Geçen gün GBC fon yöneticisi ile yaptığım yazışma...
"GBC , genel olarak fırsatçı yaklaşımla USD bazlı istikrarlı getiri hedefi peşinde koşan bir fonumuzdur. Pasif anlayıştan çok , aktif yönetim tarzıyla yönetilmektedir.
BU fonun büyüklük itibariyle , hatırı sayılır bir büyüklüğe sahip olduğunu baştan hatırlatmak isteriz. Bu fon genel olarak Commodity, ABD hisseleri ve Currency’ler arasında yatırım yapma isteğine sahiptir.
Genel olarak Altın ağırlığımız fazladır ama , full değildir. Yanında ABD hisse ve sektörel ETF ‘ler, Bakır ve EURUSD long pozisyonları da bulunmaktadır.
Yatırımlarımızdaki mantık döngüsel çevrimleri iyi anlayıp, yatırım anlayışımızı proaktif hale getirmektedir. Altını aşıdan farklı bir konumda görüyoruz, daha çok dünyadaki borç döngüsü ve para arzı gelişmeleri
altın ve diğer commodity’leri çok ucuz konuma getiriyor, bu nedenle altında her zaman yatırımımız olabilir önümüzdeki yıllarda da, ancak seviyelere göre karşı pozisyon ve azaltım yaptığımızı da unutmamanız gerekmektedir. Yani orta ve uzun trendi bu sektörde yukarı görsek de, seviyelerin geldiği noktalara reaksiyon veririz. Ayrıca gelecek perspektifinde, dünyadaki değişimleri yakalayabilen ABD şirket ve sektörlerine yatırım yapıyoruz.
Bu içinde herşeyin USD bazlı olduğu bir fon olduğundan, TL bazında Merkez kurlarına göre değerlenmekte , bu nedenle de TL ‘nin değer kayıp ve kazançlarından etkilenmektedir.
Ayrıca bu fonun hemen hemen ağırlıklı tüm yatırımcıları Azimut Portföy’ün kendi müşterileri olduğundan, satış kanallarının fon üzerindeki algısını da dikkate almak oldukça önemlidir.
Bağımsız bir portföy yönetim şirketi olarak, fon yönetimlerimizde esnek ve performans odaklı bir anlayışa sahip olduğumuzu vurgulamak ister,
Umarım sorularınızın cevaplarını vermiş olurum,"
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri