kendi adıma alınacak hisseler bulabiliyorum. Demek ki piyasa şu anda ucuz diye düşünüyorum. Ne zaman tersi olur, hisse bulamam, o zaman bana göre piyasa pahalıdır.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Ucuz ve Pahalı kavramlar, kişiye göre değişebilen, öznel, subjektif, kavramlardır. Dünyada Parasal genişlemenin devam ediyor olması, Avrupa Birliği ve ABD bu genişlemeyi büyük oranda ve yeni tarihli piyasalara destekler sunmak istemesi, sanki bu süreci devam ettirecek gibi algılamış olmam, bu etkenlerden önemli bir kaçı olarak sayılabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Evet, Bu sözü zamanın Deha Menkul kıymetler Genel Müdürü Asuman Olgun hanımefendi sarfetmiş. "Şayet Alacak hisse bulamıyorsanız, kendi hissenizi de satınız"

Şu piyasada kendi adıma alınacak hisseler bulabiliyorum. Demek ki piyasa şu anda ucuz diye düşünüyorum. Ne zaman tersi olur, hisse bulamam, o zaman bana göre piyasa pahalıdır.
    O zaman o sözü yanlış zamanda hatırlatmış oluyorsunuz!
    hemen hemen hangi hisseleri takip ettiğinizi biliyorum, o hisselerin şimdi nerelerde olduğunuda görüyoruz,
    bir çelişki var.

8. Açıkçası ben sizin malda değil kenarda bekliyor olabileceğinizi düşünüyordum.

Sayfa 611/1004 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621661711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •