Konut piyasası ile ilgili bir sohbet.
Syg.
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Konut piyasası ile ilgili bir sohbet.
Syg.
Son düzenleme : Trade Shark; 18-11-2020 saat: 14:05.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Etrafınızda konut kredisi batağına düşmüş kaç kişiyi tanıyorsunuz?
Çok basit sorayım.
10 yıl gelirinin ortalama %40ını krediye verip konut sahibi olmak mı, yoksa 35-40 yıl gelirinin %25ini kiraya vermek mi?
Kaldıki 60-80 yaşları arasında emekli maaşlarının da düşeceğini hesaba katarsak, iş çok daha ciddi duruma düşer.
Gerçi biz burada yazıyoz, alan alıyor satan satıyor. Herkesin hür iradesi.
Ben dogru bildigimi bir kez söyledim ve bitti. Daha ne diye eleştireyim adami. Ben sadece her gordügümde parasizliktan yakinmasini dinlemek zorunda kaliyorum.
Yaşınız kac bilmiyorum ama böyle konuştugunuza gore büyük ihtimalle 30- 35 arasini borc odeyerek gecirmişsiniz.
Bir kişinin 30 35 arasinda cebinde harcayacak parasi yoksa , evi olmuş ne faydasi var ( yaş 50 ustünde olsa hadi neyse olabilir diyelim)...
Ayrıca ev almayan adamlar parasini dibine kadar harciyor diye bisey yok. Mutlaka birikim yapip gelecegini planliyorlardir.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başlık "şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım".
"Ev almak doğru bir yatırım mı" değil.
Ama ev almayı hiç düşünmeyen, ve hiç bir zaman düşünmeyecek olan kişiler ısrarla kendi haklılıklarını ispatlama peşindeler.
Herhangi bir hisse başlığına, o hisseyi hayatında almamış, satmamış, tutmamış, gelecekte almaya da zerre niyeti olmayan kişiler dadansa,
ısrarla o hisseyi almanın mantıksızlığını kanıtlamaya çalışsalar,
ve sadece bir uğramak değil, aylarca o başlığa musallat olsalar,
ne kadar kötü karşılanırdı değil mi?
Şuanda ev almak ne kadar dogru bir yatirim ?
Cevabi * cok dogru bir yatirim *
olanlar yazabilir diye bir kuralmi var.
Bana gore gayet mantiksiz sacma sapan bir yatirim şuan... Ve hatta son 5 yildir cok sacma bir yatirim.
Alternatif hesaplamalara gore, dolara , aycicecek yagina, arabaya gore bile cok sacma bir yatirim....
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri