Sayfa 14/1003 İlkİlk ... 412131415162464114514 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 105 - 112 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    NNF'ye çok haksızlık ediyorsunuz. İlk günlerinde de çok yazıldı çizildi. Üzerinden 6 ay geçmeden bir fonu iyi ya da kötü diye nitelendirmek için çok erken. İnsan oğlu garip tabi, kazan doğururken ses çıkarmaz ama öldüğünde basar yaygarayı.

İşin komik tarafı daha düne kadar alım yapamıyoruz, fon bulamıyoruz diyen kişiler şimdi serzenişte. Ne güzel işte size bol bol alım fırsatı. Şunun şurasında iyi diyebileceğimiz fon sayısı 1 elin parmaklarını geçmiyor, biraz şans tanıyın. Daha düne kadar MAC hakkında yazılanları da biliyorsunuz, bir önceki foruma dönün şöyle, şimdi ne kadar iyi yapmışlar diyoruz.
    en çok eleştirenlerden biri olarak yazıyorum. bu fonun başarılı olmasını en çok isteyenlerdenim. zaten sabrediyoruz falan ama üç haftadır belirgin bir düşüş olduğu da bir gerçek. burada fon taraftarı veya karşıtı olmamak lazım. inşallah düzelir ama şu an itibarıyla sürekli gerileme var. yarın hepimizi ters köşe yapıp utandırmasını canı gönülden dilerim. bol kazançlar.

2. Piyasaya baktigimda bazen cesitlendirmek icin yeni bir hisse veya fon almaya kalkistigimda alinacak olanin zaten elimde oldugunu goruyorum.
    Çesitlendirmenin aşirisinin ortalamaya yakinsadigini dusunuyorum.
    Sadece hisse portfoyu icin %75 TKF %25 TCD(MAC) yaparim, biriktirme metoduyla devam ederim.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    TCD'den %20 civarı karla çıktım, volatilitesi çok yüksek, doğal olarak yukarı çıkarken çok sevindirirken, düşerken de çok üzüyor. Normalde kademeli girişleri tercih ediyorum ama TCD şok düşüşleri için her zaman nakit bulunduruyorum.
    Benim fon portföyüm zaten riskli tarafta. HSYF, Değişken, Kıymetli Madenler ve Döviz olarak dolandırıyorum. Ortalama standart sapmam 1'in altına hiç düşmedi. PPF vs. yerine düz günlük mevduat tutmak daha mantıklı ve pratik geliyor bana.

4. Cok az diyebikecegim iki fon alimi yaptim gecenlerde.
    Aft ve isportfoy elektrikli arac fonu.
    Yabanci memleketlerde hic yatirim yapmadim doviz de altin da alan biri degilim.
    Fon da almadim gic bugune dek.
    Fonlarin icindeki sirketlere baktim fonun getirilerine baktim küresel pazar buyumesiyle belki katlanabilir orta vadede ve uzun vadede diye beklentim var.Sirketleri takip etmek lazim elbette.
    Bu iki fon hakkinda bilgi paylasan olursa seve seve okurum.
    Bildigim gunluk olarak masraflar yansitiliyor.
    Bir de satinca kazanctan yuzde 10 vergi kesiliyor diye biliyorum.
    Bakalim ya nasip...

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

5. Investing'e alternatif bir uygulama tavsiyesi olan var mıdır?

6.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Investing'e alternatif bir uygulama tavsiyesi olan var mıdır?
    https://tr.tradingview.com/

İkisi piyasayı domine ediyorlar zaten. Ücretsiz, reklamsız temel bilgileri alayım derseniz finance.yahoo.com'yu başarılı buluyorum.

7. enazından ıpb ve gbc kar yazar sanırım yarın için portföyümde
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. Teşekkürler evet tradingview özelikle araçlarıyla süper ama investing kadar kapsamlı değil. Inv. de kağıt bazlı tahvilleri, eurobond vs. takibi de mumkun olabiliyor. Üstelik sanal portföy takibi de mümkün.
     Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    https://tr.tradingview.com/

İkisi piyasayı domine ediyorlar zaten. Ücretsiz, reklamsız temel bilgileri alayım derseniz finance.yahoo.com'yu başarılı buluyorum.

Sayfa 14/1003 İlkİlk ... 412131415162464114514 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •