Bir yanlýþ anlaþýlma olmasýn kartal arkadaþým. Hisse 50 dolar olacak demedim. Ýnternette yýllardýr dolaþan bir hikaye var. Ona atýfta bulundum sadece. Hikaye þu:
Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiþ ve tanesi 10 dolardan maymun alacaðýný söylemiþ. Köyde çok maymun olduðu için köylüler sevinçle ormana koþup maymun yakalamaya baþlamýþlar. Adam, binlerce maymunu 10 dolardan satýn alýnca ortalýkta maymun azalmýþ, yakalamasý da zorlaþmýþ. Köylüler, tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken, adam her maymun için 20 dolar vereceðini söylemiþ. Yeniden heveslenen köylüler, tekrar maymun yakalamaya baþlamýþlar. Maymun sayýsý azaldýkça fiyatý artýran adam, bu kez her bir maymun için 25 dolar ödeyeceðini ilan etmiþ. Ama artýk maymuna rastlamak bile çok zorlaþmýþ. Bunun üzerine adam, fiyatý 50 dolara çýkardýðýný ancak kendisinin iþi olduðu için þehre gitmesi gerektiðini, yardýmcýsýnýn onun yerine alým yapacaðýný söylemiþ. Fiyat 50 dolar ama ortalýkta hiç maymun yok, köylüler kývranýyor. Yardýmcý köylülere, "o yokken, þu büyük kafeste topladýðýmýz maymunlar var ya, ben onlarýn tamamýný size 35 dolardan satayým, siz de patron gelince ona 50 dolardan satarsýnýz" demiþ. Köylüler büyük bir sevinçle tüm birikimlerini bir araya toplayarak tanesi 35 dolardan maymunlarýn hepsini almýþlar. Sonra da beklemiþler maymun tüccarý adamýn dönüþ yolunu. Ne var ki ne maymun tüccarýný ne de onun yardýmcýsýný bir daha gören olmamýþ.
Umarým karþýna çok güzel fýrsatlar çýkar da zarardan kara geçersin kartal.
Yeri gelmiþken þunu da belirteyim. BU FORUMDA YAZDIKLARIM SADECE SOHBET AMAÇLIDIR. YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. YATIRIM TAVSÝYESÝ VERECEK KADAR BÝLGÝ SAHÝBÝ DE DEÐÝLÝM.
Herkese bereketli, hayýrlý kazançlar dilerim.
Yer Ýmleri