Sayfa 78/1003 İlkİlk ... 2868767778798088128178578 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 617 - 624 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. eib/sua/ıdy vs gibi değişkenlerin hisse içeriği %10 civarında hep , gma opb okd gibi fonlar %30-50 hisse taşıyor. tcd , ipb gibi olanlar %70-80'den fazla taşıyor.
    Yani bunları aynı sepette başarılı/başarısız olarak değerlendirmek çok adil olmayabilir.
    Boğa piyasasında çok hisse taşıyanlar yüksek, ayı piyasasında az hisse taşıyanlar daha iyi olacak.

En az taşıyanların muadili neredeyse ppf'lerken yüksek taşıyanların hisse yogun fona kadar varabiliyor.

Son 10-15 günde çok güçlü bir yukarı hareket vardı borsada, doğal olarak fazla hisse taşıyan değişkenler başarılı oldu. Ancak tersi olduğunda sular çekildiğinde bu sefer balıklar karıncaları değil, karıncalar balıkları yer. Yani en az hisse taşıyanlar iyi olur.

O yüzden içinde hem ayı hem boğa piyasalarının mutlaka olduğu en az 1 yıllık evrede belki değişkenler karşılaştırılabilir. O bile yetersiz olabilir.
    Ben değişkenleri kendi içinde mukayese edilebilir görmüyorum açıkçası. Belki 3 ayrı grupta değerlendirilebilir. Yani otomobillerdeki segment farkı gibi. Hepsi kendi segmentindekilerle karşılaştırılabilir.

O yüzden gma'ya iyi demek için kendi segmentinde, yaklaşık benzer oranda hisse taşıyanlarla mukayese daha anlamlı olabilir.
    Sözgelimi eib, ya da tcd'yi iyi yapan o. getirilerinden ziyade, muadillerine oranla iyi olmaları.
    gma'da orta halli hisse taşıyanlar içinde iyilerden biri olabilir. Ama sözgelimi opb o segmentte, hemen hemen aynı oran hisse taşımasına ragmen, gma'dan çok daha iyi performans gösteriyor epey zamandır.

Getiri değil risk/getiriye bakılmalı yani bence özetle. Bir ürünü alırken sadece fiyata değil fiyat/performansa bakmamız gibi.
    Son düzenleme : hellistheothers; 23-11-2020 saat: 00:20.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    eib/sua/ıdy vs gibi değişkenlerin hisse içeriği %10 civarında hep , gma opb okd gibi fonlar %30-50 hisse taşıyor. tcd , ipb gibi olanlar %70-80'den fazla taşıyor.
    Yani bunları aynı sepette başarılı/başarısız olarak değerlendirmek çok adil olmayabilir.
    Boğa piyasasında çok hisse taşıyanlar yüksek, ayı piyasasında az hisse taşıyanlar daha iyi olacak.

En az taşıyanların muadili neredeyse ppf'lerken yüksek taşıyanların hisse yogun fona kadar varabiliyor.

Son 10-15 günde çok güçlü bir yukarı hareket vardı borsada, doğal olarak fazla hisse taşıyan değişkenler başarılı oldu. Ancak tersi olduğunda sular çekildiğinde bu sefer balıklar karıncaları değil, karıncalar balıkları yer. Yani en az hisse taşıyanlar iyi olur.

O yüzden içinde hem ayı hem boğa piyasalarının mutlaka olduğu en az 1 yıllık evrede belki değişkenler karşılaştırılabilir. O bile yetersiz olabilir.
    Ben değişkenleri kendi içinde mukayese edilebilir görmüyorum açıkçası. Belki 3 ayrı grupta değerlendirilebilir. Yani otomobillerdeki segment farkı gibi. Hepsi kendi segmentindekilerle karşılaştırılabilir.

O yüzden gma'ya iyi demek için kendi segmentinde, yaklaşık benzer oranda hisse taşıyanlarla mukayese daha anlamlı olabilir.
    Sözgelimi eib, ya da tcd'yi iyi yapan o. getirilerinden ziyade, muadillerine oranla iyi olmaları.
    gma'da orta halli hisse taşıyanlar içinde iyilerden biri olabilir. Ama sözgelimi opb o segmentte, hemen hemen aynı oran hisse taşımasına ragmen, gma'dan çok daha iyi performans gösteriyor epey zamandır.

Getiri değil risk/getiriye bakılmalı yani bence özetle. Bir ürünü alırken sadece fiyata değil fiyat/performansa bakmamız gibi.
    Son derece faydalı ve açıklayıcı bir yorum olmuş, öncelikle teşekkürler.

Şahsen Gma'yı sizin daha önceki yazılarınızdan edindiğim bilgiler doğrultusunda kendi sınıfında (değişkenin ortası diyelim) en iyi risk/performans oranına sahip olduğunu belirlediğim için portföye dahil ettim. 1 yıllık süreçte en iyi performanların başında geliyordu ve en önemlisi 3 yıl ve 5 yıllık süreçte bu başarısını istikrarlı şekilde devam ettirmiş. Yanılmıyorsam ort kişi başı portföy büyüklüğü 700 k (yaklaşık 700 milyon toplam portföy büyüklüğü) ve Portföy şirketide bana göre sektörün en iyilerinden.

Tabiki bunlar kişisel görüşler, herkese göre değişebilir. Benim bu kulvarda aradığım defansif ve atak arası orta karar ama en önemlisi değişken olmanın hakkını vererek konjonktür ve beklentilere göre ağırlık ayarlayan bir fondu. Bence bu kriterleri en iyi sağlayanların başında geliyor. İnşallah sayıları artarak devam eder ve bizlerde karar vermekte zorlanırız.

Saygılarımla,

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : Saf_sata; 23-11-2020 saat: 01:07.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Son derece faydalı ve açıklayıcı bir yorum olmuş, öncelikle teşekkürler.

Şahsen Gma'yı sizin daha önceki yazılarınızdan edindiğim bilgiler doğrultusunda kendi sınıfında (değişkenin ortası diyelim) en iyi risk/performans oranına sahip olduğunu belirlediğim için portföye dahil ettim. 1 yıllık süreçte en iyi performanların başında geliyordu ve en önemlisi 3 yıl ve 5 yıllık süreçte bu başarısını istikrarlı şekilde devam ettirmiş. Yanılmıyorsam ort kişi başı portföy büyüklüğü 70 k (yaklaşık 700 milyon toplam portföy büyüklüğü) ve Portföy şirketide bana göre sektörün en iyilerinden.

Tabiki bunlar kişisel görüşler, herkese göre değişebilir. Benim bu kulvarda aradığım defansif ve atak arası orta karar ama en önemlisi değişken olmanın hakkını vererek konjonktür ve beklentilere göre ağırlık ayarlayan bir fondu. Bence bu kriterleri en iyi sağlayanların başında geliyor. İnşallah sayıları artarak devam eder ve bizlerde karar vermekte zorlanırız.

Saygılarımla,

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kesinlikle katılıyorum. gma kendi kategorisinde en uzun süredir en istikrarlı getiriyi sağlamak anlamında çok iyi fon. Hep de öyleydi. Gma'nın iyi taraflarından biri de hisse oranını 20'ye kadar düşürüp, 60'a kadar çıkarabiliyor. İlave olarak dediğiniz gibi bu başarıyı yıllardır sürdürüyor.
    Ancak sadece son aylarda opb'de birebire aynı segmentte ciddi rakibi olmaya başladı.
    Orta riskli bir değişken düşünseydim ben bu ikisinden birini alırdım açıkçası
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Değişkenler de gma da dikkat çekiyor pek konuşulmasa da...
    Ben GMA tasimistim. Hisse oranı çok yüksek. BIST iyi giderken getirisi iyi. Kötü giderken getirisi düşük. O nedenle hsyf almak daha mantıklı geldi.

Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Ben GMA tasimistim. Hisse oranı çok yüksek. BIST iyi giderken getirisi iyi. Kötü giderken getirisi düşük. O nedenle hsyf almak daha mantıklı geldi.
    ağustosun ortasından eylül ortasına kadar yatay gitmişte gma bir süre.
    ben de sıkılılıp hsyf almıştım. o zamana kadar hatırladığım kadarıyla getirisi %40 ları aşmıştı
    aslında dağılım olarak gerçekten iyi bir fon.
    hisse kısmını seçerken belki düşüşleri hedge edebilecek bir kaç hisse ilave edebilirler.
    her halükarda mevduattan bir kaç tık getiri bekleyenler için iyi bir fon.

6. ıpb 0,6053
    nnf 1,0822
    tkf 0,6267
    gbc 0,0257
    suc 0,2321
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

IPB %0,60
    fena değil...
    TCD 1.93 çok iyi

8.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    IPB %0,60
    fena değil...
    TCD 1.93 çok iyi
    Ayi piyasasi gelsede biraz daha alsak TCD

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 78/1003 İlkİlk ... 2868767778798088128178578 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •