-
Diğer kira sertifikaları türlerinde de zararlarının tazmin edilmesi de dahil olmak üzere, yatırımcıların menfaatlerinin korunmasına yönelik VKŞ esas sözleşmesinin belirli şartları taşıması ve Kurulca onaylanmış olması zorunlu tutulmuştur." Diyor spk. Dediğim gibi ödememe gibi bir duruma raslamadım. Sadece bi körfez ülkesinde sanırım, bir kira sertifikasının islami finansa uygun olmadığı ortaya çıkınca bi ödeme sıkıntısı oldu bir dönem. Sonra yeniden yapılandırıldı falan, böyle bir haber hatırlıyorum.
Ihraç edilen, Yerli kira sertifikalarının çoğu devlet ihracı, bunlarda hazine güvencesi var. Yerli Özel sektörler kira sertifikalarınin çoğu da genelde katılım bankalarının ihracı.
Kendi kullandıkları binaları(her türlü bina, iş yeri, avm, devlet kurumları bunları olabilir vs) kendi kurdukları vkş ye belli süreliğine devrediyorlarlar sonra kiraliyorlar. Vkş bu varlıkları kira sertifikalarına bölüp, sertifikalari satıyor.
Basitçe şöyle bir durum, benim evim var, size 2 seneliğine satıyorum, 2 sene sonra geri alma şartıyla. Bu sürede size 2 yıl kira veriyorum, oturmaya da devam ediyorum. 2 sene sonra tekrar mülkiyet bana geçiyor.
Sizde bu 2 yıllık sürede evi sertifikalara bölüp, bu sertifikaları satarak ilgili kiraya ortak yapıyorsunuz.
Burdaki nüans sadece kiraya ortaklık, kira sertifikası sahiplerini binaya ortak yapmadiğiniz için, bina değer artışı kira sertifikası sahiplerine yansıtılmıyor. En azından ben böyle biliyorum.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri