Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sarı siteye bakıyorum, semtim olan çeliktepede satılık düzgün daire yok denecek kadar az.
    Nerede var işe yaramaz çer çöp, penceresi duvara bakan, derenin dibi, kot 3 falan, onlar satılık.

Hani şöyle ara kat, balkonlu, önü güneye bakan ve güneş alan, arkada sessiz ve huzurlu (fakat ışık alan ferah) yatak odası olan, mutfağı mutfağa benzeyen, banyosu banyoya benzeyen, odaları üçgen beşgen olmayan, caddeye ve ulaşıma mantıklı bir mesafede olan dairelerden satılık bulmak zor.

Böyle değişik bir dönem yaşıyoruz.

Bahsettiğim niteliklerde güzel daireler yok mu? Sürüyle var.
    2010-2014 arası günlerim inşaat gezmekle geçtiği için çeliktepedeki evleri ezberledim.

O güzel daireleri alan aldı.
    Satar mı? Satmaz.

İnşaatların bol olduğu o yılları değerlendirmek işte bu yüzden önemliydi.
    Bazı şeyler fiyattan daha önemlidir.
    Seçenek çok çok boldu o günlerde. Üç kuruş pahalı olsun, ama iyisi olsun.
    Git inşaatın en güzel dairesini seç al. Baştan aşağı satılık. Açık büfe gibiydi.

Bir sonraki inşaat furyası artık 10 yıl sonra mı olur, 20 yıl sonra mı bilmem.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Sarı siteye bakıyorum, semtim olan çeliktepede satılık düzgün daire yok denecek kadar az.
    Nerede var işe yaramaz çer çöp, penceresi duvara bakan, derenin dibi, kot 3 falan, onlar satılık.

Hani şöyle ara kat, balkonlu, önü güneye bakan ve güneş alan, arkada sessiz ve huzurlu (fakat ışık alan ferah) yatak odası olan, mutfağı mutfağa benzeyen, banyosu banyoya benzeyen, odaları üçgen beşgen olmayan, caddeye ve ulaşıma mantıklı bir mesafede olan dairelerden satılık bulmak zor.

Böyle değişik bir dönem yaşıyoruz.

Bahsettiğim niteliklerde güzel daireler yok mu? Sürüyle var.
    2010-2014 arası günlerim inşaat gezmekle geçtiği için çeliktepedeki evleri ezberledim.

O güzel daireleri alan aldı.
    Satar mı? Satmaz.

İnşaatların bol olduğu o yılları değerlendirmek işte bu yüzden önemliydi.
    Bazı şeyler fiyattan daha önemlidir.
    Seçenek çok çok boldu o günlerde. Üç kuruş pahalı olsun, ama iyisi olsun.
    Git inşaatın en güzel dairesini seç al. Baştan aşağı satılık. Açık büfe gibiydi.

Bir sonraki inşaat furyası artık 10 yıl sonra mı olur, 20 yıl sonra mı bilmem.
    Bizim buralarda eski evler 3+1 geniş dairelerken şimdi ağırlık 2+1 oldu. Bu süreçte yeni 3+1 sahibi olmak fark yaratıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bizim buralarda eski evler 3+1 geniş dairelerken şimdi ağırlık 2+1 oldu. Bu süreçte yeni 3+1 sahibi olmak fark yaratıyor.

Bizde de aynı şekilde. 100-120 m2 "yeni" ara kat hiç yok. 80 m2'den büyük daireler dubleks falandır anca.
    Hatta merkezi bir konumunda kaldığımız için, öğrenciye ve bekar çalışana kiralanabilecek 1+1 patlaması oldu burada.

Bir başka yeni karşılaştığımız husus da o belirttiğim üçgen beşgen odalar.
    Daha önce üçgen bahçenin içine kare ev yapılabiliyordu. Ama müteahhite verilince üçgen parsele mecburen üçgen bina yapılıyor.
    Sizde parseller nasıl bilmem ama, istanbul hep dere tepe olduğu için, parsellerin şekli mecburen yer şekilleri tarafından eğilip bükülmüş.
    Son düzenleme : djoz; 22-11-2020 saat: 20:12.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Bizde de aynı şekilde. 100-120 m2 "yeni" ara kat hiç yok. 80 m2'den büyük daireler dubleks falandır anca.
    Hatta merkezi bir konumunda kaldığımız için, öğrenciye ve bekar çalışana kiralanabilecek 1+1 patlaması oldu burada.

Bir başka yeni karşılaştığımız husus da o belirttiğim üçgen beşgen odalar.
    Daha önce üçgen bahçenin içine kare ev yapılabiliyordu. Ama müteahhite verilince üçgen parsele mecburen üçgen bina yapılıyor.
    Sizde parseller nasıl bilmem ama, istanbul hep dere tepe olduğu için, parsellerin şekli mecburen yer şekilleri tarafından eğilip bükülmüş.
    1+1 muhiti öldürüyor zaten. Ailelerin bulunduğu yerler daha istikrarlı oluyor.
    Birde bir apartmanda ne kadar çok ev sahibi varsa o kadar iyi oluyor. Kiracı sayısı arttıkça, apartmanın sorunları ile ilgilenenler azalıyor.

O egeli ben değilim

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •