Haa þunu diyeyim çok kere yazýp yazýp silmiþtim
gedza içn daha iyisi yok demeniz yanlýþ bistte 40 tane firma sayarým daha iyi
diþimize göre derseniz anlarým.
(40 rakamý deyimdir)
Haa þunu diyeyim çok kere yazýp yazýp silmiþtim
gedza içn daha iyisi yok demeniz yanlýþ bistte 40 tane firma sayarým daha iyi
diþimize göre derseniz anlarým.
(40 rakamý deyimdir)
Gedzanýn gelen son bilançosu þaþýrttý beni. Ama yine de fiyatladýðýný, ederinde olduðunu düþünüyorum. Kalite ama, bulunmaz bir kumaþ deðil bence...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Sen say ... al sat ..kimse biþey diyemez...
Göreceli kavramlar bunlar.o nedenle adý piyasa zaten.
Benim için daha iyisi yok... Bahsettiðim fiyatlama olarak algýlanmamalý.
Ben Anadolu gýda içinde aynýsýný söylüyordum, Ülker olduktan sonra biþey demedim, yazmadým.
Ben Gedza yý güncel oluþumlar ile deðerlendirmiyorum.( Bunu herkez yapar,yapýyor) Anlamsýzdýr ,þirketleri güncel bilgiler ile deðerlendirmek.
Önemli olan gelecek ile ilgili þirketi deðerlendirebilmek.
Gedza, iþc, Tümosan, pkart, durdo,intema...
Geleceði planlayan þirketler. O günler geldiðinde konuþuruz tekrar.
Sende ciro arttý diye alýr, satarsýn..cool:;;
craps, pawnstar, svilengrad
hakuna matara....memento mori.
Bu arada gedzayý beðenmediðim çýkarýlmasýn, firma temiz bu fiyatlarý hak etmiyor deðil elbet daha yukarýsýnýda hak ediyor, gidecek fazla yolu yok benim kriterlerimle.
Güncel Bilançolar benim icin çok önemli deðil, Önemli olan yatýrým ve vizyonlar..
Ýntema hangi dönem iyi bir bilanco verdi ki !
Ama geleceðin diðer tahtalarý dan...sebebini zaten taþýyan yatýrýmcýsý biliyor.( Sn Bülent Bey oglunu neden yönetim kurulu baþkaný yaptý, baþka þirketimi yok biricik oðlu için)
Yada Tümosan ,bilançosu önemli mi? Vs...
Satrancý bilmek demek taþlarýn ne yöne gittiðini bilmek demek deðildir. Þah için vezir vereceðin gibi ,piyon u vezir de yapabilirsin.
Bazen zorluyorsun beni komutan, piyasa seni içine almasýn...sen piyasanýn içine gir... Borsa mantýðýný öðren....Herkezin gördüðü baktýðý bilanço ve Herkezin gördüðü baktýðý grafik ile bý yere gidemezsin.
Olay þu dostlar;
Beðendiðiniz bir þirketin hissesini alýn ve atýn bir kenara. Uzun yýllar bekleyin, hedeflerinize geldiðini kýsmet ile tabiiki görürsünüz.
Kimileri için, Gedza, Durdo, Plastik kart...
Kimileri için Ege gübre, Jantsa, Alcar...
Kimileri için Karel, Kafein, Fonet...
Kimileri için de Baþka hisseler...
Olayýn Mantýðý budur...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Yer Ýmleri